ВМРО призова: Не узаконявайте циганските катуни!

Войводите против готвен мораториум за събарянето на незаконни постройки
12 юни 2013 18:17, Красимир Ангелов
116
ВМРО призова: Не узаконявайте циганските катуни!
Снимка: Архив Булфото

Неприемливо, срамно и дискриминационно е налагането на мораториум върху събарянето на незаконни постройки, който се подготвя от Народното събрание, се чете в позицията на ВМРО – Българско национално движение. То е във връзка с решението на временната парламентарна комисия по правни въпроси, която е приела проектозабраната, внесена от Сергей Станишев и група депутати.

"ВМРО настоява предложението да бъде незабавно оттеглено. Незаконосъобразно е, защото оправдава и узаконява противозаконно и противоправно поведение на ползвателите и обитателите на катуните", смятат войводите.

Според тях мораториумът дава опора и увереност на нарушителите, че и други техни незаконни дейности и действия ще бъдат „узаконявани“.

"Искането на сформираното с подкрепата на БСП, ДПС и „Атака“ парламентарно представителство да узакони незаконните цигански катуни, коптори, кашони и прочее е скандално, незаконно и дискриминационно.

Това е акт на дискриминация към онези български граждани, чиито постройки са били премахнати като незаконни или собствениците им са били глобени за изграждането им", заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
50
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Досега всички "реформи" на правителството на Ореха са изключително за *** електорат: вдигането на майчинските, детските, Закона за пушенето на обществени места/за да могат *** да си пласират нелегалните цигари/, а сега и узаконяването на катуните им! *** правителство, *** държава!!!
11
1
 
57
 
! Отговори
Бг преди 10 години
Другарю Станишев,Искам да си направя барака в градинката между сградата на българския парламент и Софийския университет, защото нямам пари тази година да отида на море. В градинката хем ще съм сред зеленина, хем ще мога да ходя по естествени нужди сред декоративните растения. Избрах си това място, защото то есъвсем близо до местоработата ми. Ще защитите ли моето гражданско право да се ползвам от преимуществата, дадени на други български граждани или ще ме дискриминирате, защото не съм ***?
10
0
 
14
 
! Отговори
дон Домат преди 10 години
Вяра, ти си едно изключително просто парче.
9
0
 
48
 
! Отговори
В НАШЕ СЕЛО преди 10 години
В НАШЕТО СЕЛО ИМАШЕ САМО ЕДНО СЕМЕЙСТВО ***. ЗА 10 ГОДИНИ ДЕЦАТА СЕ ОЖЕНИХА РОДИХА ПО ДВЕ ТРИ ПАРЧЕТА.СЕГА ПО ЦЕЛИЯ КЪР ИЗНИКНАХА БАРАКИ /НЕЗАКОННИ/ И НА НИКОЙ НЕ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ.А НОВИТЕ ИМ КЪЩИ ГИ УЛЕСНЯВАТ В КРАДЕНЕТО ПО КЪРИЩАТА
8
2
 
55
 
! Отговори
mm преди 10 години
Сега ще видим на Боленчо предателя какъв цвят му е кожичката.
7
0
 
37
 
! Отговори
куку преди 10 години
еми просто преведете предложението на 2-3 езика и го изпратете в европа, за да видят що е то дискриминация и терор върху собствените граждани-мнозинство начело със звездата в парламента, па да видим какви фондове ще получим
6
30
 
6
 
! Отговори
jeronimo преди 10 години
Какво предлага ВМРО ?Как да се реши въпроса ? Само с "долу" *** -не става . Специално за Варна там прозират меркантилни интереси специално за "Максуда " .Знаем ,че от години се води тиха война с реституционни намерения ,платена от групировка и острие на протестите ВМРО .
5
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям призива на ВМРО!
4
38
 
14
 
! Отговори
varg преди 10 години
как ще ги бутнат нали трябва да пазят избирателите на герб.
3
0
 
65
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Хвърлил съм око на едно местенце край морето,чакам ви МОРАТОРИУМА и почвам да СТРОЯ!!! Все пак мораториума ще се отнася за ВСИЧКИ бълтарски граждани НАЛИ?????
2
3
 
62
 
! Отговори
Ариана преди 10 години
Честито на комунистическите ***, дано по едно *** гето ви се изреди на всеки гласувал за тия ***.
1
4
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали *** избраха кабинета Орешарски , сега им връщат жеста , ще им оставят катуните а наесен енергийни помощи , безплатен ток и вода ! *** загива !

Спонсорирани публикации