#ДАНСwithme 148 блокира кръстовището на Ректората

Протестиращите отново подкрепиха студентите
Обновена: 8 ное 2013 23:01 | 8 ное 2013 20:40,
101
#ДАНСwithme 148 блокира кръстовището на Ректората
Снимка: архив Булфото

За 148-ма вечер #ДАНСwithme премина по софийските улици. Участниците подкрепиха студентите-окупатори. Протестиращи студенти и граждани блокираха движението пред Ректората.

Традиционно шествието беше доста шумно – чуваха се свирки, викове, а имаше и хора, които биеха барабани. Протестиращите развяваха и български знамена. Чуваха се традиционните викове „оставка” и „червени боклуци”.

Протестът на студентите тръгна от сградата на Ректората. След това те се отправиха към сградите на Народното събрание и Министерски ясъвет, а после протестното шествие се насочи отново към Ректората.

В знак на подкрепа към своите колеги, студенти държат транспарант с надпис „УАСГ е с вас”. В района има засилено полицейско присъствие.

По-рано днес с флашмоб за кратко време тази вечер бе блокирано кръстовището на булевардите "Драган Цанков" и "Евлоги и Христо Георгиеви".
В двеминутен флашмоб младежи издигнаха голям бял транспарант с надпис "Оставка!". Акцията завърши с последователни викове "Кой!?".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Отегчен и зъл преди 10 години
Измета трябва да се измете! Малко жандармерия, сълзотворен газ, палки и до тук! Жалки парченца органика, не помилвани по главиците с разсъдък! Не, лекенца, не вие ще ми определяте живота! Всичко това трябва да бъде изгонено от университетите! Такава Ентелигенция не ни трябва!
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво!
78
2
 
4
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Вариант първи: ДПС ни води към обрязване и заличаване!Вариант втори: Незабавна оставка и нови избори и поне 3 мандата ДПС да не са във властта!Харесва ли ви Бисеров колко милиона е направил, а Местанчо скимти, че те може и да не са натрупани при тях? А АКО СА, ЩЕ ПОДАДАТ ЛИ ОСТАВКИ ОТ РЪКОВОДСТВОТО?Сега боли ли ги, като им вадат зъбите?Мазни долни ***! Нещо не чувам сидер ага да скимти за изчепките на ДПС, дали е случайно?Оставка!Бойкот на медиите на еничарина пеевски!Да живее БГ!
77
3
 
7
 
! Отговори
ЛУД УМОРА НЕМА!!!!! преди 10 години
Здравейте ЦИРКАДЖИИ ...остават още 1312 дена.....Ееееех как бързо минаха 148 дена.... и 16 деня от новото летоброене.... ОГЪН СЛУЖБА НЕМА.........И ей го изтекли 4 годинки...... станало лето 2017 -то. ..... и мандата на правителството "Орешарски" привършва....Децата протестиращи са станали юноши, а организаторите на протеста са станали дедовци и доста по-бедни... протестиращите са с набъбнали банкови сметки, блазя им.... Студентите протестъри са сериозно брадясали, народа не може да им насмогне с ядене, пиене и презервативи .... новородените им дечица вече са на 2-3 годинки, но не мо
76
3
 
6
 
! Отговори
ЛУД УМОРА НЕМА!!!!! преди 10 години
Студентите протестъри са сериозно брадясали, народа не може да им насмогне с ядене, пиене и презервативи .... новородените им дечица вече са на 2-3 годинки, но не могат да вземат майчински щото са безработни протестъри ....УДЖАС!!!!По телевизоро БТВ-то на стража и верен на политиката си повтаря плача за връщане на Бойко < youtube/watch?v=vwUf-z5swJ0 > ...... и СЪОБЩАВА ....Ден 1460-ти, протестите срещу кабинета "Орешарски" не спиратЗа 1460-ти пореден ден хората изразиха своето недоволство от политиката на кабинета "Орешарски" с масови протести в страната. Стотина се събраха
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Внушително над 100 000 човека долу Червените *** от ГЕРБ
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След половин година ще има избори за евродепутати.На тях ще се види точно как стоят нещата и коя партия каква подкрепа има.Какъвто и да е резултата ще последват два сценария-при първия БСП ,ГЕРБ ,ДПС и Атака печелят и тия със тъпаните и вулвузелите отиват да стрижат калинки.При втория-Реформаторите печелят ,Правителството подава оставка ,Нар.събрание се разпуска и се насрочват избори.Тях ги печелят умните и красивите и ще ни управляват дълго и щастливо.Защо тогава тия 200 *** врякат
73
2
 
8
 
! Отговори
непобедимите преди 10 години
вариант 1 -2016г. 3-*** дрогирани студенти все още стачкуват, но отдавна не са си задали въпросите - ЗАЩО и КАВО ПОДОБРО ЩЕ ДОЙДЕ ? Орешарски е на власт, някое друго *** от парламента е в затвора. Пенсиите са увеличени, заплатите също, инфлацията и безработицата показват темпове надолу, икономиката ръст на горе. 3-та студенти са окупирали пейката пред блок в Люлин и ...стачкуват с неясната си цел и криворазбрана демокрация,с неяснотата си все още кой плати те да са там.Боко тиквата-кой бе това?
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ***! Не ми се коментира.
71
5
 
2
 
! Отговори
Телевизионен форум преди 10 години
Агентите на ДС от СКАТ напоследък показаха истинската си комунистическа същност!На Велизар Енчев примерно му светят очичките когато се говори за реабилитация на БКП а пък Солаков си излива злобата върху СДС!ФАКТ е че агентите на ДС бяха тотално оплюти у нас!ФАКТ е че за последните 24 години са ни управлявали БСП-11 години,СДС-5години,НДСВ-4 години,ГЕРБ-3,5 години!БСП е тази организация която хвърли 300 000 свои агенти на ДС на кучетата за да защити над 1 200 000свои членове!В ДС страдат от Стокх
70
3
 
9
 
! Отговори
Басня преди 10 години
В СУ влезе мойто кучинов език да учи!Ето то не лае, нито джавкаА зове: Оставка, Оставка, Оставка!п.п. Не е ***, а е куче, но е за римата.
69
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ ЗНАМ ДАЛИ ГЕРБ СА ОФЕЙКАЛИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА ,НО СЕГА Е ПРЕДСТОЯЩО ОФЕЙКВАНЕТО НА НОВАТА ВЛАСТВАЩА ТРОЙНА ЛАМЯ !
68
4
 
17
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ГЕРБ офейка от политическата сцена!
67
3
 
10
 
! Отговори
непобедимите преди 10 години
da naistina pazi boje da doide tikvata pak na vlas ....
66
3
 
14
 
! Отговори
непобедимите преди 10 години
da se mahate narkomani ot putq che ida s bulduzeraaaaaa aaa aaaaaaaa
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Одисейчо, бсп са непобедими. Единствената агония са твоите гърчове плод на безсилие.Само мучите а кервана си върви. 150 дни лаене и резултат никакъв. Вие сте несериозна работа.
64
20
 
9
 
! Отговори
Rumen преди 10 години
Долу червената мафия!
63
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА на това порочно правителство !
62
9
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 заличеният преди 10 години
Иво ти и другите може да обиждате колкото си искате ,но няма да промените положението нито неминуемия крах на бившите комунисти от БСП въпросът е колко дълга ще е агонията им / ви и колко поразии ще направят на държавата .
61
2
 
5
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До Одисей ч заличениятЯ, ама ти и думичката знаеш? Не мога да повярвам, като знам колко си ***!