Борисов: Повече пари за майките, но само при по-кратко майчинство

С Меркел разговарям на руски, хвали се премиерът
15 яну 2013 22:19,
417
Борисов: Повече пари за майките, но само при по-кратко майчинство

Премиерът Бойко Борисов предлага от догодина да се вдигне размерът на обезщетението за майчинство за сметка на съкращаване на срока, в който то се ползва. В интервю за Дарик Борисов беше категоричен, че най-добре за България е той да управлява сам и втори мандат.

„Аз съм склонен в следващия бюджет да се повишат парите за майчинство, но да се съкрати срокът, за да могат майките да се връщат по-бързо на работа. За това пък обаче трябва да има вече построените детски градини. И понеже ги строим много хубаво, майките, като отидат и видят децата в какви условия са в новите детски градини, и тези, които не са искали да ги записват, искат. Защото те са с плувни басейни, с физкултурни салони, със зали за отдих, хубави кухни. Просто в момента се грижим прекрасно за тях. И затова напливът е толкова голям", отговори той на въпроса как ще посъветва майките да харчат онези 240 лева месечно, които им се полагат през втората година от отглеждането на детето.

Министър-председателят направи заявка за втори самостоятелен мандат и каза, че щял да смени някои от лицата, с които е работил досега, защото имало хора, които например в парламента само търкали банките. Това щяло да си проличи от листите, които ще реди през май.

„И това е най-доброто - да няма коалиция ... Примерно в моето правителство 90% са експерти, не са и партийни членове. Какво по-експертно правителство ще направят? В същото време обаче имат цялата отговорност на партията за правителството. Ще правят широка коалиция... Нали правиха при Беров, нали правиха при Инджова, нали беше тройна коалиция. Сега за заменките, където са направили, защо не излезе някой и да каже „Ние - примерно от ДПС - я направихме тази заменка" или „Ние от БСП" или „Ние от НДСВ"? Докато аз излизам и казвам да спрат дюните, да се спре Иракли. Защото ако не я спра, отговорността е моя. И сега нека отидат гражданството, прокурорите, екоорганизациите да видят първо екото защо не са протестирали, защо са пропуснали сроковете, да видят там, че вместо 8 строят 14 бунгала, затова сме ги спрели. Да видят закона. Но е спряно, защото нося отговорност", коментира премиерът.

На въпрос дали ако няма нужното мнозинство и за правителство на малцинството, ще остане в опозиция и няма да прави опозиция, той потвърди. "Коалиция се прави само ако има ясна платформа на две партии, че могат да управляват заедно. Или три. Нека първо хората се произнесат", каза той.

Борисов отбеляза, че той лично си харчи парите за храна и от време на време пури. Съгласен е, че трябва да се вдигнат заплатите по високите етажи на властта, каквито намерения имат финансовото министерство, но това по думите му може да стане в следващия мандат. ТОй припомни думи на финансиста Емил Хърсев, че не може министър-председателят да получава по-малко от шеф на мол.

За степента, в която е успял да научи английския език, разказа, че знае толкова, че да може да си каже това, което иска и да чуе това, което му казват. С Ангела Меркел например, с която демонстрира близост, разговарял на руски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
0
 
! Отговори
защо бе неграмот- преди 11 години
ната *** ще взема майчински за пет -шест деца, т.е. колкото грамотна Пена-учила 17 год.,но с едно дете.На това му викат ненормалност и антибългаризъм.Майчинските да са според образованието.
266
0
 
3
 
! Отговори
С НАМИ БОГ преди 11 години
СЪГЛАСНИ СМЕ БОБО СЪКРАЩАВАМЕ СРОКА НА МАЙЧИНСТВОТО ! СЪКРАЩАВАМЕ СРОКА М - У ИЗБОРИТЕ ! СЪКРАЩАВАМЕ БРОЯ НА ТУНЕЯДЦИТЕ В АНТИНАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НАПОЛОВИНА ! СЪКРАЩАВАМЕ КРАЖБИТЕ НА ОЛИГАРХИЯТА ПОНЕ НА ПОЛОВИНА !!! ЕХ, ЧЕ ХУБАВО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ ЩЕ СТАНЕ БЪЛГАРИЯ ! ДА АМА НЕ !!! КОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ, ФАШИСТИ В ЕДИНЕН СТРОЙ = ГРОБ
265
0
 
