Арестуваха Николай Колев-Босия

В знак на протест той хвърли развален домат по НС
20 ное 2012 16:23,
626
Арестуваха Николай Колев-Босия
Николай Колев-Босия. Снимка: архив, Булфото

Поетът-дисидент Николай Колев-Босия бе арестуван днес пред парламента, след като замери сградата на НС с един развален домат, предаде „София прес“.

Босия предупреди за акцията си в социалните мрежи. В знак на протест срещу ситуацията в държавата той възнамеряваше да хвърли 6 развалени домати по парламента.

Затова днес над 40 полицаи бяха разположени около НС. След като Босия мина отстрани на централния вход на парламента  с кутията с домати, бе обграден от униформени.

Той обаче успял да хвърли един домат, след което е задържан и откаран в Първо районно управление.

Николай Колев - Босия ще бъде съден по бързото производство.

В писмо до президента, НС, премиера, ВСС, до шефовете на БНР и БНТ, разпространено в социалните мрежи, Босия се заканва да купи 6 развалени домати и да ги хвърли по тези институции, като предварително знае, че ще го подведат под отговорност за хулиганство.

„Знам, че ще се опитате да ме спрете и подведете под  отговорност за хулиганство. Това обаче е политическо действие от моя страна и ако имате наглостта да го определите като хулиганство, ще трябва да отговаряте пред обществото, ЕС и пред Бога“, заявява Босия.

„Няма да ви оставя на мира, докато не покажете програма за действие в близките 10 години ден по ден и не ми покажете програма за смяна на модела, както и административна, съдебна и политическа реформа на България. Понеже вие нямате такива програми, няма да преговарям с вас и няма да се съглася на компромис. Такъв компромис просто ще заздрави статуквото и ще обрече българските граждани на безбъдеще и оскотяване“, казва още той и завършва: „Не мога да бъда повече пленник на надеждата и възпитанието“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


626
Още по темата: Николай Колев-Босия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
436
0
 
0
 
! Отговори
налудничави очички преди 11 години
Абе бос ли си, *** ли си, *** ли си? Това трябва да си го изясниш. Къде беше бе *** при тройната коалиция А? Или червените *** ти платиха тока и водата, и реши да си покажеш червеният ***. Дисидент си колкото Ахмед Доган.
435
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този като го гледам е убеден марксист, а иначе самовлюбен маниак.
434
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено, че ще го арестуват и осъдят за хулиганство. Иначе всеки ненормалник може да се из*ере пред Коня и да го обяви за политически акт. Плати си за хлиганството, па политическия компонент никой не ти го оспорва... Като отидат 100 човека да хвърлят, да ги измият с водометките и така. Аз няма да газя смачкани домати, заради кефа на разни типове със синя кръв...
433
17
 
3
 
! Отговори
Обутия преди 11 години
Хвърлял домати, знаел че ще бъде арестуван, но не било хулиганство а политически акт!Пълен ненормалник от нашият "ЕЛИТ"
432
4
 
8
 
! Отговори
БЕЗПАРТИЕН АНТИФАШИС преди 11 години
До журналистЕ ТОВА Е НАЙ-ЛОШОТО НА ТОЗИ *** - БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ НАРОД - ОЩЕ ВЯРВА НА ТОВА КОЕТО ЧУВА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ?!?!?!КОШЛУКОВ: ПЪРВО Е БИЛ КРИМИНАЛЕН, А НЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИКВТОРО ЗАВЪРШИ ШКОЛАТА НА ЦРУ ВЪВ ВИРДЖИНИЯ-САЩТРЕТО Е ФАШИСТКО КО...ЛЕ ЧИИТО БАЩА И ЧИЧО СА ХОДЕЛИ С НАБУЧЕНИ НА КОЛОВЕ ПАРТИЗАНСКИ ГЛАВИ - И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ НИКОГА, ЧЕ 70% ОТ ПАРТИЗАНИТЕ БОРЕЩИ СЕ С-У "НЕСЪЩЕСТВУВАЛИЯ В БГ" ФАШИЗЪМ СА БИЛИ ЧЕСТНИ И БЕЗПАРТИИНИ СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ!ТА КОЙ БЕШЕ КОШЛУКОВ ????????????
431
11
 
3
 
! Отговори
:) преди 11 години
Бате Бойко е герой,всичко може и знае той.
430
7
 
6
 
! Отговори
журналист преди 11 години
Спомням си доста публикации имаше за Кошлуков какъв десидент е бил. В казармата се е самопрострелял за да не служи. А за Ахмед Доган е ясно нали досието му излезе. Така, че малко е съмнителен този Босия.
429
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
И тук ли има цензура на коментарите?Забелязвам два от моите коментари в подкрепа на десидента Николай Босия липсват,а на платените драскачи си стоят?
428
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До бившия от ДС! Явно не познаваш Босия!Лежал е с Ахмед Доган, с Кошлуков и тн. човека е журналист и не иска да е в политиката! И за разлика от нас не лае по форумите, а прави нещо!
427
1
 
