Борисов за мораториума: Подведохме се по всеобщата лудост!

"Нито лидерът на БСП, нито аз съм щастлив"
248
Борисов за мораториума: Подведохме се по всеобщата лудост!
Снимка: БТА, архив

Подведени от всеобщата лудост и от популизъм, 150 депутати гласуваха мораториума за удължаване на срока за купуване на земя от чужденци. В същото време 20 души от „Атака” си приписват успех. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Брюксел на въпрос какво ще отговори, ако от ЕНП попитат за мораториума, предаде „Фокус”.

"Популизмът, който вкара „Атака” в парламента, това, че Станишев, Местан обвързаха своето управление с тази партия, направи така, че всички да се подведем по всеобщата лудост.  От „Атака” са гласували 20 души, 59 от БСП, и 91 от ГЕРБ, общо 150 души, за което, предполагам, нито лидерът на БСП, нито аз съм щастлив", обясни Борисов.

Още по темата
Той смята, че е можело да се направи така, че да има определени забрани и ограничения, както е в много държави в Европейския съюз.

"За ислямистки фондации цял списък имат в ДАНС кой не може и не трябва да закупува", посочи той.

Да остане възможност за европейските граждани, които са проверени, за които се знае, че идват и инвестират и няма нищо лошо, те няма да я изнесат, каза Борисов.

Според него благодарение на „Атака”, се е изиграла много популистка игра, която народът възприе буквално - „че ако няма мораториум, ще дойдат какви ли не и ще изкупят българската земя, което по принцип не може да се случи“. 

Той съобщи, че ще постави темата за кризата с бежанците в България на Срещата на върха на лидерите на Европейската Народна партия в Брюксел. 

"Аз ще повдигна темата на Европейския съвет. Вчера така се случи, че с г-н Станишев летяхме с един самолет за Брюксел и разговорихме по тази тема няколко приказки. Именно това възнамерявам да направя днес на заседанието на Европейската народна партия. Тук са много от премиерите, които пряко са засегнати от бежанската вълна, включително и България. Надявам се това и в ПЕС да го приемат като решение и да поискаме две неща. Първо, да се подпомогне България финансово като част от цялата система и отделно да се отделят пари, да се държат близко бежанците до населените си места в съседните им държави, за да могат да се върнат по домовете си. Дори и да я няма като дневен ред, аз ще я повдигна, защото съм поел този ангажимент и пред лидера на ПЕС", каза Бойко Борисов.

На въпрос дали не трябва освен съседните на бежанците държави по-вътрешните държави в ЕС да приемат бежанци, Борисов каза: „За всичко това всички ние солидарно да помагаме”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
1
 
! Отговори
DID преди 10 години
Борисов съвсем последователно и като премиер и като опозиция се държи като фурнажийска лопата, днес казва едно, утре казва обратното на това, което е казал днес. Нима може да се вярва на такъв човек.
212
0
 
1
 
! Отговори
li239 преди 10 години
koi moje6e da predvidi kakvo 6te se slu4i po natatak vav vremeto .
211
1
 
5
 
! Отговори
До Баце, не ни мотай преди 10 години
ХАхаха , та ти само си пусни от vboxa речите му особенно тази когато подаде оставка и можеш да се объркаш и ти. Този страда от асинхронно, шизофренично раздвоение на личността. Хапчетата и като TicTac да боцка не помагат. А психиатрите отказват да се наемат със случая му щот симптоматиката на болното му съзнание е непозната на медицината. Абе в общи линии патологичен случай... инжекция и да бъде зеленчук с течаща лига в инвалиден стол за цял живот. Ама този тип наказания са в САЩ
210
1
 
5
 
! Отговори
До Drunderski преди 10 години
"Нещата не се решават с мораториум а просто се създават ограничаващи правила като например до 10 декара на чужденец и при определени условия! "--------Помисли само колко членни са мусюлманските фамилии ! Като изкупят земята по съседски по 10дка и заедно с братчедите до тях като я оградят, ще трябва да забравиш за България като такава! Само малко от европейските мусюлмани да дойдат със семействата+"бежанците" и си дотам. Мораториум е единственото решение!!
209
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На това Бате Бойче-Тиквун му се вика ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ- нещо, което ти не разбираш!
208
0
 
14
 
! Отговори
Тц! преди 10 години
171 гласуваха, Батка, ама ти щом си летял със Сатанишев в един самолет и сте си хортували като първи дружки, току виж сте плеснали с ръце и сте се гушнали :)
207
0
 
7
 
! Отговори
11 преди 10 години
hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa smeshnici,kolko zemq e kupena ot 4ujdenci za jalti stotinki do sega
206
1
 
14
 
! Отговори
Баце, не ни мотай! преди 10 години
Точно 3(три) дни преди гласуването ти самият каза, че си за продължаването на мораториума даже до 2025 г! Този път те записах, щото ти знам табиета да се отмяташ от думите си!
205
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лъжеш Борисов!!!Ти си за продажба на земя на чужденци....Забрави ли визитата ти в Израел с още 11 твои министри, дето им обещавахте, че цените за тях ще са специални???!!!! БСП просто те изиграха, ти мислеше че те ще отхвърлят мораториума, че това няма да се случи и после щеше да плачеш, че ти си искал да спасиш земите ни ноооо видиш ли лошият Станишев е предал народа...ИЗИГРАХА ТЕ!!! ОТНОВО!!!!
204
0
 
