Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите

Политиците за пореден път подцениха хората, предупреди Антоанета Цонева
Обновена: 18 юни 2013 14:10 | 18 юни 2013 11:09, Камелия Цветанова
333
Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите
Над 10 000 излязоха на протест срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС още в петък. Снимка: БТА, архив

Делян Пеевски трябва да предаде писмено искане до премиера, с което да поиска да бъде освободен от поста председател на ДАНС, а той да го внесе в Народното събрание за гласуване. Това е предсрочно прекратяване на правомощията. Търсят се други начини, но никъде не се споменава, че Пеевски е депозирал такова искане, така че проблемите може да продължат. Това обясни по bTV тази сутрин Александър Кашъмов от „Програма достъп до информация.

Ако Пеевски остане в парламента, на улицата ще излязат двойно повече протестиращи, предупреди пък Антоанета Цонева от „Институт за развитие на публичната среда“.

И според двамата представители на неправителствените организации политиците за пореден път са подценили хората.

„Управляващите отказват да приемат плесницата, която гражданите им удариха”, допълни Цонева.

Бившият депутат от Синята коалиция Михаил Михайлов пък категорично заяви, че не е склонен на никакъв кредит на доверие към кабинета и според него трябва да си подаде оставката веднага.

„Това е крах на държавността, капитулация на институциите. Показа се подходът: Ние се връщаме, за да ви покажем, че не ни пука от вас”, заяви той.

Още по темата
„За да може една държава да е демократична, властта трябва да идва от хората и да има обществено участие при взимането на решенията”, заяви Кашъмов.

Той призова депутатите час по-скоро да приемат правилника за работата на Народното събрание, с който се дава право на по-широко участие на гражданите в работата на парламента.

Според Кашъмов в момента там се случват редица безобразия. В сряда ще се гласува дневен ред, комисиите пък нямат дневен ред, което според него не може да се случва в държава от ЕС. „Парламентът трябва да прави закони така, както го пише в нашето законодателство”, заяви той.

Михайлов прогнозира, че около протестите „десницата може да започне начисто”, защото сега партиите функционират като апарати – далеч от хората.

Кашъмов беше категоричен, че манталитетът на хората в управлението трябва да се промени. Цонева пък добави, че „ако някой опитва да смени един мафиотски клан с друг, не е разбрал смисъла на протеста.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
4
 
3
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
187 не разбрал, Нищо не плащат. Като ти спретнат една 2-3 месечна мини революцийка, ти БЕЗПЛАТНО ще ги забравиш. Пипа се много професионално.
159
1
 
9
 
! Отговори
8888* преди 10 години
Има още мъгла, но кат се вдигне ще цъфнат бая ***!
158
12
 
8
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Росен Плевнелиев притежава огромни суми в офшорни сметки в Кипър. Почти 1 милион $ е прибрал президентът от договори, с които е източил общия бизнес с Linder, компанията инвеститор в Бизнес Парк София. Иначе дава акъл, първо сваля доверие, после ще работи с правителството Тая Плевня, що ня затворят и нея!?
157
11
 
8
 
! Отговори
Антикумонист преди 10 години
До Бай *** от ХанойА най-интеревсното е че Комисята по хазарта още не издава разрешителни.Всичко е в интерес на мутрите Борисов и спонсора му Божков
156
12
 
8
 
! Отговори
не разбрал преди 10 години
извинете а по клко плащат да забравя за цецо крадецо, крадливата тиква, лапача дянков и останалата ***? по колко плащат и къде?
155
0
 
1
 
! Отговори
no comment преди 10 години
yotovava.blog.bg/zabavlenie/2013/06/18/svetyt-e-ocelial-zashtoto-se-e-smial.1121383
154
0
 
3
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
чукча, Спокойно. Скоро и ти няма да имаш :) "Достъпът до 21 сайта за залагания трябва да бъде спрян от интернет доставчиците в срок до 18 часа на днешния ден. Това гласи разпореждане на Софийския районен съд (СРС) относно организаторите на хазартни игри в интернет, които оперират на родна територия без лиценз."
153
10
 
15
 
! Отговори
Наглите преди 10 години
Ако Фидосова остане в НС протестиращите ще се утроят.
152
12
 
9
 
! Отговори
ПРОТЕСТИРАЩ преди 10 години
АЗ ПРОТЕСТИРАЩИЯТ СИ ИЗКАМ БАТ ТИКВА И НАЙ ВЕЧЕ ПЛЕНЕЛИЕВ ДА ГРАБИ ОЩЕ И ДА СКЪТАВА В КИПЪР.
151
2
 
3
 
! Отговори
чукча преди 10 години
До антикомунистBulsatcom ми е доставчика и имам достъп до всеки сайт за залагания включително skybet...
150
5
 
13
 
! Отговори
teo преди 10 години
СТАНИ, СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕЙ-БЕЙ-ЗЛОДЕЙ В ЗАТВОРА ИЗПРАТИ !!! СТИГА ЧЕРВЕНОТУРСКИ МАНИПУЛАЦИИ, А НОВИ ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НС, ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА, НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ НА 101 И ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРЕДИЗБОРНИТЕ ОБЕЩАНИЯ, ОК?
149
6
 
6
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
Последно ! Това за милионите на Плевнята верно ли е? Ако е така, да се хващат с Орешарски, Станиша и да си подават заедно оставките. И да направим нови избори Президентски + Парламентарни. Защо да си харчим парите по 2 пъти?Пък ако пак ГЕРБ, БСП, АТАКА и ДПС изберете... значи толкова ви е акъла !
148
3
 
1
 
! Отговори
Антикумонист преди 10 години
До чукчане бъди манипулатор. При много от доставчиците са спрени.Единственят който работи е Спортинг бет.Хората имат пари по сметките си а вече са блокирани
147
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
уважаеми другари и другарки, доносници и агенти, и аз ви мразя напълно безплатно
146
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Неадекватен Пламенов Орешарскити за няколко дни показа на кого си слуга.На Ахмед Доган и олигарсите!Никой не те иска! Заминавай си с мир!Иначе ще те свалим с протести!
145
4
 
22
 
! Отговори
до msimov преди 10 години
На една снимка от протестите видях лозунг "Не съм платен, мразя ви безплатно!". Подкрепям го напълно...
144
1
 
0
 
! Отговори
чукча преди 10 години
Не знам до кои къщи са ти блокирали достъпа но основните betfair,bet365,willhill си работят нормално...
143
11
 
10
 
! Отговори
канар преди 10 години
Искат оставката на Плевнелиев заради офшорката в Кипър и милион долаеа КРАДЕНИ Мръсни гербаджий! Всички в пандиза ,заедно с цеко и боко
142
8
 
13
 
! Отговори
Антикумонист преди 10 години
Народе обединявай се и да свалим това уж програмно правителство управлявано от ДПС. Но да не връщаме и старите кучета от ГЕРБ. Днес беше блокиран достъпа до редица международни онлайн букмейкърски къщи поради закона за хазарта приет от правителството на ГЕРБ. От днес хората ще играят само при Божков който държи парите на Еврофутбол в КТБ на Василев. Народе протести до дупка и да не позволяваме на МУТРИТЕ бОрисов и цВетанов да се докопат отново до веласт. Ще ги накажем като блокираме каналите
141
15
 
19
 
! Отговори
Пако преди 10 години
Долу ГЕРБ !!! Вън от Парламента и затвор за Боко Тиквата и верния му слуга Цветанов!!!