10 митничари взели държавен изпит по време на работа

Проверяват 16 дипломи на митничари дали не са фалшиви
10 яну 2013 18:51,
32
10 митничари взели държавен изпит по време на работа
Снимка: архив Булфото

Дипломите на 16 служители на Митница “Свиленград“ могат да се окажат фалшиви, съобщиха от Агенция “Митници“ за “Фокус“. Десет от тези служители са били на държавен изпит в ден, в който според системата на Агенцията са били на работа. Останалите шест са били на 12-часова нощна смята точно преди да положат изпит.

Агенция “Митници“ изчаква отговора на Министерство на образованието за истинността на 16-те съмнителни дипломи. Ако се установи че те са фалшиви, служителите ще бъдат освободени от работа и материалите по темата ще бъдат предадени на прокуратурата.

От служителите ще се изиска имуществена санкция в размера на работните им заплати за периода от юли досега.

През юли 2012 г. заради новия класификатор за длъжностите в администрацията над 500 служители на Агенция „Митници е трябвало или да бъдат освободени от постовете си, или да бъдат назначени за държавни служители, ако представят диплома за висше образование.

Почти половината от тях – 250 души – са представили диплома за висше образование и са назначени за държавни служители, обясниха от пресцентъра на Агенция „Митници”.

Тези 250 дипломи са били предадени на Министерство на образованието, за да се провери тяхната автентичност. Преди около месец и половина е върната информация за 4 фалшиви дипломи - две от митница „Аерогара София”, една от „Столична” и една от „Свиленград”. И четиримата служители са освободени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
ненко с. преди 11 години
тавов е с диплома 3.13 Селскостопанска механизация и знания нула, а речник дьлбоко провинцияален и неразбираем
26
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Какво има да се проверява !?Директно да ги уволнят. Все пак не може човек да е на 2 места едновременно!Или може, в България, и да не го осъдят за измама !!!!!!!!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Калинки-малинки..Цялото общество трябва да е нетърпимо към такива мошенници, особено когато става въпрос за митници. От там идват пари и за заплати и пенсии, сигнализирайте, ако знаете за Калинка в митниците..Трябват ни честни служители!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Да, не са цвете Герб, но за разлика от предните мошеници се опитват да си почистят къщичката. Разбира се, трябва-още много се иска, но поздравления и за това!Помните какво беше при СДС, НДСВ, БСП и ДПС---какъв ужасссс!
23
0
 
0
 
! Отговори
експерт преди 11 години
До 26 Приятел да не би случаино тези калинки да са назначени с победата на ГЕРБ на изборите.Учили са фиктивно както повечето полицаи в ШУ са учители по трудово смях.Но като са ВИСШИСТИ стават офицери и несменяеми.В наща държавичка всеки работи това за,което НЕ Е УЧИЛ,като почнеш от президента,премиера и стигеш до чистачката в супермаркета с истинска диплома за висше образование,но тя не е от ГЕРБ.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега е престижно жена да се ожени за митничар както навремето беше престижно да се ожени за моряк. Богато ще живее един вид. С чии пари?
21
0
 
1
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Браво отново на Герб, колкото и кусури да имат, не може да се отрече, че са единствената партия, която чисти в митниците и се опитва да сложи ред..Да си спомним при управленията на СДС и БСП какво чудо на чудесата беше...Давайте Герб ние сме с вас!!!
20
1
 
1
 
! Отговори
VIP YE преди 11 години
cqlata mi roda sa mitnichari
19
0
 
0
 
! Отговори
герб-Срам за Родина преди 11 години
Това вече се превръща в запазена марка на настоящето управление - по корупция, заменки, нагласени обществени поръчки просто приличаха на "старите", но с калинки и всички останали с фалшиви дипломи /защото за да завършиш висше образование легално, все още трябва поне да можеш да четеш/ герб е "уникален". Но какво да се иска от партия, чийто вожд получил висше инженерно образование и защитил дисертация с "последната прочетена книга - Винету"?!? Тя се чете на 12-14 г. или бойко е бавноразвиващ или?
18
1
 
1
 
! Отговори
браво на 20, преди 11 години
в кръчмата били, а не на изпит.В България може да си купиеш и диплома за папа, дипломитесе продават като топъл хляб, калинкова държава.Напр. има дипломи че са завършили "индустриален менижмънт", а едва са завършили средно образование.С тази диплома могат да командват само кокошките на баба си на село.А" Пуцоовте по право" толкова юристи родиха, *** и сервитьорки днес са адвокатки, просто изпит за адвокат години нямаше.
17
3
 
0
 
! Отговори
м преди 11 години
По мои наблюдения става нещо много интересно. Защо се заяждат точно с тази митница? Не ви ли мириша на помия, а? Явно каналите на министрите ни не минават или са застрашени от конкуренция и седнали да плюят и да плюят. Гузен негонен бяга, са казали хората. Не могат да ме убедят, че това е най-корумпираната митница. Сори ама си вижте Калотина. Там какви ги вършат, никой не знае. Или.....знае ама си мълчи.
16
0
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
И с кво се занимаваш та често пътуваш през там, м? То и аз минавам по 5-6 пъти на година ама не съм видяла нищо лошо от митничарите. Напротив, има какво да се желае от гранична полиция. Спират наред по пътя малко след границата и се интересувт какво аджаба си правил при съседите. Ми че на теб какво те интересува бе! Седнал някъв си селянин да ми държи сметка. Ми то на разходка не ти требе разрешение от гранична, нали? Така че тука пишещия, малко помисли преди да обвиняваш не когото требе!
15
1
 
0
 
! Отговори
aaaa преди 11 години
особенностите на служителите на првителството на тиквите :) ***,по-***,митничар,пожарникар,полицай,мин.председател :)
14
0
 
0
 
! Отговори
ss do 10 преди 11 години
za mitnicharite sam salgasen s teb :) kvo iskash ot granicharite? tolkoz si mogat i zatova sa tam :p
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И в Агенцията по заетоста има директори с фалшиви дипломи, но понеже са от ГЕРБ, никой не ги закача. Няма да се оправим скоро с такива болни душички!
12
0
 
0
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
A tia bokluci s falshivite diplomi sa slojeni I naucheni ot nyakoi,ama sa zabravili da dadat neshto..
11
0
 
0
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
Kukite otgore sa pusnali signala,inak I bomba da padne,kazvat nyama jalba I da ima jalba,nyama vhoduasht nomer I da ima nomer,nyama dokazatelstva.I na toya princip vsichkata pumia na ulicata,prosto nyama polza ot kuki...
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калинка до калинка в тази държава, полазила са навсякъде. ДКЕВР, митници, земеделие, здравеопазване ........ навсякъде. После българина мразел богатите, а те богатите прошляци-мошеници.
9
0
 
1
 
! Отговори
! преди 11 години
Така е по руската система. плащаш си, взимаш диплома, правиш пачка, отчиташ на тия над тебе. А това е същата митница, на която преди време арестуваха целия персонал, само че зад бариерата,
8
1
 
0
 
! Отговори
AZ NE SAM преди 11 години
TEZ MOMCI KVO LI NE VZEMAT, TA EDNI IZPITI DREBNA RABOTA