Недоволство сред полицаите спря заповед на МВР шефа

Йовчев искаше ротация на съставите в столичните управления
Обновена: 30 окт 2013 14:03 | 30 окт 2013 11:19, Камелия Цветанова
40
Недоволство сред полицаите спря заповед на МВР шефа
Снимка: Булфото, архив

Десетки служители на столични полицейски управления излязоха пред сградите на управленията тази сутрин, а причината за неочакваното им недоволство беше заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев от тази сутрин. С нея се предвиждаше да се местят състави от едни районни в столицата в други районни.

Заради недоволството главният секретар на МВР Светлозар Лазаров се срещна с протестиращите около 40 полицаи пред Трето районно полицейско управление в столицата и обясни, че мотивът да се приеме тази заповед е оптимизиране на работата и по-голяма ефективност.

„Има практика в европейските държави за периодична ротация на състава“, каза той, но в същото време съобщи, че засега се спира изпълнението на заповедта.  Може би някои от колегите са го приели лично или не е обяснено по най-добрия начин“, коментира той.

Заради това днес следобед  зам.-министърът Васил Маринов ще приеме представители от протестиращите, за да изслуша мотивите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
37 номер си плаща Данъците и дава заплатата на N 30" ,a кога ще давате аванс??? Пратете копие на даньчна декларация!!! *** - ГрЬмотен !!!! ДуВИшДАние !!!
30
1
 
13
 
! Отговори
Квартален преди 10 години
Не стига, че правим с*ки на всякакви слабоумни тъжители ЕЖЕДНЕВНО, но и МВР реши да ни пробва как ще реагираме на "закачка изоДзадзе". Мисля скоро и аз да се евакуирам (може и в Северна Африка), след като службата превърна семейството ми в заложник на графици, колата ми - в служебен автомобил, а от здравето ми останаха дузина летални диагнози.......
29
5
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
Вместо ротация- ампутация! Нека закрием полицията, пък който оцелее! Искаме нов бардак(държава) със стари к'ви да съградиме- не се получава! Не ротация, ампутация ни трябва!Списания Форбс за РБ е класирало първите 50 подлежащите на ампутиране глави!
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прав е министъра - има срастване хайде да не но някакви нерегламентирани вредни връзки между полицаи и контингент!така че правилно!но материала /б.б./ на полицията май не иска....... а защо ли ??и няма да настане хаос!!
27
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-правилно е ротация по градове!Ако работи в София,го пращаш в Перник или Своге!Ако бачка в Пловдив,да върви в Пазарджик или Смолян!Това е по смислено,отколкото по РПУ-та да ги въртят!Ще изкарват и някой лев повече командировъчни!Иначе,да си полицай е призвание,а не задължение!Като не ти харесва работата,напускаш и да си станал банкер!От държавна служба по сладка няма!Може само да искаш,а насреща нищо!
26
8
 
19
 
! Отговори
ppp преди 10 години
коментиращите нямате идея от полицейска работа,всичко се прави да ви се фокусира вниманието кьм нещто,което е много удобно -Полицията е Виновна за Всичко !!! Жалко ,не викайте полиция като не я уважавате !!!!
25
7
 
11
 
! Отговори
K преди 10 години
Много са зле и Йовчев и всичката кука *** хахах, този първо пуска заповед защото ротацията им е нужна да покриват патрула заради протестите, обаче тъпият министър се е усетил че ще им бутне далаверата на куките и след техните протести само забележете 40 души, веднага премахнал заповедта, а като 140 дни, 1 400 000 протестират да се маха, там стиска здраво и не пуска
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А хаосът който ще настъпи от това преместване,кой ще го поеме.Опознаване на ново на районите,запознаване на ново с криминалният контингент,спецификата и тн.Пълен хаос.Явно е че комунистите искат да разбият тотално и полицията и дето се казва....НЕКА КРАДЕНЕТО ЗАПОЧНЕ СЕГА.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е какви мотиви ш им слушат?? По радиото чух, местят ги заради съмнения за срастване с престъпността. То пък може, бива, ама такова безумие - да взимат заплати от данъците ни, а да защитават престъпниците - такова чудо никъде по света няма. АКо защитават престъпниците - да си се цанят само при тях.
22
12
 
21
 
! Отговори
не е глупост преди 10 години
Това е стъпка срещу престъпността. Публична тайна е че София разпределна между групировките според на територията на районните. Даден мафиот може да плаща на тези от трето районно, ама като ги ротират ще попадне на такива на който не е платено и туковиж го хванали..
21
10
 
19
 
! Отговори
Тропчо преди 10 години
Абсолютна глупост е ротация на полицаите, щото така правели в европейски държави! Хайде щом е така да направим и заплатите на полицаите като в упоменатите държави,а?! Ама не може, не бива и т.н. Хайде да ротираме и депутатите- не става! Вместо протести, нека се депозират 400 заявления за напускане, пък да видим как многоуважаемия министър ще иде да патрулира..само дето тоя въобще не знае къде живее, камо ли какво е да си полицай в РБ!
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ееее, та нали тази ротация ще им обърка сметките тотално. Е такива ротации трябва да има във всички сектори обаче. То и за това са протестите, има риск от спиране на кранчето на много лапачи.
19
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уволнение на всичките търбуси с *** под фуражка!
18
8
 
19
 
! Отговори
Дарт Веидър преди 10 години
Ако ги разместят по районните не да могат да си прибират кинтите от улицата /както те самите им казват/,тоест отчета от дилъри,сутеньори,крадци и т.н,как няма да са недоволни
17
5
 
13
 
! Отговори
Ха, да преди 10 години
Полицаите и те ли са платени протестиращи, а Мая?!
16
5
 
21
 
! Отговори
мими преди 10 години
до 14, сократ що говориш като не си подготвен, не се пенсионират на 45г и вече не им се плаща извънаредните и защо повечето си мислите, че и на тях им е лесно. Защо не отидете на тяхно място, да бачкате без почивка, да работите с престъпници, *** и всякаква долна ***, да се слушате началник връзкар който използва чуждици, но не знае значението им, част от колегите ви да са си платили да станат офицери. И сред тях има свестни и кадърни
15
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки полицай е писал молба "моля, да бъда назначен ...". Първо моли, а после не му изнася. Изходът е един "моля, да бъда освободен....". Какви сте вие, та няма ще оспорвате заповед на Министъра? А защо не оспорвате заповед за допълнително стимулиране?
14
6
 
15
 
! Отговори
za преди 10 години
Странно,щом и най -добре платените и корумпирани държавни служители са недоволни ,значи работата е дебела
13
5
 
16
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Недоволството срещу комунистическо-турското правителство се разраства всеки ден. Все повече сектори са готови да излязят на протест. Все повече прослойки са засегнати от престъпното управление.
12
8
 
11
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Аааааа, недоволни били, пък като браните народните избранници от народната любов и ви плащат извънаредни сте доволни, кат ви пенсионират на 45г. и ви разрешават да работите на още две три места сте доволни.Ай сикан бе