Всички истински мъже работят в БДЖ!

Протест срещу приватизацията на "Товарни превози"
28 яну 2013 17:57,
38
Всички истински мъже работят в БДЖ!
Протестиращите са против приватизацията. Снимка: Булфото

Петдесетина души излязоха на протест срещу приватизацията на БДЖ “Товарни превози“. Мотото на протеста беше “Ако загубим БДЖ, губим България“.

Според демонстрантите, които се събраха пред паметника на Патриарх Евтимий в София, приватизацията на БДЖ е равносилна на ликвидация. От Попа шествието тръгна към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, а по-късно и към Министерския съвет.

От Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт, които организираха протеста, призоваха всички железничари да се присъединят към тях. Протестиращите изтъкват, че железниците са преди всичко обществена услуга и са най-евтиният и екологичен транспорт.

Протестиращите носиха плакати с надпис “Смъртта на БДЖ за народа е въже“, “БДЖ не се продава, нито подарява“ и “Всички истински мъже работят в БДЖ“.

Организаторите са категорични, че зад тях не стоят никакви политически интереси и няма да позволят партийна намеса в гражданския им протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
КОРУПЦИЯТА В БДЖ преди 11 години
news359.bg/2012/07/12/saobshtenie-otnosno-koruptsiyata-v-bdzh/Съобщение относно корупцията в БДЖ12.07.2012 23:19 0 Автор: Бисер ИвановУважаеми дами и господа, обръщаме се към Вас като стожери на гласността и законността. Искаме да Ви уведомим за безцеремонните корупционни действия и конфликт на интереси от страна на управителите на БДЖ товарни превози Пламен Джуров и Ивайло Иванов. Молим Ви час по-скоро да уведомите министър-председателя /но не министъра на транспорта, защото той прекрасно знае всичко/ за безобразията на двамата управители. 1. Попитайте го защо българската
31
0
 
1
 
! Отговори
Кр. Кабакчиев, ДФН преди 11 години
Аз съм този с червеното шалче от снимката и за пореден път обявявам, че ***, наречена България, ще се оправи само тогава, когато аз стана министър-председател! Аз съм световно признат учен-семантик с приноси в две-три фундаментални научни области, а в БДЖ намерих единствената нормална и работеща структура в ***! От БДЖ тръгвам и далече ще стигна!
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички истински мъже работят в БДЖ Е, не предполагах, че ще видя подобна глупост от когото и да е... Сигурно във всички други компании по света работят само гейове и жени, защото БДЖ е само за богоизбрани, заради високите заплати, страхотните условия и висококвалифицирания и интелигентен персонал?
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БДЖ се ликвидира заради печалбата на бензиностанциите и рекордната печалба за Дянков от ДДС и акцизи върху горивата.
28
3
 
2
 
! Отговори
ASI преди 11 години
Vsichkite KUCHKI rabotiat v BDJ toa tia koito rabotiat v BDJ to te si imat BENZINOSTANCII :)eee ama che PROST NAROD kolko barzo zabraviatmai zabravihte edinia incident koito beshe minalata godina HASKOVO-DIMITROVGRAD
27
0
 
4
 
! Отговори
очуден преди 11 години
тоя с зелената шапчица май трябваше да е на работа, но утре ще се разберем с него???
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
25. Брюнетката ..????Виж как едно неправилно заглавие ти ври в мозъчето.Проблемът е ,че един евтин товарен транспорт ще се продаде на Турция ???Никоя нормална държава не си продава транспорта ,а го модернизира.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 27. Ха ха . Българският товарен транспор - ще се казва Турски.Ще си се смеете.
24
2
 
6
 
! Отговори
до блондинката преди 11 години
Че какво му е на човека?!Той е много повече човек от теб к**во залюхана!
23
0
 
1
 
! Отговори
xa xa xa преди 11 години
xa xa xa
22
3
 
6
 
! Отговори
Гейлорд Бъбреков преди 11 години
Всички истински мъже работят в БДЖ!А всички истински жени, са в коалиция с Лютви!!!
21
6
 
4
 
! Отговори
брюнетка преди 11 години
Като го гледам този със зелената шапчица какъв е "мъж" и направо ми се повръща.
20
0
 
9
 
! Отговори
aibol преди 11 години
Хората са толкова бедни,че нямат пари за бензин,да напълнят коктел молтов
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
19. С твои пари ? Колко си жалък !Товарният железопътен транспорт е най-евтин и печелив . Това е в цял свят.Турците ще го купят да си превозват стоката , а такива като теб ще им викат браво .
18
1
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
Обещанието на ГЕРБ за замразяване на заплатите на депутати и министри се оказа кьорфишек, пише вестник "Преса". В края на януари властта се оказа с по-големи възнаграждения.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като продават най - печелившите бизнеси , товарните железници , АЕЦ , Булгартабак ... Булгартабак продава контрабанда цигарите си, за да не плаща данък . Какви наказания имат -- никакви ???Кой го интересува какво ще постъпва .в бюджета ? България е като временна държава ??Продават я и всеки си трае !
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Товарните вагони на БДЖ най-вероятно след приватизацията ще бъдат предадени за скрап с много добра печалба и далавера.
15
0
 
4
 
! Отговори
Мирослав преди 11 години
До 8999 : И долните *** да им се конфискуват!Тези *** дори и тях са купили с нашите пари!
14
0
 
11
 
! Отговори
666 преди 11 години
Всички безработни Българи трябва да ходят на всяка стачка или протест,трябва обидинение Българи трябва борба на живот и смърт с тази пагубна политическа каста .Трябва да си отвоюваме страната
13
2
 
2
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
руснаците вече са раздали пликчетата- *** участва в търга.