Вигенин зове от Facebook: Щом сняг забръска, да се пуши вътре!

"Нечовешко е хората да палят цигара навън на минус 10 градуса"
Обновена: 5 юни 2013 20:13 | 5 юни 2013 20:11,
252
Вигенин зове от Facebook: Щом сняг забръска, да се пуши вътре!
Снимка: архив, Reuters

Външният ни министър Кристиан Вигенин извади революционна идея за законови промени, които да облекчат забраната за пушене на закрито.

"Гледам дебата за тютюнопушенето по БНТ (вчерашният "Референдум" бистреше пушенето в баровете – бел.ред). Аз съм против вдигането на забраната. Но като разумен компромис предлагам да се разреши пушенето в отделни помещения от 1-ви ноември до 1-ви март - все пак е нечовешко хората да пушат навън на минус 10 градуса", написа Вигенин в страницата си в социалната мрежа.

Снощи в яростен спор по държавната ни медия уж непримирими партийни врагове се разделиха на пушачи и непушачи.

Още по темата

Бившата шефка на здравната парламентарна комисия Даниела Дариткова настоя забраната да остане, тъй като това е европейското бъдеще на България.

Деница Сачева от гражданската инициатива "България без дим" я подкрепи, че забраната на пушенето на закрито не бива да бъде отменяна, но пък се съгласи с аргументите на представителите на рестораньорския и хотелиерски бизнес, че законът не се спазва поголовно от заведения и барове.

Точка на спора им сложи професор Станислав Станилов  от "Атака", който обяви, че в крайна сметка всичко ще бъде решено от депутатите, които в този казус ще гласуват не по партийна повеля, а в качеството си на пушачи и непушачи.

Дали "компромисът" на Вигенин ще стане факт предстои да научим в близките дни.

Два законопроекта, подготвени от БСП и "Атака", отлежават за разглеждане в НС. Те предвиждат отново да се пуши в нощните заведения. За ресторанти и кафенета пък регламентът ще е както преди - със зали за пушачи.

Предвиждат се обаче завишени глоби за собственици, които не спазват ограничениетна или допускат вътре в баровете деца - до 20 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
4
 
15
 
! Отговори
(: преди 10 години
А сервитьорките и барманите що трябва да дишат на всички дима?
169
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KVI SA TIA GLUPOSTI PUSHA4I-NEPUSHA4I BOGATI-BEDNI NISKI-VISOKI DEBELI-XILAVI ZASHTO PRAVITELSTVATA TRIABVA DA RAZDELIAT XORATA NA DOBRI-LOSHI GERBERISTI-KOMUNISTI TA NIE SME XORA I KATO TAKIVA VINAGI MOJEM DA SE RAZBEREM I DA SI VLIZAME V POLOJENIE OT EDNA STRANA EDNITE I OT DRUGA DRUGITE A VSASHNOST SME EDNO TSIALO SEMEISTVO NARI4ASHTO SE BALGARI ;)
168
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da se naloji na sobstvenistsite na barove da izbirat "ZA" ili "Protiv" Zashto Zakona triabva da NALAGA VOLIATA SI NAD SOBSTVENITSITE NAPRIMER KOITO ISKAT V ZAVEDENIATA IM DA SE PUSHI DA IM SE NALOJI TAKSA I TO MINIMALNA NA GODINA DA VIDIM KOI SHTE E PROTIV VSE PAK TE SA OT BIZNES KLASATA NA BALGARIA AKO TE SMETNAT ZA DOBRE DA SI RAZDELIAT ZAVEDENIETO NA PUSHA4I-NEPUSHA4I DA SI E TEXEN PROBLEMA A NE DA SE ZADLJAVAT DA GO PRAVIAT PRITISNATI OT ZAKONA!!!!!!!!!!!!
167
3
 
