Четирима загинали и 18 ранени в катастрофи за денонощие

Двама от ранените са с опасност за живота
Обновена: 16 дек 2012 10:09 | 16 дек 2012 10:09,
44
Четирима загинали и 18 ранени в катастрофи за денонощие

Четирима са загинали и 18 са ранени в 19 тежки пътно-транспортни произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха от Съюза на българските автомобилисти, позовавайки се на информация от Агенцията за пътна инфраструктура.

Има опасност за живота на двама от ранените.

В района на София са били регистрирани 150 леки и 5 тежки пътно-транспортни произшествия с петима ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, посочват от СБА. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, на места заснежени и частично заледени, почистени и обработени.

По пътищата в област Велико Търново има заледени участъци и водачите трябва да бъдат изключително внимателни, информираха от Областно пътно управление. Валежите и ниските температури от -6 до -1 градуса обледяват настилките и машините не успяват да почистят. Закъсали автомобили има на много места, включително и на главен път София-Варна в района над Стражица.

Най-тежко е положението по второстепенните и третостепенните пътища. В Прохода на Републиката е съсредоточена много техника и засега няма задръствания.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и Печинско и по пътя Батак - Доспат, Гоце Делчев - Доспат и Сърница - Доспат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
Kademova преди 11 години
rabota na bg maje ?
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До знаещ Така е! Бай *** все е прави на много умен и накрая все е набутан - ходи да си купува гуми 32 ра употреба или китайски *** и после "Ми то файда от зимните няма" - ми как да има като само си мислиш че си купил зимна гума... А дето разправят за каране с летни гуми, ама да ги изпускаме - остави, такива трябва да се трепят че да не се мъчат, ама закона не позволява....
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 20 Шофьор съм от 23 години, освен това съм и инженер - ДВГ, сменил съм 7 коли - не съм забелязал която и да е от тях да харчи повече като я карам на фарове. Сегашната ми кола има борд комп които показва консумацията - с фарове без фарове все е толкова. Дето се вика - лятно време като караш на свален джам през деня те набутва с повече гориво поради влошената аеродинамика от колкото светнатите фарове Единственото с което се набутваш са крушки за фарове защото живота им е около 1000 ч
38
1
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
И понеже си се заял с едно м в повече, техническа грешка, за разлика от твоята песЕкарка, да споменем и запетайките преди "който" и "които", я? Понеже не ни минава и през ум да остроумничим по форумите ...п.п. И в тази връзка, дали не се казва "остроумничейки", а не "остроумнейчики"?
37
1
 
0
 
! Отговори
do 38 преди 11 години
Не си прави изводи за какъв шофьор съм, защото не ме познаваш! Гараж нямам, но пук всяка седмица се качвам в планината - такава ми е работата - и сигурно имам повече километри на лед и необработени пътища от тебе ...И аз мога да почна да разсъждавам що за човек и шофьор е тръгнал да пропътува България в 23 часа посред зима, но не го правя - сигурно си имаш причина. Едва ли обаче причината ти е свързана с "дебелата министърка". Песъкарките май е по-нормално да ги видиш след 4 а не посред нощ.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз също съм тъпо парче и затова ще ме извиниш ,че и аз си мрънкам тук.Ти си умен,предложи какво да се направи в такива ситуации.
35
3
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Със сигурност "пакмщеше " да е поледица,но щеше да има голяма разлика.Ти явно си от шофьорите които зимата си карат колите само в гаража и едва ли ще разбереш.Не се вълнувам от политика и не ме интересува от коя партия е виновника.В нормалните държави той достойно напуска сам и на негово място застава друг който знае как да се справи с проблема.В нормалните държави хората които си плащат данъците очакват да видят резултати от това и не се примиряват остроумнейчики по форумите.Аз също съм тъпо п
34
4
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
възмУтен: снощи около 23:00 часа валеше дъждец, който моментално се заледяваше, дори да беше попаднал в задръстване от песЪкарки, пакмщеше да е поледица.
33
7
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Искам да попитам дебелата министърка на която все и пречат шофьорите за да бъдат качествено почистени пътищата кога ще си подаде оставката?Снощи се прибирах от София и поледицата започна около 23:00ч.Кормувайки до 4:00ч по пътя си не срещнах нито една песекарка.Резултата от престъпното бездействие на нейните подопечни е опасно заледени пътища и много загинали и пострадали хора.
32
3
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Преги 25-30год колко часа са били хората зад волана по-време на изкарване на книжка аааа,много си острумен бе....както няма какво да кажеш се мълчи.......
31
2
 
