Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите

Политиците за пореден път подцениха хората, предупреди Антоанета Цонева
Обновена: 18 юни 2013 14:10 | 18 юни 2013 11:09, Камелия Цветанова
333
Ако Пеевски остане в НС, ще се удвоят протестиращите
Над 10 000 излязоха на протест срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС още в петък. Снимка: БТА, архив

Делян Пеевски трябва да предаде писмено искане до премиера, с което да поиска да бъде освободен от поста председател на ДАНС, а той да го внесе в Народното събрание за гласуване. Това е предсрочно прекратяване на правомощията. Търсят се други начини, но никъде не се споменава, че Пеевски е депозирал такова искане, така че проблемите може да продължат. Това обясни по bTV тази сутрин Александър Кашъмов от „Програма достъп до информация.

Ако Пеевски остане в парламента, на улицата ще излязат двойно повече протестиращи, предупреди пък Антоанета Цонева от „Институт за развитие на публичната среда“.

И според двамата представители на неправителствените организации политиците за пореден път са подценили хората.

„Управляващите отказват да приемат плесницата, която гражданите им удариха”, допълни Цонева.

Бившият депутат от Синята коалиция Михаил Михайлов пък категорично заяви, че не е склонен на никакъв кредит на доверие към кабинета и според него трябва да си подаде оставката веднага.

„Това е крах на държавността, капитулация на институциите. Показа се подходът: Ние се връщаме, за да ви покажем, че не ни пука от вас”, заяви той.

Още по темата
„За да може една държава да е демократична, властта трябва да идва от хората и да има обществено участие при взимането на решенията”, заяви Кашъмов.

Той призова депутатите час по-скоро да приемат правилника за работата на Народното събрание, с който се дава право на по-широко участие на гражданите в работата на парламента.

Според Кашъмов в момента там се случват редица безобразия. В сряда ще се гласува дневен ред, комисиите пък нямат дневен ред, което според него не може да се случва в държава от ЕС. „Парламентът трябва да прави закони така, както го пише в нашето законодателство”, заяви той.

Михайлов прогнозира, че около протестите „десницата може да започне начисто”, защото сега партиите функционират като апарати – далеч от хората.

Кашъмов беше категоричен, че манталитетът на хората в управлението трябва да се промени. Цонева пък добави, че „ако някой опитва да смени един мафиотски клан с друг, не е разбрал смисъла на протеста.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
38
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Нима? Само ще се удвоят? аз мисля че ще се учетворят и упеторят!
199
4
 
29
 
! Отговори
mrawka преди 10 години
СПОРЕД МЕН ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ МИРНИ.ТИЯ ПАРТИЙ,ПАРТИИНИ ЛИДЕРИ,ПРОКУРОРИ,ПРАВИТЕЛСТВО АКО НЕ ПРОУМЕЯТ ЧЕ СА НАЗНАЧЕНИ ОТ НАРОДА И СА ДЛЪЖНИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ВОЛЯТА МУ ПРОТЕСТИТЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА СА МИРНИ И ТЕЖКО ИМ НА ТИЯ ИЗЕДНИЦИ.САМО ДА СПОМЕНА ЧЕ ПО БЕЗПОРЕН НАЧИН УСТАНОВИХ ЧЕ Ч.Е.З. ВСЕКИ ДЕН МИ МАНИПОЛИРА ДАННИТЕ НА ЕЛЕКТРОМЕРА ДИСТАНЦИОННО С ПО 7 ДО 10 КВ.СИГУРНО ТАКА ПРАВЯТ С ВСИЧКИ ПОТРЕБИТЕЛИ.ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТИЯ КРАДЦИ ОРЕЩАРСКИ И СИЕ?
198
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
234: За човек на Ердоган, какъвто е Бойко Борисов, антидепесарската реторика има съвсем друг смисъл. До последните събития в Истанбул и други турски градове, можеше и да не се досещаме за тази подробност. Сега вече би трябвало да си отворим очите.
197
6
 
0
 
! Отговори
bashkolio преди 10 години
До Анонимен 234Много си далеч от истината!
196
3
 
20
 
! Отговори
rOBIN HUD преди 10 години
Може В България и другите партии да не са цветя.Ама тия Мазни изверги.Нито народа ги интересува нито.Казват си стачкувайте си и се смеят.Гласят нещата в полза на частни Руски интереси(Газпром)-Белене, за първи път от години се иззема правомощия на президента с промяната в закона за Данс.Вкарване на агентите от ДС във властта.Влязоха и се забравиха, веднага се насочиха към Реваншизъм.Руски и Турски партии не искаме. Искаме да живеем в БЪЛГАРИЯ , не в това което ще остане като я оглозгат Руснаците
195
3
 
24
 
! Отговори
rOBIN HUD преди 10 години
Към всички дето говорят глупости... МОЛЯ ВИ ПИЙТЕ СИ ХАПЧЕТАТА И ВЪРВЕТЕ ДА ПРИГОТВЯТА МАСИТЕ ЗА ДОВЕЧЕРА ... Народа за 2 седмици прозря идеята на това правителство, и видяхме колко неща излязоха на яве(не ми се мисли какво още незнаем). ОСТАВКА на цялото правителство и ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ- което между другото вече всички десни партии подкрепят. Трябва коренна промяна. Поколенията се сменят, не са вече бабите който маниполираха 25 години. Сега е ШАНСЪТ НИ !!!
194
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС. комунистите и атка взеха властта с преврат и подмяна на вота и няма да я върнат доброволно.
193
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам само да кажа на всички онези, които пишат глупостите, че ГЕРБ ни е докарал в положението в което сме. Тези са нищо повече от едни заслепени марионетки и жалки представители на човешкия вид. Няма и да кажа че ГЕРБ бяха перфектните управляващи, но - да ГЕРБ слушаха народа - да не във всичко но го слушаха. ГЕРБ имаше ясни цели в управлението. И за мен най- важното -ДПС бяха никй, а сега едва ли не ни управляват еднолично и диктаторски.( Как може да налагат областен управител в Пловдив като се има в предвид,че от там ДПС нямат нито един мандат, ако това не е диктатура, кое е тогава)? Пак каз
192
1
 
