Вигенин зове от Facebook: Щом сняг забръска, да се пуши вътре!

"Нечовешко е хората да палят цигара навън на минус 10 градуса"
Обновена: 5 юни 2013 20:13 | 5 юни 2013 20:11,
252
Вигенин зове от Facebook: Щом сняг забръска, да се пуши вътре!
Снимка: архив, Reuters

Външният ни министър Кристиан Вигенин извади революционна идея за законови промени, които да облекчат забраната за пушене на закрито.

"Гледам дебата за тютюнопушенето по БНТ (вчерашният "Референдум" бистреше пушенето в баровете – бел.ред). Аз съм против вдигането на забраната. Но като разумен компромис предлагам да се разреши пушенето в отделни помещения от 1-ви ноември до 1-ви март - все пак е нечовешко хората да пушат навън на минус 10 градуса", написа Вигенин в страницата си в социалната мрежа.

Снощи в яростен спор по държавната ни медия уж непримирими партийни врагове се разделиха на пушачи и непушачи.

Още по темата

Бившата шефка на здравната парламентарна комисия Даниела Дариткова настоя забраната да остане, тъй като това е европейското бъдеще на България.

Деница Сачева от гражданската инициатива "България без дим" я подкрепи, че забраната на пушенето на закрито не бива да бъде отменяна, но пък се съгласи с аргументите на представителите на рестораньорския и хотелиерски бизнес, че законът не се спазва поголовно от заведения и барове.

Точка на спора им сложи професор Станислав Станилов  от "Атака", който обяви, че в крайна сметка всичко ще бъде решено от депутатите, които в този казус ще гласуват не по партийна повеля, а в качеството си на пушачи и непушачи.

Дали "компромисът" на Вигенин ще стане факт предстои да научим в близките дни.

Два законопроекта, подготвени от БСП и "Атака", отлежават за разглеждане в НС. Те предвиждат отново да се пуши в нощните заведения. За ресторанти и кафенета пък регламентът ще е както преди - със зали за пушачи.

Предвиждат се обаче завишени глоби за собственици, които не спазват ограничениетна или допускат вътре в баровете деца - до 20 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
2
 
20
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Гений!
189
3
 
22
 
! Отговори
Че какво преди 11 години
Много важно като е -10, хапнеш малко, разтъпчеш търбуха навън, изпушиш цигара. Вигенин ще има мокри сънища с голяма пура :)
188
1
 
24
 
! Отговори
дедо пич преди 11 години
Аре стига с тези куманоидни простотии.Кои сте вИе бе червени фашисти дето ще ми казвате как да живея?Не ми пука за вас.Мпазя ви от дъното на душата си защото се мъчите да определяте живота на хората и то силово.Аз не ви закачам и вие не го правете *** и ще съжителстваме някак си въпреки,че ви мразя.
187
3
 
36
 
! Отговори
Petar, NY преди 11 години
Оставка веднага! Не знам аз ли съм твърде дълго извън България или политиците в България ми изглеждат като деца.
186
20
 
5
 
! Отговори
emo преди 11 години
До (:Да не съм ги назначил аз- пушача за сервитьори в заведенията? Ако не им харесва пушека да ходят в църквата да работят, там мирише само на тамян (той е безвреден- изследвахме го в БАН- нито частица от отровите ). Да... и свещите не димят!
185
3
 
30
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До ЗлорадстващТъпак. Здравето няма партия. *** и компания просто полягват на анадолския си "партньор". Спокойно, ще му полегнат и за други неща, а партньора накрая и до твоя *** ще стигне. Едно единствено хубавно нещо направиха гербавите, и червените *тчета ще го развалят.
184
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мен лично не ме бърка да си паля цигарата навън на минус 10, аз като пушач лично се съобразявам и с др. хора :)
183
7
 
41
 
! Отговори
gogo преди 11 години
а човешко ли е с бременната ми жена на рождения й ден да обикаляме града цяла вечер, в кучешки студ, и да търсим поне едно заведение без отровн пушек, в което да се почерпим? В крайна сметка единственото заведение, което намерихме, имаше маса за непушачи отвън в неотопления коридор - сложиха ни там сякаш сме наказани, че не пушим. Отново ли ние, непушачите ще трябва да се чувстваме виновни и наказани?
182
4
 
