Само българско производство по БДС, иска Гечев

Хората търсят родното, каза зам.-министърът на земеделието
30
Само българско производство по БДС, иска Гечев
Земеделски производители изхвърлят домати в знак на протест срещу ниските изкупни цени. Снимка: БТА

Във всички стандарти, които се приемат за храните трябва да е записано, че базисният продукт е произведен в България. Това заяви зам.-министърът на земеделието Явор Гечев по Нова телевизия. 

Според него хората търсят българската продукция и заради това е важно да се гарантира, че всички вложени материали в определена храна са изцяло родно производство.

Той призна, че вчера е имал среща с представители на КНСБ, с които е споделил идеята си, и те са останали приятно изненадани.  

Още по темата

 
„Стандартите гарантират качество. Потребителят трябва да има избор и трябва да знае какво консумира”, обясни Гечев.

Той смята, че предишният министър на земеделието Мирослав Найденов е направил нелоши неща със стандартите, които обаче са останали недовършени.
 
Късно вчера той се е срещнал и с млекопроизводителите, които са поискали да разговорят с него заради думите му, че у нас няма кисело мляко, а само йогурт.

„Не смятам, че съм обидил някого. Сегашният стандарт за кисело мляко е перфектен спрямо хигиенните норми, той дори е много по-добър от стария. Съмнението ми е относно използването на бактериите в млякото”, разясни той.

Гечев увери, че няма да позволи нерегламентиран внос на плодове и зеленчуци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
тосподин гечев разпоредете се тировете с тонове подаръци да се разтоварватна пазара в люлин много ще бъдем доволни същото се отнася и за производителитекоито изхвърлиха продукцията си пред камерите на тв
23
2
 
17
 
! Отговори
ликвидация на престь преди 10 години
ИВАН КОСТОВ ПРЕМАХНА БДС-ЗАЩОТО РАБОТЕШЕ ПО ПЛАН РАН-ЬТ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА БЬЛГАРИТЕ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДО БОЙКО БОРИСОВ ГО СЛЕДВАХА. НАЙДЕНОВ СЕ ОПИТА ДА НАПРАВИ НЕЩО ЗАЩОТО СТАНА МНОГО ЛОШО И ДОКТОРИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА АЛАРМИРАТ ЗА ОГРОМНИЯ РЬСТ НА РАКОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ! БОЙКО НЕ ГО ПОДКРЕПИ! ЗА СУБСИДИЙТЕ БЬЛГАРИЯ Е БЕДНА И НЕМОЖЕ ДА ДАВА СУБСИДИИ КАКТО ТУРЦИЯ!!!! ДЯНКОВ И ГРОБ И ЛЮБИМАТА ВИ ТИКВА БОЙКО ФАЛИРАХА БЬЛГАРИЯ! НЯМА ПАРИ В РЕЗЕРВА! НА СЕЛО И СИ ГЛЕДАЙТЕ ДОМАТИ И ЖИВОТНИ!
22
1
 
19
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
ГОЛЯМА ГРЕШКА БЕ ПРЕМАХВАНЕТО НА БДС! ВЪВЕЖДАНЕТО МУ ,ПОНЕ ЗА ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! А И ВНОСТНИТЕ ПРОДУКТИ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ НА НЕГО, КАТО ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ СЕРТИФИЦИРАТ,КАКТО ПРАВЯТ В РУСИЯ!
21
0
 
22
 
! Отговори
масло преди 10 години
До всички тука дето пишат- не разбрахте ли, че цената се определя от пазара? Ако продават доматите по 5 лв. никой няма да ги купи, тогава ще се продават на цени на които купувачите могат да заплатят. За щастие зеленчуците не са МОНОПОЛ и никой не те задължава да ги купуваш или ядеш на каквато и да е цена - за разлика от ЧЕЗ или ИВН. Ние потребителите дето нямаме села защо трябва да ядем по-скъпи яйца на великден? - и това го определя пазара. Искахте демокрация и пазарна икономика - ето Ви.
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този веднага да се маха.Сдруженията на млекопроизводителите и месопроизводителите заявиха,че толкова глупости за 10 минути никога не са казвани по адрес на земеделието и го помолиха този Гечев,син на майстора на хиперинфлацията 1996-97 веднага да се МАХА!БТВ.предаването ОЧИ В ОЧИ./4 ЮЛИ,18,30
19
1
 
