Парламентът под обстрел от зеленчуков микс

Протестиращите от Доматената революция скандираха "Мафия!" и "Оставка!"
Обновена: 24 ное 2012 23:17 | 24 ное 2012 19:25,
1031
Парламентът под обстрел от зеленчуков микс
Доматената революция на жълтите павета. Снимка: БТА

Около 30-40 домата, чушки и ябълки полетяха по сградата на Народното събрание тази вечер. Зеленчуковият микс беше хвърлен от хора, организирали се за протест в социалната мрежа Facebook.

Те се обявиха в подкрепа на дисидента Николай Колев - Босия, който беше арестуван на 20-и ноември сутринта, след като хвърли развален домат по Парламента. За деянието си той бе прибран в ареста от полицията.

Протестиращите днес бяха около 150-200 души от всякакви възрастови групи. Те разказаха, че протестът им е против мафията, ограбването на държавата и политическата демагогия. Сред скандиранията се чуваха виковете: "Айдуци!", "Мафия!" и "Оставка!". От време на време част събралото се множество заваше да пее по характерни за футболните стадиони мелодии песни с псувни по адрес на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов. Част от протестиращите носеха принтирани листа със снимки на домати и плакати с надпис „Събудете се, управлява ни мафия” и „Спрете политическото насилие”. 

Още по темата

Около 17:20 часа, двайсетина минути след обявения в социалната мрежа начален час на акцията, тълпата тръгна по посока на Народното събрание, но бе спряна от полицейски кордон. След кратко двоумение започна и самата зеленчукова канонада. Вместо до сградата обаче, залпът на артилеристите достигна само до булевард "Цар Освободител". Полицаите спряха за известно време движението по булеварда и спасиха от нуждата да ходят до автомивката по-голямата част от автомобилите.

За опазването на фасадата на Народното събрание от принудително украсяване бяха мобилизирани голям брой полицаи. Заедно с присъстващите журналисти броят им надхвърляше дошлите да протестират хора.

На протеста беше и човекът, от когото започна всичко - дисидентът Николай Колев - Босия. Той заяви, че е далеч по-добре да се хвърлят домати, отколкото гранати. Босия обяви, че е обвинен за действия срещу обществото, но всъщност с действията си е защитавал обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1031
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
719
0
 
3
 
! Отговори
Velchov преди 11 години
utiliziraneto na domatite mina...kakvo ste utilizirame utre?!
718
0
 
3
 
! Отговори
ПИТАНКО! преди 11 години
Трябва да ги изгониме всичките депутати тия лампутници мръсни!Призовавам Ви към пълно национално обединение и все общ протест срещу безобразията които не спират 23 години вече се подиграват с нас!Докога братя българи?Докога ще си криете главите под юрганите и ще гледате сеир?Не забравяйте Завета на великия Кубрат!
717
0
 
7
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Странджата е прав в едно... ПРОТЕСТА НЕ Е БЪЛГАРСКИ...- ДОМАТИТЕ - ТУРСКИ...- ЧУШКИТЕ - ГРЪЦКИ...- ЛУКА - КИТАЙСКИ...- КАРТОФИТЕ - ПОЛСКИ...ПРИ ТОВА ГНИЛИ...!!! СПОРЕД СТРАНДЖАТА...:- ТОВА НЕ Е ПРОТЕСТ..., А РЕКЛАМАЦИЯ...- НЕ Е СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО..., А СРЕЩУ ВНОСИТЕЛИТЕ...- И НЕ Е ПРОТЕСТ..., А ПОДКРЕПА ЗА СЕЛСКОСТОПАНСКАТА МУ ПОЛИТИКА...!!!- СТРАНДЖА , ТЪЛПИТЕ ОТ МЮСУЛМАНИ, КАТОЛИЦИ, ЕВРЕИ И ПРОТЕСТАНТИ СЕ КОЛЯТ, БИЯТ И ВЗРИВЯВАТ В ИНДУСТРИАЛНИ КОЛИЧЕСТВА Е ТЕ ТОВА СА ПРОСТИ ХОРА ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД Е ВЕЛИК ЗА ТОВА, ЧЕ: МАЛКО ГОВОРИ МНОГО КАЗВАНЕ Е КАТО ТЕБ СТРАНДЖА (ти си доказателство, че сме били и поробвани и тук-там има и небългарско семе) ИЛИ ГЕРБЕРА - ЛЕНТОРЕЗА, ДЕТО НЕ СПИРА ДА СЕ ХВАЛИСТРАНДЖА..., КОЕ НЕ РАЗБИРАШ В ПРОСТОТО НАРОДНО ПОСЛАНИЕ...:" - КАЗВАМ..., ПОКАЗВАМ..., НАКАЗВАМ...!!! "И ВНИМАВАЙ, КАТО ВСЕКИ НАРОД Е... СУРОВ В НАКАЗАНИЯТА СИ...
716
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ЧЕТНИК КАСАПЧЕТО Относно "P.S." Ан така да не се губи време.
715
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
към всички,вкл. и *** подкрепящи бб/а за какво го подкрепят .... и те не знаят!/:-героя на Чудомир е казал:Море я че се изокам некой ден!Този ден май вече е близко!Не подценявайте ВЕЛИКИЯ български народ!
714
1
 
