Столичен бар скара Рашидов и наематели

Клипче показа как сменят бравата на Toba&Co под надзора на министъра
Обновена: 13 фев 2013 15:07 | 13 фев 2013 10:23,
139
Столичен бар скара Рашидов и наематели

Културният министър Вежди Рашидов предизвика недоволство в социалните мрежи, след като в интернет се появи клип, на който той присъства на разбиването на вратата на столичния бар Toba&Co в Националната художествена галерия в центъра на София.

Пред него и полицаи двама работници с лост и чук се опитват да разбият бравата на вратата, за да влязат в помещението. “Да не може да си влезеш в дома, в музея”, казва в клипа Рашидов.

„Въпреки че снимаш, ако извикам медиите, скандалът върху вас ще бъде много голям“, предупреждава още министърът.

След като клипът предизвика вълна от недоволство срещу Рашидов в интернет, той обясни, че договорът на наемателите е изтекъл и са предупредени по законовия ред да освободят помещението. Те обаче са отказали да предоставят ключ, поради което се наложило бравата да се смени.

“Тези хора отдавна са настанени там, още по времето на Абрашев и им е изтекъл договорът. Първо, това е национален музей, а не верига за кръчма. Второ, уведомени са с всички документи и писма от една година насам да освободят Националната галерия. От миналата седмица има заповед на областния управител да бъдат извадени и в момента, в който ми се обадиха, че те категорично отказват да отворят и да предоставят помещението на собственика – Министерството на културата, се наложи да отида“, обясни Рашидов пред bTV.

„Шести месец не са плащали наем и не са плащали тока“, допълни той.

„Това е музей, а не ресторант. Помещенията ще бъдат използвани за музей, имаме проекти, втора година работим върху концепция за цялостно изграждане на музейното дело в България. Вместо кръчми и ресторанти, сега искаме отново да си върнем музеите по един перфектен начин“, отсече културният министър.

От думите му не стана ясно в крайна сметка какъв наем е плащало заведението.

„Наемите още оттогава са сключвани по много странен начин, нещо срещу ремонт, нещо срещу това, какво се е случвало не мога да кажа“, заяви Рашидов.

Той беше категоричен, че не е негова грешка, че лично се е появил на мястото вчера.

„Аз съм принципал, аз отговарям с подписа си за всички музеи, галерии, моят подпис стои върху всяко решение. Няма грешка, изтекъл е договорът, не си плащат наема, помолени са по всички законови начини да освободят, от една година насам е тази сага“, посочи министърът.

„Явно няма да мога да стана любим на всеки, но съм длъжен да опазя имотите на държавата“,  отбеляза той по повод гнева, който се изля върху него в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
4
 
2
 
! Отговори
Мит преди 11 години
Достойно поведение на Министър. Стига с мижитурките, които чакат компетентните органи да направят нещо. Попадал съм в подобна ситуация при която наемателя твърдеше, че е състудент на Костов. Е и аз разбих вратата, след като преди да отида в това поделение не беше плащан наем 5 години. Костов не ми се обади.
114
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никъв бар няма място в никви художествени галерии. Че това е чист олигофренизъм. Браво на Веждито.
113
7
 
6
 
! Отговори
анн преди 11 години
Пълни глупости се пишат.Беше претенциозно и отдавна му мина модата.Разбира се, че го държат мутри.В крайна сметка нищо не им пречеше да си плащат наема.Няма такова нещо като да са направили инвестиция и да са предплатили.Култово място може да бъде Тулово, но не и това..Да не оплакваме предишните му наематели.В крайна сметка мястото може да запази статута си и да стане дори по-приятно!
112
2
 
5
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
За това че в музей няма и не може да има място за кръчми и барове,Веждито е прав.Друго яче стои въпроса ако собствениците на бара добросъвестно са изпълнявали договора си да правят ремонти и поддръжка на музея срещу наема си.И при положение че са преплатили,Веждито преди да им разбива тратите,трябва да ,,се бръкне"и им заплати вложените средства.Но тук стои представител на ,,Герб".А кой е видял или да са му разказвали някъде че ,,,Герб" плаща или връща дългове?
111
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледам коментарите в youtube и тук и не виждам никаква вълна от недоволство срещу министъра, както пише в статията.--Е как да видиш като коментарите на недоволните са изтрити, а са оставени само тези, които защитават башибозука!!!
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 124 , za Hacienda Beach li stava vapros
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина потрес! Селяндурщината е превзела вече и младо, и старо!
108
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОБИКНОВЕННО ДОПИТВАНЕ:АКО СМЯТАТЕ ЧЕ ЖИВЕЕМ В ФАШИСТКА ДИКТАТУРА А НЕ В ДЕМОКРАЦИЯ - НАТИСНЕТЕ ЗЕЛЕНО КВАДРАТЧЕАКО СМЯТАТЕ ЧЕ ТОВА НЕ Е ВЯРНО И НЕ ЖИВЕЕМ ВЪВ ФАШИСТКА ДИКТАТУРА А В ДЕМОКРАЦИЯ - НАТИСНЕТЕ ЧЕРВЕНО КВАДРАТЧЕМОЛЯ ГЛАСУВАЙТЕ
107
7
 
