Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите

Политиците за пореден път подцениха хората, предупреди Антоанета Цонева
Обновена: 18 юни 2013 14:10 | 18 юни 2013 11:09, Камелия Цветанова
333
Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите
Над 10 000 излязоха на протест срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС още в петък. Снимка: БТА, архив

Делян Пеевски трябва да предаде писмено искане до премиера, с което да поиска да бъде освободен от поста председател на ДАНС, а той да го внесе в Народното събрание за гласуване. Това е предсрочно прекратяване на правомощията. Търсят се други начини, но никъде не се споменава, че Пеевски е депозирал такова искане, така че проблемите може да продължат. Това обясни по bTV тази сутрин Александър Кашъмов от „Програма достъп до информация.

Ако Пеевски остане в парламента, на улицата ще излязат двойно повече протестиращи, предупреди пък Антоанета Цонева от „Институт за развитие на публичната среда“.

И според двамата представители на неправителствените организации политиците за пореден път са подценили хората.

„Управляващите отказват да приемат плесницата, която гражданите им удариха”, допълни Цонева.

Бившият депутат от Синята коалиция Михаил Михайлов пък категорично заяви, че не е склонен на никакъв кредит на доверие към кабинета и според него трябва да си подаде оставката веднага.

„Това е крах на държавността, капитулация на институциите. Показа се подходът: Ние се връщаме, за да ви покажем, че не ни пука от вас”, заяви той.

Още по темата
„За да може една държава да е демократична, властта трябва да идва от хората и да има обществено участие при взимането на решенията”, заяви Кашъмов.

Той призова депутатите час по-скоро да приемат правилника за работата на Народното събрание, с който се дава право на по-широко участие на гражданите в работата на парламента.

Според Кашъмов в момента там се случват редица безобразия. В сряда ще се гласува дневен ред, комисиите пък нямат дневен ред, което според него не може да се случва в държава от ЕС. „Парламентът трябва да прави закони така, както го пише в нашето законодателство”, заяви той.

Михайлов прогнозира, че около протестите „десницата може да започне начисто”, защото сега партиите функционират като апарати – далеч от хората.

Кашъмов беше категоричен, че манталитетът на хората в управлението трябва да се промени. Цонева пък добави, че „ако някой опитва да смени един мафиотски клан с друг, не е разбрал смисъла на протеста.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
7
 
2
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Пич,добре си си свършил работата.А аз чакам Г-н Плервенлиев и Г-жа Фандъкова да го съгласуват и с другаря Бориов и всичко ще е OK.пс.Парола ПОЖАР,ПОЖАРОтговор:ДА ПОВИКАМЕ ПОЖАРНИКАРЯ.
179
5
 
10
 
! Отговори
Adela преди 10 години
.......................................Ще ви свалим от власт, а след вас ако дойдат герб и започнат да крадат и тях ще свалим. И ТАКА ДОКАТО СЕ ОТКАЖЕТЕ да крадете чрез парламента.Други въпроси?
178
1
 
5
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
BSP PAK SE ODUPY NA DPS.DOKOGA?NE ISKAME VALII V BYLGARSKI GRADOVE DA SI XODQT V TYRCIQ I TAM DA ISKAT DA SA KAIMAKAMI.TOVA NA NI6TO NE PRILI4A.TURSKI V U4ILI6TATA I KVO LI NE.TIQ SIAMSKITE BLIZNACI DPS I BSP NARODA NE GI ISKA.MAFIQ DOLNA.VYN OT PARLAMENTA.
177
5
 
7
 
! Отговори
Ай стига НПО преди 10 години
Искам да попитам кой е дал право на горе упоменатите "институти" и техните представители да тълкуват и предвиждат събития? Или пък те ги генерират? Или пък да питам кой им плаща заплатите? Кой ги финансира? Като са такива борци за демокрация да кажат кои са , откъде са...кой им дава акъл и кинти...Хайде стига смешковци като тлъстия огнян минчев да ми дават тон в живота...купени американски мишоци, че и интелектуалци го раздават. Писна ми от ***!
176
27
 
8
 
! Отговори
Организатор преди 10 години
Графика за днес:1. От 18.30 ч. до 20.00 ч. на пл."Независимост" -участва само по изостаналата част от интелигентите.2. От 20.00 т. до 22.30 ч. на пл."Народно събрание" - участват най интелигентните.3. От 22.30 ч. до 02.00 ч. пред офиса на "Атака" - участват интелигентни майки с деца до две годишна възраст. Майките да носят стъклени бирени бутилки.Плащанията за участие ще извършватна следващия ден в офисите на ГЕРБ в София и офиса на г-н Румен Николов (Пашата) в кв. Драгалевци.
175
0
 
9
 
! Отговори
пол преди 10 години
Предлагам ново патриотично мото на протест: събираме се и дружно запяваме: 100 патрона ще ти вкарам, ако в крачка те набарам! Така ще покажем на политиците *** мафия, колко добре пеем и колко ги обичкаме...А някоя засукана мацка да излезе на микрофона и с нежен гласец да писка: Дилянчо, ако си поискам щели ми дадеш? Една оставка за лека нощ...Гот.
174
0
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС КЪМ 188 преди 10 години
АБЕ НА ТАЯ ИВА СОФИЯНСКА БОЖКОВА ТОЛКОВА ЛИ Е БЕДЕН СВЕКЪРА ТА Я КАРА ДА ЗАРАБОТВА ЗА МАЙЧИНСТВО В НОВА ТВ А НИЕ ДА Я СЛУШАМЕ КАК ГЪГНЕ С ОТВРАТИТЕЛЕН ГЛАС КАТО НА САМОДОВОЛНАТА И МАЙКА. ДОБРЕ ЧЕ ИМАМ ДИСТАНЦИОННО.
173
3
 
