ВМРО призова: Не узаконявайте циганските катуни!

Войводите против готвен мораториум за събарянето на незаконни постройки
12 юни 2013 18:17, Красимир Ангелов
116
ВМРО призова: Не узаконявайте циганските катуни!
Снимка: Архив Булфото

Неприемливо, срамно и дискриминационно е налагането на мораториум върху събарянето на незаконни постройки, който се подготвя от Народното събрание, се чете в позицията на ВМРО – Българско национално движение. То е във връзка с решението на временната парламентарна комисия по правни въпроси, която е приела проектозабраната, внесена от Сергей Станишев и група депутати.

"ВМРО настоява предложението да бъде незабавно оттеглено. Незаконосъобразно е, защото оправдава и узаконява противозаконно и противоправно поведение на ползвателите и обитателите на катуните", смятат войводите.

Според тях мораториумът дава опора и увереност на нарушителите, че и други техни незаконни дейности и действия ще бъдат „узаконявани“.

"Искането на сформираното с подкрепата на БСП, ДПС и „Атака“ парламентарно представителство да узакони незаконните цигански катуни, коптори, кашони и прочее е скандално, незаконно и дискриминационно.

Това е акт на дискриминация към онези български граждани, чиито постройки са били премахнати като незаконни или собствениците им са били глобени за изграждането им", заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
41
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Добър ден на всички роби в република ***, Циганотия, Ромия... Как е спането ,не се ли наспахте вече 23 години.?На робите слепи в робската страна искам да заявя най-отговорно , че се отказвам от българското си гражданство.Изморен и тежко болен се чувствам от всичкото това нехайство на българският народ. ***,турци,"македонци",ЕС,НАТО никога не ще се справим с тези идиощини. Господи пощади България , ние сме инвалиди първа категория!!!
51
0
 
31
 
! Отговори
jackson преди 10 години
това са едно гадно правителство вън от парламента инече по лошо ще стане
50
1
 
70
 
! Отговори
gwsxxx преди 10 години
Значи аз трябва да си платя от 700 евро до 1500 на квадратен метър за да си купя земя във Варна и д аплащам 30 години заеми, а *** да си харесат място да си построят нещо и да им го узаконят? БЪЛГАРИИИИИ КЪДЕ СПИТЕ БЕ! ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА ПИСНА МИ ВЕЧЕ! *** с 5 деца ще взема 3 пъти колкото моята заплата на МАГИСТЪР в тая ш*бана държава а аз едно дете немога си позволя! ЗА ТЯХ ЛИ БАЧКАМЕ ВСИЧКИ! ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ! ДО КОГА! ДИСКРИМИНИРАНИ СМЕ НИЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!
49
4
 
27
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Dolu bsp,dps I ataka!!!!
48
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VMRO izlezna naj-patriotichnata partiq
47
0
 
3
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
до Анонимен отговор 42Въх, как *** нави!:-))))))))))))
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми те БСП, ромите турците и лудите си имат правителство така че нормално е да си гласуват каквото им трябва.
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП обеща предизборно да узакони всичко на ромите, сега да изпълнява!
44
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да повярвам,че една Държава може да си наглася законодателството в полза на едно малцинство,в ушърб на множинството което я издержа.Това ми прилича на решаването в Пловдив на проблема с каруците които се движеха по булевардите където имаше знаци за забрана.Просто премахнаха знаците и сега кончетата си акат на воля по централните булеварди.Само още малко сина да завърши и с ритници до терминал 2,тука няма оправяне,докъто не се смени целия народ от заспали овце!
43
0
 
25
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Няма ли как да се преведе и да се изпрати на ЕС и на всички международни медии? Нека, така и така станахме за резил , поне да се разпространи и да научи европата, че по-големи изедници от нашите политици НЯМА!
42
0
 
31
 
! Отговори
111 преди 10 години
Нямам никакви имоти-утре отивам и си вдигам една дървена къща в парка пред народния театър!Обещавам, че това ще е единственото ми жилище-най-накрая една хубава новина!
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗлопаметнаДадено маце! Ще си спретнем едно готино катунче, ще усмърдим и очалгясаме района в 2 км. радиус, ти си млада ще народиш за 2-3 години 5-6 крадлета, те след 10 години още по 5-6 и глей веселие. Дигаме бълхите и право при правнуците на Орещарски ама те май вече се мъчат в гнилия капитализъм, както го дамгосваше татето на Станишката и както пишеше в диамат и исмат, които възпитаха Орещарски в духа на комунизма. А почтеният Юдолен Миндеров да п.кае газ, че си нема чаавета.
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 112Изобщо не става въпрос за *** и турци. Не се залъгвай! Гледат да си вържат *** гащите и да узаконят по-още някое жилище, което предварително са прехвърлили на деца и внуци, на които имота е единствен.
39
1
 
34
 
! Отговори
Глупав българин преди 10 години
Значи примерно сега , ако реша да си остъкля балкона - ще трябва да правя скици , разрешение от общината и съседите , а за гнусните *** .....демокрация.....
38
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне истината излезе наяве. За предвидливото инвестиране в гласоподаватели. Сега ще чакаме и следващия популистки ход с майчинските. Нали не си мислете, че българският "дупетат и оправник" след като е преспал в парламента, внезапно се е загрижил за благосъстоянието и добруването на "мат'риала", "илектората" и "гражданята"! Макар и на власт, партийците нещо не си вярват един на друг и продължават да го точат за скорошни избори.
37
3
 
31
 
! Отговори
112 преди 10 години
всичко което е в полза на *** и турците АТАКА ще го подкрепи
36
0
 
27
 
! Отговори
Безимотен преди 10 години
Много съм щастлив!!! :) Най-после мога да си харесам някъде място и да си построя къщичка. Чудя се само близо до морето ли да е, или пък някъде до езеро в балкана....трябва и да побързам, че до приемането на закона да съм готов и да ми я узаконят:)
35
0
 
26
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Не им е толкова еня за самите катуни, колкото си пазят задниците с неузаконените си имоти, за това бързат със закона да си вържат гащите. И другите поправки ще внесат в нашата вреда, помнете ми думата, както на времето са приели поправката Ванко1 срещу тлъста сума.
34
0
 
17
 
! Отговори
компир преди 10 години
браво на кабинета,все така да работи до края,всички техни избиратели от страната,ще отидат при тях да са им на разположение 24 ч в денонощието
33
0
 
54
 
! Отговори
румен преди 10 години
Всички катуни са установени върху български земи, частни или държавни. Питам се, със заявеното узаконяване на *** катуни, дали правителството на Орешарски е рещило да наруши Закона, тъй като самонастаняването в чужда собственост е криминално деяние. И, значи ли, че с узаконяването на *** катуни, правителството дава възмажност на всеки, който иска да се самонастани в домовете ни, парковете и земите на България? Оставка, правителството работи за *** и за руско-турските интерес