9
 
! Отговори
ЧЕТНИК КАСАПЧЕТО преди 11 години
До САМО ББХА ИЗЛЕЗТЕ ДЕ ОТ КОГА ВИ ЧАКАМЕ - КЕ ВИ ПРАИМЕ ДА УМИРГАТЕ !!!!КАЖЕТЕ САМО КОГА И КЪДЕ !!!!!!!!!!P.S.ВОДЕТЕ СЪС СЕБЕ СИ И ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ДРУГИТЕ *** - БСП, ДПС, СДС И Т.Н. ТА ДА ВИ МИНЕМ ПОД НОЖА С ЕДИН МАСРАФ ?!?!?!?!?!?ЧАКАМЕ ВИ !!!!!!!!!!!!!
713
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DALI SHTE IMA OSHTE ZELELENCHUKOVI PROTESTI?
712
1
 
5
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Кога ще накажем истински изчадията сатанистки?! Колко още да се каним?
711
21
 
4
 
! Отговори
САМО ББ преди 11 години
Крайно време е да излезнем подкрепящите ГЕРБ,за да млъкнат стотината *** начело със съсела,които "говорят" от името на народа!!
710
2
 
17
 
! Отговори
Тодор Живков преди 11 години
Стига с доматите, хвърляйте гранатите!
709
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хи-хи.150 *** на протест и хиляда ги коментират в интернет.ТРЕПЕРЕТЕ НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ.
708
2
 
22
 
! Отговори
българин но защо преди 11 години
Сега разбрахте ли що за народ сме.Стадо овце.200 човека в подкрепа.Ако това бе станало в Гърция нали не си мислите колко народ щеше да залее Атина .Е това е разликата между народ и стадо.
707
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БИЙ ,БИЙ ТИКВАТА ПО ГЛАВАТА С ДОМАТИ.
706
0
 
13
 
! Отговори
Гуню Простия преди 11 години
Тава му му викам доматомет срещу гронатомето!
705
2
 
30
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Парламентът си е зеленчуков микс! Управляват ни тикви,репи,чукундури,плевели и всякакви саморасляци!
704
4
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Много е важно Бойко да строи магистрали за да може мутрета като Марешки да си карат новите специални лимузини с 400 километра в час.
703
0
 
7
 
! Отговори
Idealov преди 11 години
i ot mene edin ispanski domat...uuuuu!!!!....neka da napravim majoritarni izbori nai-posle v BG - aman ot tesi nagli bg partiini laji....samo chestni,gradivni , sposobni , rabotlivi , kompetentni i otgovorni hora da si izberem! s po-malko kolichestvo i po-golyamo kachestvo da si napravim nov rabotest parlament ot 60 choveka ! da izgonim martvite dushi ot BG upravlenieto! za silni reformi i sakrastenia v bg parlamenta!!! BG naselenieto umira silno - neka da umirat i broikite na BG parlament!!!
702
1
 
21
 
! Отговори
varg преди 11 години
Хората измират като мухи по улиците.
701
3
 
25
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
Парламентът под обстрел от зеленчуков микс .............................внос от Гърция и Турция
700
3
 
27
 
! Отговори
До тотален глад преди 11 години
Кучкаря Бойко бе човек на запада,същия този запад който сега излиза с номера за рекламното си куче Сатанишката.Тея дето ограбиха България просто си препредават щафетата не без западна помощ и лично аз незнам за кого да гласувам!