2
 
! Отговори
С НАМИ БОГ преди 11 години
СЪГЛАСНИ СМЕ БОБО СЪКРАЩАВАМЕ СРОКА НА МАЙЧИНСТВОТО !СЪКРАЩАВАМЕ СРОКА М - У ИЗБОРИТЕ !СЪКРАЩАВАМЕ БРОЯ НА ТУНЕЯДЦИТЕ В АНТИНАРОДНОТО ПОКОЛЕНИЕ НАПОЛОВИНА !СЪКРАЩАВАМЕ КРАЖБИТЕ НА ОЛИГАРХИЯТА ПОНЕ НА ПОЛОВИНА !!!ЕХ, ЧЕ ХУБАВО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ ЩЕ СТАНЕ БЪЛГАРИЯ !ДА АМА НЕ !!!КОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ, ФАШИСТИ В ЕДИНЕН СТРОЙ = ГРОБ
264
0
 
0
 
! Отговори
13 преди 11 години
Мале, де ги тия екстри в детските градини? Може ли и аз с детето, а не да се връщам на работа?
263
0
 
0
 
! Отговори
Kitkov преди 11 години
bg pravitelstvo kato nema pari za maikite, moje bi bratskoto i komshiiskoto tursko pravitelstvo da mu pomogne malko za bg maikite?! hei taka za - za Hair?!
262
0
 
1
 
! Отговори
krasos преди 11 години
На вниманието на всички Българи !!! Всички ,който имат ; златни пръстени, сребърни пръстени,синджирчета или обеци от благороден метал или каквито и да е други бижута,също така телевизори ,коли, хладилници и .... да не се оплакват от Управляващите !!! Веднага да ги продадат и да си покрият месечните сметки... в противен случай може на гости да им дойдат ГДБОП, ДАНС, НАП,НОИ, ИНТЕРПОЛ,ЕВРОПОЛ, DEA ,МОСАД и др. за да ги питат от кога ги имат и как са ги придобили !!!
261
0
 
0
 
! Отговори
Вуте преди 11 години
Тоя па като наша Пена.Че ти бутнем ама ша ти стоим на криво. Създавай още условности бат. Бойко,те *** вече станаха болук.Нас ни забихте в земята но след 20г. не знам с *** как ще се оправяте-УСПЕХ.
260
0
 
0
 
! Отговори
MAFIATA-BG преди 11 години
ti parvo iskarai horata ot Vazroditelen Proces , 4e absolutno ni6to ne e napraveno po PROEKTA VAZRODITELEN PROCES do sega
259
0
 
0
 
! Отговори
МОДератор преди 11 години
Ангела Меркел VS ББ
258
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов каза.
257
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
премиера нали има собствен мол за какво му е заплата
256
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
умря *** дето го хвалеше и почна сам
255
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
май верно всички ще емигрират
254
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
народа умолява журналистите да не вземат повече интервюта от Б Борисов
253
0
 
2
 
! Отговори
Майка преди 11 години
Господин Премиер, във "Винету" пишеше ли, че майчинството е до 2 годишна възраст/като през втората година се получават 240лв, за които ви питат/, а в детска градина се отива след 3-годишна възраст?! Пишеше ли, че най-добре за психиката на бъдещият човек /гражданин на държавата,която се каните да управлявате пак/ е най-добре, в периода до 2 годишна възраст, майката да е с него?! Замисляли сте се някога как се отглежда дете, защото явно на практика не сте го правили?!
252
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за големи екстри говори Б Б в статията направо се захласнах
251
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
май още по -голяма каша иска да забърка г-н премиера
250
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей ,много акъл има тоя премиер
249
0
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
НЯМА ПО-"голям" *** "управлявал" нашата държава от тоя ***
248
0
 
2
 
! Отговори
Омерзен преди 11 години
"Министър-председателят направи заявка за втори самостоятелен мандат..." В такъв случай народът казва: "Трай, коньо за зелена трева". И още: "Те го не искат в селото, той пита за поповата къща". Н а г л е ц!