17
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Хубавите домати винаги ще са скъпи, ако не са, ще са дефицитни.
18
1
 
22
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Да има богат избор,ако сме патриоти ще си изберем българските.
17
2
 
31
 
! Отговори
Ник преди 10 години
Махнете химията,забранете всички добавки и Е-та! Напълно да се възстановят стандартите по БДС!Прясно месо от природосъобразно гледани животни и неторени български сортове зеленчуци! Както някога,всичко да е еко!ТО Е И ПО-ЕФТИНО!
16
1
 
40
 
! Отговори
Ив. Костов махна БДС преди 10 години
И. Костов, когато беше мин.-председател ПРЕМАХНА БДС, както МАХНА и лабораториите, които съществуваха на всеки по-голям пазар в градовете на България и измерваха съдържанието на нитрати и др. в съдържанието на зеленчуците. Според Костов, щом в Европа няма стандарт и у нас не е нужен. Затова вече всичко е безвкусно и отровно, пълно с вносни суровини- сухо мляко вм. прясно българско, 30 годишно месо, ГМО, което Уорлик ни препоръчваше, защото в САЩ храните били ГМО и на американците нищо им нямало
15
8
 
21
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Хората търсят евтино драги ми андрешко.
14
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
производство по БДС няма как да има.БДС не съществува от години.
13
3
 
33
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Това домати няма нищо общо с българското вкусно домати.Насадили вносни сортове без вкус заради високи добиви и сега няма кои да го купи и ако моге държавата да го плати.Освен това юли месец вече има домати във всеки български двор.Като имаш 2 дкр оранжерия трябва да имаш договори поне ьа половината продукция ,но това е по трудно има ангажименти,аполасно е да продаваш свободно, но пък има рискове. иако не може тогава държавата е виновна.Това е България.
12
5
 
23
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
КАКВОТО И ДА НАПРАВЯТ....ВИНАГИ ЩЕ ИМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ,,MADE IN JAPAN,, I,,MADE IN BULGARISTAN,, ......
11
4
 
26
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
аман от ***. по-лесно е да се приеме производство със стандарт ЕС, и да задължим европейците да го спазвата наравон със нашите. като напарвихем БДС, то стаан задължителон за нашите, но не и за европейците, които могат да си продават ***.
10
2
 
15
 
! Отговори
ORCE преди 10 години
Za vasa informacija eve vi neko ceni na zelencuk i ovostie od gradski pazar vo opstinaG.Petov vo Skopje.Domato od 20 do 30 MKD,PIPIRKI 20MKD,mlad kompir 30 do 40 mkd,zelka 30 MKD,KRASTAVICI 15mkd,mlada boranija 40 d0 50mkd,lubenica 12 do 15 mkd,praski50mkd,kajsii 50mkd.Toa se ceni za EDEN KILOGRAM na pazar Edno EVRO E 61,5 MKD.zA CENITE VO GLAVNITE proizvodni centri kako Strumica,Gevgelija ,Kocani ne znam moze se i poniski.Toa e pa sporeduvajte
9
19
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази червена амеба знае ли що е това млечно кисела бактерия , че да има съмнение относно нея? Другарю Гечев , това не е жена ти , че да имаш съмнения!
8
26
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега другарите ще ви върнат в пещерния комунизъм - изолация от света, ще изгоним чуждите вериги, ще ни изгонят от ЕС, ще ядем каквото те решат само да върви пропагандата.Аман ни е системата!
7
6
 
26
 
! Отговори
Не ги изхвърляйте преди 10 години
ами ги закарайте (така както са в кашоните) пред парламента. Ще влязат в работа.
6
3
 
33
 
! Отговори
БДС с бълг. суровини преди 10 години
Точно за истинския БЪЛГАРСКИ стандарт говори зам. министър Явор Гечев и затова му се разсърдиха млекопроизводителите, защото много от тях работят не с българска закваска, а с чужди, които са по-евтини, както и в произведени у нас продукти се влагат чужди суровини месо, мляко, зеленчуци, пак защото са по-евтини и защото българското производство е убито, но те нямат добрия вкус и качества. Затова Дим. Цонев -БТВ питаше млекопроизв. защо го няма оня вкус и аромат като едно време-и на кис. мляко и
5
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А лафът "Хубаво .....ама българско " ,чувал ли го е ?