16
 
! Отговори
д-р Ооох Боли преди 11 години
23 години се правят само далавери,източване и крадене на каквото може.Крайно време е това да спре.От Република България може да се прекръстим на Република на мутрите,Златките и крадците или просто държава на беззаконието.
426
15
 
6
 
! Отговори
бивш от ДС преди 11 години
Нещо ми намирисва с тоя босия. Дали няма да излезе и той като назначените капиталисти. Май е назначен дисидент или е купен защото няма пари за чорапи. Всеки случай не е на център. Чак пък Станишко да го защитава.
425
5
 
26
 
! Отговори
Голия преди 11 години
Браво на Босия.Ако бях от София щях и аз да отида да хвърлям домати.Днес трябваше пред парламента да има още поне 10 човека да хвърлят домати.Утре 50,в други ден 100,след 1 седмица 1000 и след месец 10 000 човека.Да видим колко полицаи ще пратят.Депутатите трябва да знаят,че народа е недоволен от тяхното управление, народа ги е избрал и народа може да ги свали.Но една птичка пролет не прави,ако искаме нещо да се промени трябва да сме единни.
424
3
 
13
 
! Отговори
СЪВЕТОДАВЕЦ преди 11 години
До БосияНеПравиПартия?НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ВАС, НО ОСНОВНАТА ПРИЧИНА Е, ЧЕ ТЕЗИ КОИТО МОЖЕХА ДА ИЗЛЯЗАТ НА УЛИЦАТА И ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩО ИЛИ ЗБЯГАХА САМИ ИЛИ РОДИТЕЛИТЕ ИМ ГИ ИЗПРАТИХМЕ В ЧУЖБИНА ЗАЩОТО НЕ ИСКАХМЕ ДА СТАВАТ ПУШЕЧНО МЕСО ЗА ЕДИН ОСКОТЯЛ РОБСКИ НАРОД, АМА МНОГО РОБСКИ, КОЙТО НЕ ЗАСЛУЖАВА ТАЗИ ЖЕРТВА !АЗ ЛИЧНО СЪМ ВЪЗРАСТЕН И МОГА САМО ДА ДАВАМ АКЪЛ И ДА ВИ ОБЯСНЯ КЪДЕ И КАК ДА СЛОЖИТЕ ЗАРЯДИТЕ АКО РЕШИТЕ ДА ПРАВИТЕ НЕЩО !Е ОКО СЕ НАЛОЖИ И 1-2 ГАДИНИ БИХ МОГЪЛ ДА .............
423
0
 
0
 
! Отговори
човек преди 11 години
До Анонимен - тогава защо коментираш тук , а не си сложиш въжето ?
422
0
 
2
 
! Отговори
човек преди 11 години
странене и понякога изборът Господен на този , който да ни покаже пътя ...
421
1
 
19
 
! Отговори
БосияНеПравиПартия? преди 11 години
Последен пост и няма повече да досаждам.Като започнах с авторите, да припомня и финала на "Под игото": "Тоя луд (***) беше единственият човек, който се осмели да протестира.".Понякога Босия ми напомня именно вазовия герой. Луд ли е Босия или не - не мога да ви кажа, но че ние останалите сме трапезни патриоти и мамини синчета (начело с пишещия тези думи), които чакат някой друг да ги оправи (Дядо Иван, Съветския съюз, Чичо Сам, ЕС...), дакато те само цоцат, в това ви уверявам, господа!
420
0
 
7
 
! Отговори
Lo_Ridah преди 11 години
до дядо матейкоИзразяването на гражданска позиция е много сериозно "правене". Гласуването на избори също. *** шматки като теб не го разбират обаче.
419
1
 
6
 
! Отговори
Lo_Ridah преди 11 години
До АнонименНаправил е програма - мда и тя включва не увеличаване на данъчното бреме. Видно е колко я спазва.Направил е магистрала - 40 км. С европейски пари. За наличието на които няма заслуга.Хванал е галевите - bitch please.
418
0
 
9
 
! Отговори
БосияНеПравиПартия? преди 11 години
Така че не е чак толкова просто да направиш партия и да отидеш на избори. Същото беше и с НДСВ, същото е и с всички останали политически сили. Пътят е ясен и добре утъпкан - става с много пари срещу съответните договорености и зависимости.Така че хора като Босия си остават само с идеите и няма как да ги реализират на практика, а не могат да повлияят и на масите, защото явно ние масите сме напълно бездушни и оскотели. Или да цитирам "Не сме народ, а ***. Туй ще кажа и с това ще свърша!"
417
2
 
11
 
! Отговори
БосияНеПравиПартия? преди 11 години
548 и 549:Момчета, задайте си въпроса как се ходи на избори, колко струва да създадеш една партия със съответните регионални структури, да я поддържаш примерно една година преди изборите, да финансираш рекламна кампания - медии, билбордове, пътувания, срещи и пр. и пр.... Милиони, господа, струва милиони. Хайде сега да помислим от къде Борисов е намерил милиони и тези, които му ги дали, бадева ли са го направили или нещо ще си поискат в замяна!Жокер: "Бай *** прави избори"