13
 
! Отговори
Aнонимен преди 10 години
Тези пак не знаели какво как и защо гласували????
203
0
 
9
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
"Не продавайте земята" - ВангаБойко, имаш ли нещо да кажеш? Ааа, забравих, че Бойко е по-голям мъдрец от сляпата пророчица и вижда по-далеко в бъдещето от нея.
202
1
 
12
 
! Отговори
Svetlinov преди 10 години
Ако видите някой да е против мораториума той е от тези които стоят постоянно в нета и пишат коментари и слагат минуси за пари ! Питам всеки мой познат дали иска да се продава земя на чужденци на безценица и той е твърдо против ! До сега как си бяхме ,и какъв ни е интереса да ни копуват земята ? Не се подавайте на мнението на БОКО ,ЦЕЦО,МЕЦО,ДЯНКОВ,МЯНКОВ,СТАНИШЕВ,МЕСТАН,ВЕЖДИ И БАБАМУ ! Българската земя за Българите !
201
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е как ще са щастливи две мазни алчни комунистически изчадия. За пръв път от 24 години народът се надигна срещу отвратителните ви кражби и лъжи и предателски подготвяното чрез продаването на земите на чужденци тотално унищожаване на България. Лъжете за Турция, тя в два раза ще стане член на ЕС. И заедно с корумпираната администрация на ЕК, с които станахте дупе и ***, ще унищожите териториално България. Това ви е платено с огромни суми. А хвърлихте българите в глад, болести, разпад и смърт. Да, смърт. Вижте по колко души *** годишно от 4-5 години.
200
6
 
12
 
! Отговори
атом преди 10 години
Мораториумът за продажба на земя беше пълен фалш и подвеждане от страна на герб,атака и части на бсп,за да се издигнат в очите на слепите.Не че оправдавам продажбата на земя на чужденци,но в момента почти нищо не може да се направи,защото преди години други едни законотворци когато са подписвали договора за присъединяване на БГ към ЕС не са взели правилното решение.Тогава както и сега политиците ни са мислели за настоящето, "а след нас потоп".Така че не съдете Дпс че са против мораториума.
199
2
 
10
 
! Отговори
до 218 преди 10 години
Аз не съм забелязал прорестиращите да подкрепят Борисов, иначе другото написано от вас е вярно. Крайно време е да се разбере, че протестиращите не пяодкрепят Борисов.
198
0
 
24
 
! Отговори
Хамелеонщина преди 10 години
Просто се чудя, как може да му вярват обикновенните членове на ГЕРБ, да му вярва електората. Та господина Борисова никога не е имал конкретни и ясни позиции по каквъвто и да е въпрос. той се променя като хамелеон. Такъв държавник е много опасен за всеки народ, който го постави начело на държавата си. Интелегентни протестиращи, нима сте кьорави, че не виждате бъзпътието на Борисов.
197
1
 
18
 
! Отговори
Бай Миле преди 10 години
Тоя пак се направи на госпожица!!!Боко, Бокооооо. И сега внимавай, че да не те подведат в Брюксел и някой и там да те врътне (не че Атака и БСП не го направиха). *** може би ти харесва? Почвам да се съмнявам, че си минал на "другия" бряг...
196
0
 
15
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Абе Боко,- КАТО СИ ЗНАЕШ, ЧЕ ПРАСЕТАТА ТИ В ПАРЛАМЕНТА СА ЛУДИ..., АЙДЕ... ПОДКАРВАЙ СТАДОТО КЪМ... 4-ти км., А ОТ ТАМ НАЙ-ТЕЖКИТЕ СЛУЧАИ ЩИ ГИ ПРЕНАСОЧАТ КЪМ РАДНЕВО И КАРЛУКОВО...!!!БЪРЗАЙ...- ДОКАТО НЕ СА НАПЪЛНИЛИ ПАРЛАМЕНТА ДО ТАВАНА С ЕКСКРАМЕНТИ...!!!.
195
3
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Договора с Е.С. е НИЩОЖЕН!Защото включва отстъпване на НАРОДЕН СУВЕРЕНИТЕТ, а не е утвърден с референдум!К-яЧл. 1. (1) България е република с парламентарно управление. (2) ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА. Тя се осъществява от него НЕПОСРЕДСТВЕНО и чрез органите, предвидени в тази Конституция.(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция (ПАРЛАМЕНТА Е САМО ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ) или отделна личност (ПРЕЗИДЕНТА) не може да си присвоява осъществяването на НАРОДНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ..
194
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГогоИзкупуването на вещно право не е изкупуване на самата територия. Руския фонд не чак такъв едър собственик. За държавната собственост си прав че е по-голяма но не на обработваемите площи. По хубаво да е държавна собственост, защото ние нямаме други държавни активи вече. Не съм против европа, а против европейския парламент и идеята ЕС. Това си е своего рода матриархат. Ние Русия няма да я померишем повече защото те имат лош спомен от нас. За жалост всичко е свирено вече баня нема да има