5
 
! Отговори
потрес преди 11 години
до BebokОт кое село си, Груйо? То това сте електоратът на ГЕРБ - неграмотни, салобинтелигентни и неудовлетворени от скромния си потенциал ***, които припознават в лидера на тези некадърници своя герой. Горко на нас, по-способната и образована част от това загнило общество.
106
5
 
1
 
! Отговори
NEWS преди 11 години
има и добра новина там ще отвори нов клуб нашумял лято-2012 в Лозенец ,сигурно е че ще по добре от Тобако , така че София ще си запази култовото място.
105
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво на веждитоединствения свястен в тая глутница гербериединствения патриот в правителството
104
14
 
11
 
! Отговори
Aman преди 11 години
Това е емблематичен клуб не само в София, но и в България. Това е лицето на селската ни държава пред всички чужденци работещи не само в институциите, но и във водещите фирми. Клубът беше един елегантен завършек на безумно реставрираната НХГ. За всички които нямат представа за какво говоря - вече е късно да разберат. Жалко...много жалко
103
6
 
16
 
! Отговори
не е важно преди 11 години
Въобще не сте наясно със ситуацията,а сте доста крайни с изказванията си!Много ясно,че "не си е плащал наема", нали го казва министъра, приятеля на Бойко, човека с властта... А Анн ли си ква си ,според която Toba&co е претенциозно и "нещо не е наред с управата му", замисли се малко - ако не беше наред управата и бяха мутряги нямаше да стане така!Стойте и гледайте какво "културно място" ще го направи сина на Вежди, понеже това е плана затова място!
102
5
 
18
 
! Отговори
не е важно преди 11 години
Безумни коментари сте написали, колкото съм възмутена от клипа, толкова и от вас!Една поговорка гласи "ако се научиш да летиш, не казвай на никой, не можеш да се отървеш от учители!" И вие така стане нещо и веднага се стига до "компетентни кардинални решения", в България всички сте "експерти по всичко!Ако Toba&co е кръчма или "претенциозно заведение", не знам заведенийцата в студенски какво са???Или може би Планет, bar flight и всички гнусни чалготеки в София са ви критерии са "хубаво заведение"
101
5
 
16
 
! Отговори
Милата преди 11 години
Е и какво толкова сте заревали за някакво си заведение или кръчма ?То се знае и от децата ,че тези договори са сключвани преди 100 години и разбира се не със случайни хора!Трябва министъра да се разпореди за проверка на всички договори,сключвани с мафиоти и хора от чергата на "Котараците"!Навсякъде е страшно!И в галерии и в читалища и в музеи!Тъмна Индия!А може да излязат доста интересни неща!П Р О В Е Р КА!!!!!!
100
6
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ЗА 1 БОЯДИСАНА ВРАТА 5 ГОДИНИ БЕЗ НАЕМ.НИКАК НЕ Е ЗЛЕ.
99
15
 
7
 
! Отговори
актьор преди 11 години
рашидов е пияница или алкохолик.той е турски шпионин който даде киноцентъра на турция.рашидов е и аидук и крадец който краде парите на актьорите,статистите и публиката на предаванията.рашидов и мутафчиев ограбиха парите на кинодеиците в българия и те станаха милионери.вежди има в турция палат,дворец на брега на морето как та нали е турски шпионин.вежди е и побоиник и хулиган преди време е бил полицаи.да кажем не на кърлежиете който пият кръвта на актьорите и статистите в българия.рашидов -затвор
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До аннПросто предполагаш, но грешиш!
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Ама разбира сеЯвно и ти както повечето 'софиянци' не си ходил там:) в тази така популярна чалготека хихи
96
5
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
Знаете ли че ако отида и разгледам галерията,с удоволствие ще изпия едно кафе накрая.А пък и обратно,защо като изпия едно кафе да не разгледам и галерията!Така че като има някакво заведение в галерията какво и на кой пречи.По пинцип някий хора винаги са НАОПАКИ.