4
 
! Отговори
men преди 11 години
Господа виждам че сте технически запознати но дори и с най-добрите гуми да си има принципи които трябва да се спазват а "летните " шофьори кадето знаят само газ и спирачка и резки маневри водят до всичко това т.е това се казва "шофиране несъобразено с пътните условия" напълни се с хора които за 20-25 часа и са вече зад волана и като добавим колите с по над 100 коя под капака се получава КАМИКАДЗЕ но лошото е че след като някой пострада или загине чак тогава се сещат да карат по с акъл ама...
30
10
 
2
 
! Отговори
Шофьор от 40 години преди 11 години
И колко е по- мек???? Ти знаеш ли каква е разликата?? Например между С-70 и С-150? Я не заблуждавай хората!!! Сваляте налягането в гумите до 1,5 атмосфери и получавате гуми с 5% разлика от зимните. Не давайте пари за глупости.
29
2
 
5
 
! Отговори
до шофьор от 40 г. преди 11 години
Много си ***, човек.Първо- съставът на летните и зимните гуми не е от една и съща материя.Зимните гуми, ако се ползват на 40 градусовите жеги през лятото ще станат твърди, като пластмаса и сцеплението им ще стане никакво. Същото важи и за летните гуми през зимата.За грайфера не говорим, че все едно си с *** на пътя.Не са пригодени за ниски температури и сцеплението им с пътя също става нищожно
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
зелените човечета редовно се трепят...защото толкова им е акъла...нека се трепят....
27
2
 
6
 
! Отговори
Далечен преди 11 години
За фаровете - създава се лъжовна самоувереност, че всички те виждат и са длъжни да ти правят път -> увеличение на катастрофитеЗа гумите - "зимните" гуми са от по-мек каучук, съответно при по-ниски температури са по-меки. Летните и на половин атмосфера да ги оставиш - при температури под 5 градуса стават като камък и се пързаляш като с шейна.Друг е въпросът, че гумаджиите продават за "зимни" всякакъв ***, който и всесезонна гума не можа да се нарече.
26
3
 
4
 
! Отговори
знаещ преди 11 години
До Шофьор от 40 годинихахахаа.....що не спомена нещо за % от увеличен разход на гориво???Или не си ги смятал???
25
3
 
8
 
! Отговори
до знаещ преди 11 години
всичко може да се пресметне, аз не виждам лятото, какво ще ти помогнат фаровете, при положение, че някой е решил да кара със 150 и да изпреварва рисково, за да се прави на голям шофьор
24
6
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Какво общо има Златев и НЕФТОХИМ с вдигането на цените спрете да злословите и да говорите празни приказки
23
13
 
3
 
! Отговори
Шофьор от 40 години преди 11 години
До знаещАкъл от зелени човечета не приемам. Аз имам толкова километри на заден ход, колкото ти на преден!!!Сваляте налягането в гумите до 1,5 атмосфери и получавате гуми с 5% разлика от зимните. Не давайте пари за глупости.
22
5
 
8
 
! Отговори
знаещ преди 11 години
До Шофьоп от 40 годиниайде ,излизай в пенсия вече,щото и 140 год. да си шофьор нале се сещаш какво става от теб???От такива философи вечно са затворени проходите - все някой се е завъртял.Сега ще ви видя с глобите - браво на държавата-крайно време беше