Попова отказа да помилва Опиц

Не са намерени основания за това
Обновена: 2 яну 2013 14:56 | 2 яну 2013 12:30,
110
Попова отказа да помилва Опиц
Маргарита Попова отказа да помилва Опиц. Снимка: архив, БТА

Официален отказ да бъде помилван Йордан Опиц получи заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

В писмо, подписано от председателя на Комисията по помилването при президента  България, се посочва, че „молбата за помилване на Йордан Опиц бе разгледана и не са намерени основания за помилване“, става ясно от сайта на ВМРО.

Решението на вицепрезидента Маргарита Попова е в следствие изпратен преди 3 месеца от Джамбазки призив от името на ВМРО до президента Плевнелиев да се намеси по случая на Опиц.

В писмото той посочва, че от президентското решение зависи репутацията му на политик и държавник и че ще в негово лице справедливостта ще намери защитник.

Още по темата
Йордан Опиц бе осъден на 5 години затвор през септември от Върховния касационен съд.

Той бе обвинен в това, че през февруари 2007 г. е прострелял смъртоносно Мариан Янчев, който влязъл да краде в блока му.  Опиц беше осъден и да плати 300 000 лева кръвнина.

Хиляди хора се обявиха в подкрепа на художника и настояха той да бъде помилван.

Наред с тези, които го подкрепят обаче, има и такива, които се обявиха "за" присъдата.

Природозащитници твърдят, че Опиц системно е стрелял по котки, а други изтъкнаха факта, че иконописецът е притежавал газов пистолет, преработен на боен.

През септември вицепрезидентът Маргарита Попова обяви категорично, че няма да допусне улицата да раздава право в България или да не бъдат чути фактите по случая с присъдата на иконописеца Йордан Опиц.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
4
 
! Отговори
Тракторист преди 11 години
Майната им на законите! Имам два патлака и едно пушкало. Незаконно съм се сдобил с тях с цел самозащита и ако някой *** ми влезе в двора с цел да ме краде, не ме интересува гръб ли ще ми обръща, ще бяга ли, ако ще и да ми се нагъзи, отстрелвам го, като куче и го заравям в задния двор и пет пари няма да дам. После ще седна и ще пия една ракия за добре свършената работа. Тая коза не ме интересува.
82
2
 
1
 
! Отговори
Смекчаващи, преди 11 години
вината обстоятелства- рисува икони.Мен пък ме дразни това натрапване,че видете ли рисувал икони -божи човек.Този човек няма ли срам,няма ли страх от Бога та и светците намесва в своята гнусна постъпка.
81
2
 
1
 
! Отговори
Правосъдие преди 11 години
Защо да помилват един убиец не разбрах?
80
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Има си хас да помилва честния човек миризливата гербава ***. Нали ако почнат да съдят справедливо ***, тая гнъсна *** първа ще увисне на въжето!!!!! И вашето време ще дойде, изедници!!!! Всички ще висите нависоко, за радост на гарваните!!!!
79
3
 
3
 
! Отговори
Never Enough преди 11 години
Много ми е интересно защо половината от пишещите си мислят,че имат елементарна юридическа култура, за да решават кой е или не е виновен, респективно кой трябва или не трябва да бъде помилван.Било неизбежна отбрана - само че тя изисква непосредствено противоправно нападение-тоест нападението да е започнало, но да не е приключило. А когато стреляш в гърба на бягащ човек,тук няма никакво продължаващо нападение от страна на бягащия! И не е нормално каквато и да е собственост да струва колкото живот!
78
3
 
2
 
! Отговори
коко преди 11 години
В случая Попова е права.Да стреляш в гърба на бягащ човек при всяко положение е убийство.
77
3
 
6
 
! Отговори
Съвсем анонимин преди 11 години
Тази дама е срам за България! Нека се червят тези, които я избраха!
76
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До vladyАми ако утре отивайки на гости при твой приятел или гадже, роднина и т.н. някой съсед реши, че си съмнителен и те застреля?
75
4
 
11
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
"Желязната Лейди" раздава правосъдие по Гробарски!!Престъпниците винаги имат право !!!
74
6
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Не познавам човека, но това да застреляш някой в гръб с преправен газов пистолет си е умишлено убийство! Само заради тези два факта твърдя, че му е даже малка присъдата.
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"През септември вицепрезидентът Маргарита Попова обяви категорично, че няма да допусне улицата да раздава право в България" - ами когато тези които трябва да го правят не го правят какво друго остава. Защо решиха че е крадец. Крадеца влиза когато собственика го няма. Този е влязъл да убива и да граби. Обаче не. Ние нямаме право да си защитим живота. Нас държавата ще ни защитава.
72
2
 
1
 
! Отговори
ИК преди 11 години
До Rezil -РЕЗИЛ !
71
5
 
3
 
! Отговори
Rezil преди 11 години
82 а в други щати щеше вече да е добре препечен на електрическия стол. Нещо ти куца мисълта май, а ? Не знам кой трепери за законно въоръжаване, но фактите говорят че дъртака е извършил убийството с незаконно преправено оръжие... дали малкото ти вулгарско мозъче може да осмисли факта, м ?
70
3
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
В някои щати,щяха да Го наградят,Тексас,Луизяна.Какво става тука,всички сме ***,трябва да работим без пари,пък повлекана като тазе,ще не разрешава да крадем и ние трябва да сме щасливи.Много ги е страх с памперси ходят,да не се въоражи законно народа.Пърки ще паднат ударната сила на *** и това са ***,после ще паднат и самите ***.
69
2
 
2
 
! Отговори
Rezil преди 11 години
Всъщност оставането на дъртия психопат Опиц в затвора, както и затварянето тлъстия нерез Чечи май са единствения положителен резултат на тема закон, съд и ред у нас, в последните 4-5 години.
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз гласувах за Плевнелиев и Попова - господ да ми прости.
67
8
 
3
 
! Отговори
Gost преди 11 години
Ако е влязъл в ЧАСТНАТА МУ СОБСТВЕНОСТ"- къща ,апартамент,ясно е че трябва да бъде спрян и наказан.Но да се стреля безнаказано В ГРЪБ по всички непознати хора, които влизат във входа, е това си е убийство.Утре някоя пенсия,с характерния за много от тях, размекнат мозък и озлобление може да не хареса смъкнатите дънки и необръснатата тридневна брада на сина ви, който отива при някое гадже, значи ли че има право да го застреля като куче,ей така щото него кефи.
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ииии тая много се разработи бе
65
14
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Опиц е хладнокръвен убиец, трябва да му дадат още две по пет.Браво на Попова!
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази прилича на *** !Тя няма да се повляе от "улицата ", тя ще се повлияе от други фактори , дето са "тайна", тайната на нейната "прошка".