В Кипър прекратиха делото срещу пилота Янко Стоименов

Съдът се позова на невъзможността да се съден 2 пъти по едни обвинения
Обновена: 18 фев 2013 21:22 | 18 фев 2013 20:20, Елка Василева
3
В Кипър прекратиха делото срещу пилота Янко Стоименов
Протест в защита на Янко Стоименов. Снимка: архив, Булфото

Съдът в Кипър прекрати делото срещу българския пилот Янко Стоименов за катастрофата на самолет през 2005 г., при която загинаха 121 души.

В Никозия се проведе първото заседание във връзка с решението на Върховния съд на Кипър за възобновяване на делото "Хелиос" срещу българския пилот Янко Стоименов и други двама обвиняеми.

Позовавайки се на издадената в Гърция присъда и на невъзможността от юридическа гледна точка обвиняемите да бъдат осъждани по едни и същи обвинения два пъти, главният прокурор на Кипър постанови прекратяване на наказателното преследване срещу обвиняемите.

Още по темата

На 7 февруари Атинският апелативен съд произнесе своето решение по делото за катастрофата на самолета на кипърската компания "Хелиос" през 2005 година. Обвинените за трагедията, при която загинаха 121 души  -  капитан Янко Стоименов и още двама негови колеги, служители на авиокомпанията, бяха осъдени да изплатят финансово обезщетение от 76 650 евро всеки срещу това да бъдат свободни и да не излежат десетгодишна присъда в затвора.

Преди седмица ГЕРБ съобщи, че дава 80 000 евро от партийната си субсидия, за да бъде откупена свободата на Стоименов.

През август 2005 г. “Боинг 737-300”, изпълняващ полет от Ларнака за Прага през Атина, се разби край гръцката столица и всички 121 души на борда загинаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Ива преди 11 години
"Съдът се позова на невъзможността да се съден 2 пъти по едни обвинения"Днес.бг - четете ли изобщо това, което "пишете"?
2
1
 
7
 
! Отговори
Yoyo преди 11 години
ГЕРБ супер сте ,инче няма пари за нищо друго ,срам ме е майки с умиращи деца да нямат пари да ги спасят а вие си давате парите за да печелите позитиви като политика не ме ви е грижа за пилота .
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на ГЕРБ за жеста!