19
 
! Отговори
Слави преди 10 години
Някой знае ли дали този е ходил в казарма? Там или навън цигара, на студа, или на старшината пурата, на топло...
166
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 123Шансът, някой да умира да се завира в дима, е много малък, случаят обикновено е, че димът се завира в някого...
165
5
 
15
 
! Отговори
непушач преди 10 години
Винегин го уважавам-пич е, ама не искам да ме окъдяват и на сутринта да смърдя на гробища, и дъхът ми да е все едно съм погълнал коктейл от леш и ***....
164
4
 
16
 
! Отговори
смях преди 10 години
Аз пък искам да си пафкам и в самолета защото навън е много студено.
163
4
 
27
 
! Отговори
Пуши преди 10 години
Хаха, нечовешко е да ги карат да пушат навън, по-човешко е да ги оставят да тровят дробовете на останалите хора
162
4
 
5
 
! Отговори
време за трезвеност преди 10 години
Искам да се забрани и всякакъв вид алкохол в заведенията. Не искам, след като се напият като ***, да ни блъскат на пешеходни пътеки. Нещо против, непушачите-блюстители на цивилизационния избор. Ако ви се пие, пийте си вкъщи, а не да повръщате по тротоарите.
161
2
 
13
 
! Отговори
Slavi преди 10 години
... И когато сняг забръска,Що ще чиниш ти, зимъска,И аз, тогава ще те огрея,Дулсинеяяяя...Ех, ***, ***, Господ си прибира вересиите от този свят, надявам се със Станишката, че и той му виси...
160
3
 
8
 
! Отговори
вагинчо преди 10 години
Пушете си с кеф по заведенията защото няма да можете да си платите сметките за ток за да се стоплите вкъщи.
159
3
 
11
 
! Отговори
галактика преди 10 години
Каубоите са дъвчели тютюн - защо не се разреши въпроса по този начин ?! Цигареният дим е отвратителен!!!!!!!! Така да знаете!
158
2
 
3
 
! Отговори
? преди 10 години
До АнонименАми ако работиш с взривоопасни вещества? Глупав/а ли си или просто не разбираш какво е частен случай?
157
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
започвасе червената комедия , ще разрешим пушенето навсякъде и Литекс се мести в ЦСКА ,ще вдигнем пенсиите , ще изтеглим маса заеми , ще докараме руснаците в Белене и тн. Аз съм пушач и нямам нищо против да изляза да изпуша една цигара навън , шолитическите ми убеждения са леви , но БСП не е социалистическа , а феодално-еврейска партия , марионетка на руските служби и мафията
156
13
 
9
 
! Отговори
123 преди 10 години
До ПатриотМи кой те кара да се завираш в дима? Защо аз трябва да се съобразявам с теб, при условие, че ти не го правиш? Това е въпрос на култура - както на едните, така и на другите:)
155
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Нечовешко е хората да палят цигара навън на минус 10 градуса" ....Ами като се пътува на дълги разстояния с автобус зимата на почивките пушачите излизат навън да пушат при минус 10 градуса, защо към връщането на пушенето в заведенията не добавят и подобрение да се пуши и в междуградските автобуси зимата... може да добавят и за училищата, градския транспорт, БДЖ... да вземат да го помислят още по-добре, че и без това тук проблеми в здравеопазването, образование няма... дай да решаваме това първо!
154
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 10 години
който иска да пуши! защо не забранят вноса и производството щом са се загрижили толкова за здравето на хората? Едно време, в цял свят се пушеше там, където на човек му се иска! Друг въпрос е културата на пушещия и как ще се съобрази с тези, които не пушат:)
153
7
 
13
 
! Отговори
Врединин преди 10 години
Нечовешко е, че някой е дал фейсбук акаунт на комунист!
152
4
 
15
 
! Отговори
БГ рулетка преди 10 години
Подай си оставката ХОМОгенин! Нали си голям европеец? Постъпи мъжки! :)
151
4
 
20
 
! Отговори
!!?? преди 10 години
Тия плачат за бутане! Кога ще ги почваме? България няма време за губене!