7
 
! Отговори
коментар преди 10 години
меги,меги,Сага питаш защо записват.А утре ще питаш: КЪДЕ БЕШЕ ПОЛИЦИЯТА? НАЛИ!!!!
191
15
 
7
 
! Отговори
енергиен вампир преди 10 години
Тълпата е заредена само с отрицателна енергия. Като някой енергиен вампир. Само псуват, използват фекален жаргон, пълни са със злоба и желание за отмъстителност. Тези протестиращи не могат да градят. Те могат, и искат, само да разрушават!
190
4
 
17
 
! Отговори
Adela преди 10 години
ЗНАЧИ от петък насам Плазмодию е хем депутат, хем шеф на ДАНС и като такъв е упражнил достъп до класифицирана информация; хем нито едното, нито другото. ................ Ще ви свалим от власт, а след вас ако дойдат герб и започнат да крадат и тях ще свалим. И ТАКА ДОКАТО СЕ ОТКАЖЕТЕ да крадете чрез парламента.Други въпроси?
189
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека тези протести,макар и много по емоционални отколкото рационални,покажат на цялата "политическа класа" и на тези които се гласят да стават политици,че няма да се търпят компрометирани и със съмнително и тъмно политическо,икономическо,морално и криминално минало и настоящеряще,със съмнения за незаконно облагодетелстване и забогатяване, да участват в управлението на България.Така,че Борисовци,Цветановци, Станишевци, Догановци, Симеоновци,Костовци и техните производни да не се гласят за понататъшно участие във властта. Народът не трябва да ги допуска,няма да ги търпи.
188
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бентът се отпуши.Протестите се превръщат в привилегия на неоправданите.Мечти за възкръсването на синята идея-по- интелигентното лице на българската политика.И отново мечти за справедливост и вяра в доброто.И..отново идеалите и идеалистите ще бъдат смачкани.Обществото убива човечеството.
187
2
 
15
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Грухтеевски да се изтъркули вън от парламента, преди народа да претъркули целия парламент, барабар с всичките грухтящи прасета вътре!
186
16
 
9
 
! Отговори
офшорен милионер преди 10 години
Защо никой не протестира срещу кипърския офшорен милионер, Плевела?
185
5
 
12
 
! Отговори
Селтак преди 10 години
До малумниците които твърдят че протестиращите не знаят какво искат, да поясна исканията - прости са, но за *** явно не толкова:1) Не на незаслуженото даване на валст на ДПС извършвано по договрки - тоя пост за нас оня пост за вас.2) Засиленото изучаване на турски е ненужно и вредно за БЪЛГАРИЯ - турския трябва да го има само като свободно избираем предмет3) Не на аигравката с ромските коптори които да се узаконят4) Не на популистки действия за удовлетворяване на тълпата на момента...
184
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако аз бях Пеевски щях да съм избягал на друг континент. При толкова народна любов. Но той едва ли е човек, който познава думите чест и морал.
183
2
 
21
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
ВЧЕРА НА ПРОТЕСТА БЯХ ВЪЗХИТЕНА ОТ ПЛАКАТА НА ЕДИН ГОСПОДИН ! " АЗ НЕ СЪМ ПЛАТЕН!МРАЗЯ ВИ БЕЗПЛАТНО!" ТОЧНО И ЯСНО КАЗАНО! БРАВО! НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОБЯСНИ ЗАЩО РОДНАТА ПОЛИЦИЯ ЗАПИСВАШЕ НА ВСИЧКИ СЪС ЗНАМЕНА ЕГЕНЕТО? Е НЕ ТОЧНО НА ВСИЧКИ А НА ОНЕЗИ ,КОИТО ПРЕЦЕНИ. НАЛИ ИМА ЗАКОН ЗА ЛИЧНИТЕ ДАННИ? ЩО ЗА БЕЗОБРАЗИЕ?
182
3
 
16
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
Всеки ден се чудя на акъла на хората, които по форумите се карат заради Гейлорд, Тиквата, Гоце и подобните. Кога ще разберете, че тези типове ви помпат на смени и единственото за което се грижат са банковите си сметки и да не можете да ги спипате насаме без гавазите им. Разберете го ! Вие ВСИЧКИ сте техни жертви и вие ВСИЧКИ трябва да сте непримирими към всяка тяхна грешка. Няма БСП, няма ГЕРБ - те са двете страни на монетата. Има НАРОДЪТ срещу МАФИЯТА !
181
11
 
4
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Пич,добре си си свършил работата.А аз чакам Г-н Плервенлиев и Г-жа Фандъкова да го съгласуват и с другаря Бориов и всичко ще е OK.пс.Парола ПОЖАР,ПОЖАРОтговор:ДА ПОВИКАМЕ ПОЖАРНИКАРЯ.