Заради теч на лични данни – 5 бона глоба за НАП

Издали бележка за доходите на баща по дело за родителски права
3 юни 2013 09:20,
17
Заради теч на лични данни – 5 бона глоба за НАП
Снимка: Комисия за защита на личните данни

Националната агенция за приходите е глобена с 5000 лв. за изтичане на данъчна и осигурителна информация, съобщиха от Комисията за защита на личните данни.

Решението е по жалба на столичанин, който се е явил на дело за родителски права и майката на сина му представила справка за осигурителния му доход за последните три години.

Мъжът обяснил, че не е давал съгласие за издаването на такава бележка, нито има съдебно решение за това, пише в "Труд".

Впоследствие станало ясно, че майката на сина му поискала бележката от дирекцията на данъчните в "Люлин" и я получила по пощата без обратна разписка.

Официално от подразделението на НАП твърдят, че са отказали да дадат такава информация, впоследствие е установено, че такава справка е предоставена на жената.

Чиновникът, който я е издал, е уволнен, но тъй като злоупотребата на лични данни е налице и има пропуски във вътрешната организация в НАП, агенцията ще трябва да плати глоба от 5000 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
moni преди 10 години
Трябва шефа на нап да се глоби лично с примерно 20 хиляди лева и то доказан доход за да се мръдне и да забрани изтичане на информация. Представете си каква информация изтича към мутрите....
16
3
 
3
 
! Отговори
КААА преди 10 години
А БАЩАТА -ЗА НЕВЕРНИ ДАННИ ПРЕД СЪДА,Т.Е. ЗА УКРИТИ ДОХОДИ ПРИ РЕШАВАНЕ НА ИЗДРЪЖКА-КОЛКО ЩЕ ОТНЕСЕ?
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАП сега ще плати 5000лв глоба на ... НАП ... еха..
14
2
 
10
 
! Отговори
Джедай мастър преди 10 години
И кво от това? Взели са 5000 лв от бюджета, т.е. от нашите данъци, и са ги платили към същия бюджет. Ако глобят шефа не НАП лично, тогава би имало някакъв смисъл и да видим дали така лесно ще изтичат данни след това.
13
0
 
5
 
! Отговори
-.- преди 10 години
Малко са 5000лв.! По-голяма глоба трябва, та да видим кой пак ще си позволи такова своеволие!
12
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Страшно заглавие сте оформили "Заради теч на лични данни 5 бона глоба за НАП" 5 бона глоба - много грамотно написано. БРАВО
11
10
 
1
 
! Отговори
данъчна преди 10 години
Ако има как живи ще разкъсате служителите на НАП, каква злоба... И това високомерие че все вие плащате заплатите е мит... А вашите заплати от къде идват? Не е приятно да се работи в подобни институции и заплатите са мизерни и шефове много и злоба и некадърност бол, но пък и при капиталистите е още по зловещо...
10
1
 
3
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
ДО 7 : Да не мислиш,че така е само в НАП ?!?! Почти във всяка една Държавна Администрация в Абсурдистан "делението" е следното - 85-90 процента "наши хора,роднини и любовници" и 10-15 процента- "който е успял да мине между капките на нашите хора" :) ! Ти защо мислиш , че толкова "вършат и работа" , а? И "толкова си дават зор да научат поне естеството на работата си" ?!?! Щото знаят,че си имат "ЧАДЪР" и се занимават главно с бъркане в носа,чесане на тиква,лакиране и яки клюки :) :) :) !!!!
9
0
 
10
 
! Отговори
Yonex преди 10 години
Няма ли кой да проумее, че в това общество личните данни са навсякъде. А комисията е създадена, за да вземат още стотина държавни чиновници тлъсти заплати. Имайте предвид, че там началниците са с по 5 бона и нагоре...
8
0
 
2
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
:) 5 бона "глоба" за НАП?!?! :) Ха ха ха.... Това ми звучи досущ като оная мизерна "глоба" за Местан,че агитирал на турски език преди изборите.... на фона на това,което взима! :) ;) :) Съдът си е "измил за пореден път ръчичките"... хем ги глобява ( да не каже някой,че НЕ си върши работата ха ха ха...) хем "глобата" е в идеални пропорции за НАП ;) Тия 5 бона някое шефче от НАП може да ги плати от "джобните си"... Бъдете сигурни!!! :) :) :) :) Смешна Държава... Какво друго да очакваме?!?! :) ;)
7
2
 
14
 
! Отговори
мафия преди 10 години
тия от НАП са събрани с конкурс по НЕКАДЪРНОСТ! Не познават законите и пляскат глоби за каквото се сетиш даже и без доказани нарушения.Но най-вече проблема е, че НЕ ПОЗНАВАТ ЗАКОНИТЕ!
6
1
 
15
 
! Отговори
попа преди 10 години
Пардон, новината е грешна - всъщност заради немърливостта на уволнения чиновник от НАП-Люлин, на когото съм плащал заплатата с данъците си, сега трябва от джоба си да извадя и да платя 5000 лв. глобата на НАП (нали знаете откъде ще си платят глобата)????На тоя чиновник поне 1/3 трябваше да му удържат заради глобата, ама то това не е държава.
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно, за каква издръжка става въпрос?Жалко за служителя, на всеки може да се случи.
4
0
 
9
 
! Отговори
а преди 10 години
А ако забравиш да подадеш декларация ,че си взел от наем 100 лв , глобата за физическите лица е 1000 от НАП
3
6
 
16
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Интерс буди,какво ще е решението на съда.Човека има доходи,но начина по който са доказани си е чисто криминален, а не административен,че да е само глоба.И този е от "модерните бащи" с "модерна майка".Онази го ве хванала заради парите,той пък е баща но не му се дават пари!!Новата мода в България!!!
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ми че то досега винаги се е нарушавала личната тайна.сега се сетихте.
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи данните струват само едни кирливи 5 бона. ***!

Спонсорирани публикации