"Подкрепа" се тъкми за национална политическа стачка

Oт синдиката имат 6 искания към бъдещия служебен кабинет
21 фев 2013 18:55,
66
"Подкрепа" се тъкми за национална политическа стачка
Снимка: Dnes.bg

Национална политическа стачка ще организират КТ „Подкрепа”. Това ще се случи, ако не бъде изпълнено искането им за създаването на обществен съвет към служебното правителство. 

От синдиката настояват гражданите да участват в дебатите за промените. „Във евентуалната стачка ще се включат хора от всички браншове”, съобщи пред Dnes.bg лидерът на КТ „Подкрепа” в Пловдив Атанас Кръстев. Според него напрежение има сред учители, минори и хората от здравеопазването. 

От синдиката излязоха в декларация с шест конкретни искания към бъдещото служебно правителство. Сред тях са разсекретяване на договорите с енергийните дружества и ясни механизми, с които да се свали цената на тока.  

„Настояваме и за праг на бедност, защото само у нас няма такъв”, каза още Кръстев.  

По думите му не е нормално да се твърди за увеличение на заплатите, а да има нищожно такова само при минималната работна заплата.  

„Готови сме за национална политическа стачка”, категорични са от КТ „Подкрепа”.  Те настояват и за разследване на всички членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: стачкаПодкрепа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
Лешояд преди 11 години
Лешояда огладня и се събужда за нова плячка.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха така. Кризата започна. Ама сега наистина! Сега вече всеки ще иска... ще се събират по 2000 човека, ще блокират пътища, ще блокират икономика, ще блокират нормалния живот в България! Защото несправедливост много... натрупвана вече не 21, а 65 години! Виновни не са хората, а клоуните от опозиционните партии защото отказаха да носят отговорност и те наравно с доскоро управляващите и само нагнетяваха напрежението. Честита пирова победа на БСП и ДПС. Халал да им е! Ама скоро и те в миша дупка!
51
0
 
3
 
! Отговори
bred преди 11 години
Тези хрантутници се включват само тогава, когато имат интерес. Къде бяхте 23 години, бе синдикати. Само знаете да лапате, толкова сте излишни.
50
0
 
5
 
! Отговори
Българин кореняк преди 11 години
Ейййй те били живи,бе.Досега къде се крепеха.По екскурзии по света може би.И сега какво-върнаха се изтрезняха и сега ги тресе абстиненцията.Досега като бяха ниски заплатите 24 години никой нишо не каза.В нелегалност ли бяха какво ли?По рано добре си имаше снимки на ЦК на БКП и Политбюро.Тогава не се чудехме кой какъв е поне снимките им виждахме.Сега пак трябва да го въведат.Иначе няма запомняне!
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Отец Прецакиникой не иска да живее на широко като банкер. хората искат нещо съвсем елементарно - да не избират от кое да спестят - дали от топло, храна, дрехи за децата.... за други екстри не знам дали голяма част от тях могат и да мечтаят.
48
0
 
6
 
! Отговори
народа преди 11 години
Подкрепа да не се меси там където не им е работа Къде бяха до сега защо това не го направиха преди 5-6 месеца и какво чакаха Народа е докара до глад и мизерия а те си заиграваха с властта.С какво защитиха народа С нищо Какво направиха за ВМЗ Сопот Помогнаха на ГЕРБ да го ликвидира .Да е само това Сега желаят да управляват май държавата а
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нима Тренчев не е част от представлението, което гледахме 23 години?Той отдавна е аут, но се натиска, даже стана и "изобретател" в енергийната област, също като Доган.Тренчев получи 0 -НУЛА гласа на избори за евродепутат.Протестиращите не знаят какво лукавство ги обгръща.Лицемерие и манипулация се лее на телевизионния екран.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашенските на дон Корлеоновци се сетиха да напомнят на себе си. Ама хората не са забравили, че допреди 2 години роднината на Вапцаров и Г.Димитров Костадин Тренчев (това му е истинското име) ходеше по конгресите на ГЕРБ и се прегръщаше с Б. Б Не са забравили и супернаглостта наречена учителска стачка с искане за 100% увеличение на заплатите вдигната на Станишев. Всеки нормален човек знае, че подобни мероприятия бяха само и единствено за да дойде Тиквата на власт, срещу когото сега готвят стачка
45
0
 
6
 
! Отговори
Принц Иршу преди 11 години
хаха бившите СДС-ари от "Подкрепа" са свършили парите и пак искат да лапат. Ама май никой вече не им вярва ;) Да не говорим, че си получават заплатите от Парламента да правят рехави протести и т.н
44
0
 
6
 
! Отговори
Васо преди 11 години
Тия направили ли са го досега. Поводи е имало колкото щеш. Или се стреснаха да не ги зачислят към партиите. И са го заслужили напълно.
43
0
 
10
 
! Отговори
просто човек преди 11 години
Синдикатите по нищо не се различават от партиите-тунеядци,***,далавераджии,некадърници,използвачи,страхливци,съглашенци! Сега щели да вдигат стачка!До този момент спаха и чакаха да видят накъде ще задуха вятъра,за да се възползват!Долу синекурните профсъюзи!Долу гнусните партии!Долу всички противни политически муцуни!Долу социолози,политолози,журналисти и прочее гъзоблизци на власта!
42
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
sindikatite sa nai prodajni.da se otarvem ot tqh,zapo4naha da trupat dividenti na na6 grap.te sa ne smenqemi do grob/
41
0
 
2
 
! Отговори
Господ преди 11 години
До Анонимен 46Аз тези, които вярват в кумири, не ги пазя, защото нарушават първата ми заповед!
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само пробвам
39
0
 
12
 
! Отговори
987 преди 11 години
Щом ще започваме ново начало нека започнем от синдикатите ! Тренчев какво направи за 23 години да подобри хала на българина ? Преди години в централите на синдикатите заминаваха 20% от членския внос,сега - 50%. Да си ходи - старите муцуни нямат място ,щом са доказали, че са безполезни за обществото.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ минори - МИНЬОРИ СЕ ПИШЕ.
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пази ни Боже от *** като Профсъюзите,от другото ще се опазим сами!!!
36
0
 
20
 
! Отговори
Stilchev преди 11 години
Ей синдикатите, май се позабавихте .... Нямате място при нас на улицата!
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TEZ SINDIKATI SA ZA RAZSTREL
34
0
 
23
 
! Отговори
Вики преди 11 години
Да протестираме срещу тези кръвопийци синдикатите те не са ни нужни да се махат