28
 
! Отговори
държавица преди 11 години
Този бългериан хомосекшуъл ако върне пушенето ще го сватосам със СерГей и ги пращам да пушат в Сибир на - 45 С.
181
2
 
26
 
! Отговори
5555 преди 11 години
Ха нечовешко било на -10...Защо тия в Канада пушат вънка на -40 и не се оплакват, ама още колко вода че се изтече докато ги стигнем ...
180
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DETSA SE XVARLIAT OT PROZORTSITE OT NEDOIAJDANE SEDNALI ZAKONI ZA PUSHA4ITE DA KOPIRAT OT EVROPA TO BIVA TAPI POLITITSI AMA TO TUY VE4E E IZVAN PATIA SAMO TOVA NA BALGARIA I KUTSASHE E TAKA SME VE4E MALKO PO.VE4KO EVROPEITSI POSLE IKONOMIKATA NE E BILA DOBRE AMI KAK SHTE E DOBRE KATO VIE S VASHITE ZAKONI YA UBIVATE !!!!!!!!!!
179
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да забранят бирата , защото като пият бира и много *** , никак не е европеиско...
178
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се забрани всякакъв алкохол по заведенията , не може да пият и да правят катастрофи , да пият като *** и да *** и да ми се уригват самодоволно , да гледам пиянски мутри и да слушам пиянкси викове и песни. Това ли е Европа ????
177
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KADE E TOVA ZDRAVEOPAZVANE KVO ZDRAVEOPAZVANE UMORIXA XORATA OT GLAD 4AK PO4NAXA DA SE PALIAT VE4E TRAGNALI DA SE PRITESNIAVAT ZA ZDRAVETO NA NEPUSHA4ITE PO BAROVETE EEEEEE PO-GOLIAMA TAPOTIA OT TOIA ZAKON ZA PUSHA4ITE NIAMAAAA!!!!!!!!!!!
176
2
 
8
 
! Отговори
Сервиз преди 11 години
До (: Сервиторките и гарманите да се преквалифицират на по- висико ниво! Има лесно! Чистачите на *** да не би да не усещат пръднята???????
175
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъжни времена за България :((( Пак под турско робство :(((
174
3
 
42
 
! Отговори
бивш пушач преди 11 години
НЕЧОВЕШКО Е ДА ИМАМЕ ТАКЪВ МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ, КОЙТО ДА СЕ ИЗЯВЯВА КАТО МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕСЪСИПВАНЕТО....................!!!!!!!!
173
5
 
7
 
! Отговори
Пушач преди 11 години
Абе що не ходят сега непушачите сами по заведенията,заведенията празни-чак се пукат! Сега непушачите няма кого да тровят психологически-за това не ходят без пушачи на заведения!
172
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
JIVEIA V 4UJBINA POVE4E OT 10 GODINI ZAKONA ZA NEPUSHA4ITE VLEZE 2 GODINI PREDI DA SE 4UE NESHTO ZA NEGO V BALGARIA V MOMENTA TUK V KVARTALA ZNAM PONE 4-5 BARA V KOITO SE PUSHI VAPREKI STROGIAT ZAKON I PUSHA4I I NEPUSHA4I JEVEIAT ZADRUJNO I SHTASTLIVO POD DIMNATA ZAVESA BEZ DRAZGI POMEJDU SI I VINAGI ZADRUJNI I SHTASTLIVI DAJE MARIXUANKI SI VIAT VAPREKI 4E NA MEN ZAMIRISHILI MI NA XASHISH PRI TOVA I PUSHA4 NAPUSKAM BARZO ZAVEDENIETO I PREDPO4ITAM DA SI PUSHA NA VAN S NAPITKATA V RAKA!!!!!!!
171
1
 
9
 
! Отговори
не преди 11 години
Повече от популистко! Хем така, хем иначе.. Хем никак накрая..