7
 
! Отговори
протестиращ преди 10 години
До 194 /Интелигент/ - кой си ти бе - платен драскач на тройката управляващи.За какви пари говориш - това са долни провокации - виждаш , че ударихте дъното и сега се стремите с лъжи и провокации да плюете по ГЕРБ и да предизвиквате хората. Да , но те не са ви виновни, за това , което вие сами си направихте ...Г-н Орешарски няма ли да проумее, че никой не го иска и да си хвърли оставката.С всичката си наглост ни натресе тези областни управители на ДПС и онзи "разследвания " за шеф на ДАНС.
172
5
 
8
 
! Отговори
Още двама вън от НС! преди 10 години
В българското Народно събрание нямат работа мутри като Борисов, Цветанов и Пеевски !
171
0
 
23
 
! Отговори
nadejda777 преди 10 години
В неделя в една от телевизиите беше разяснявано положението около Пеевски!Според Конституцията,щом се е заклел пред НС означава,че вече е встъпил в длъжност,а тази длъжност е обществена и след оставка няма право да бъде повече депутат!Така,че да не се опитват отново да ни будалкат!
170
0
 
23
 
! Отговори
ПРЕДЛАГАМ преди 10 години
ДА СЕ ЗАБРАНИ ДОСТЪПА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДЕПУТАТИ ОТ ДПС /ТАКА НАРЕЧЕНИ " КИРЯК СТЕФЧОФЦИ" /.ПРИМЕР ЦОНЕВ, ХРИСТО БИСЕРОВ, КОЙТО СЕ НАГУШИ ПО ВРЕМЕТО НА КОСТОВ .НО НАРОДНАТА ПАМЕТ Е КЪСА А И ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА ТВЪРДЕ МЛАДИ ТА НИЕ ТРЯБВА ДА ИМ НАПОМНЯМЕ/
169
0
 
23
 
! Отговори
sami922 преди 10 години
ще настане лудница ако пеевски остане в парламента, най-добре е да се махне
168
8
 
9
 
! Отговори
4ru.eu преди 10 години
Според Financial Times "новите протести (от юни 2013 бел.р.) в България са различни. Сега протестират образованите, а не както през февруари - гладните."Достатъчно е да се замени думата "образованите" с думата "привилигированите", за да се разбере какво "Файненшъл таймс" иска да ни каже. Защото на протестите през февруари 2013 год., имаше много лекари, учители, а за тях трудно би могло да се твърди, че не са образовани.През февруари 2013 протестираха потърпевшите от високите цени за енергосн
167
2
 
17
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Хубаво е, че народа се събуди и почна да протестира...:))Но да се внимава да не бъде употребен и да не бъде манипулиран в протеста си. На 100% е ясно, че никой на никого не е плащал, помня как се съобщи новината за Пеевски и в рамките на часове имаше вече насрочен протест. За какво плащане, за какво участие на Герб става на въпрос?Друг е въпроса, че вече сега може да има яхване, манупулиране на протеста, трябва хората да са много внимателни, борбата е за обикновените хора, а не за реабилитация н
166
1
 
14
 
! Отговори
Крас преди 10 години
КЪДЕ СА СИНДИКАТИТЕ ДА ОБЯВАТ ОБЩОНАЦИОНАЛНА СТАЧКА .
165
0
 
14
 
! Отговори
ДА СЕ ЗНАЕ преди 10 години
От тук насетне всички управляващи требе да си знаят, че няма да става урбулишката.НАЙ-ПОСЛЕ!!!Но по-добре късно, отколкото никога!
164
1
 
19
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
Не размивайте темата а тя е да не позволим Пеевски да се върне в НС,и да продължи да безчинства.
163
18
 
8
 
! Отговори
Интелигент преди 10 години
Протестирам само в София. За четири излизания съм взел 160 лева. Колеги интелигенти от Ямбол взимат по 60 лева за едно участие. Най ниската цена която ГЕРБ плаща е 30 лв. на участие. Предлагам тази вечер да направим протест и пред централата на ГЕРБ (НДК), както снощи. И да искаме по 60 лева на човек, а за майка с дете - 80 лева. Ако д-р Борисов не уважи искането ни, да оставим Орешарски и Пеевски да управляват.
162
17
 
4
 
! Отговори
мисъл преди 10 години
скъпи сънародници като гледам колко сте лесни за манипулиране направо ме е срам че съм българин, викате плюйте недопускате управители да си вършат работата само защото са от партия която не харесвате, и най смешнот носите портретите на ботев и левски , хора които са си били с цисто социалистически иде, и никога не са проповядвали омраза срещу кой и да е етност , включително и турският.. и най смешното всички говорите за демокрация...*** простотията..срам..
161
0
 
0
 
! Отговори
Mila преди 10 години
До Сотирахахахаххахах Това вече ме разсмя, елемент е!!!