Протестите в столицата продължават

Студенти пеят български народни песни и свирят с вувузели
Обновена: 15 ное 2013 22:36 | 15 ное 2013 19:56, Петя Славова
374
Протестите в столицата продължават
Младите правят мексиканска вълна. Снимка: Булфото

Продължават скандиранията на протестиращите „Оставка” пред сградата на Народното събрание, предаде Агенция „Фокус”. Протестни действия на 15 ноември имаше през целия ден.

„Ранобудните студенти” седнаха пред металните заграждения пред парламента и изпяха българските народни песни "Хубава си моя горо" „Йовано, Йованке” и „Моме Калино”, след което се обърнаха с гръб към парламента. Правиха се и мексикански вълни. Студентите имитираха танци на анимационни герои.

Събралите се пред парламента по традиция свирят със свирки и вувузели, бият на барабани. Полицейското присъствие в района остава засилено.

Още по темата

Повече от седем часа продължават демонстрациите в столицата. Най-много хора се събраха по обяд.

Както Dnes.bg писа по-рано днес "Ранобудните студенти" облепиха поставените нови и плътни метални заграждения около Народното събрание.

Протестиращите младежи обявиха, че акцията им "Берлинска стена" символизира опитите на властта да се залости и затвори за гражданите, да остане глуха за исканията им.

Тухличките, според студентите, символизират желанието им - депутатите да се озоват зад дебелите стени на затвора.

Обстановката в момента е спокойна. Няма данни за щети или сблъсъци. Към 20.20 часа още една група от протестиращи в найора на Министерски съвет се присъедини към демонстрантите пред парламента. Новодошлите бяха посрещнати с козируване.

Заради включилата се втората група в протеста пред Народното събрание, полицейското присъствие пред парламента се засили.

Около 200 души общо са се събрали тази вечер в центъра на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. След разотиването им, движението по бул. „Цар Освободител” е пуснато.

*Информацията е актуализирана към 22.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 10 години
Явно искаш да напишеш СБОГОМ, а не ЗБОГОМ! Български не знаеш, а мнение за българи даваш, типично малоумие разигравано в момента!
18
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реформаторите: БСП и ДПС умишлено създават риск от обществени безредициСвикването на митинг в подкрепа на правителството е опасен и отчаян опит на управляващите да предизвикат контрареволюционна вълна срещу гражданската революция за изхвърлянето на БСП от политическата сцена. Този опит се предприема с използването на всички средства от богатия криминален арсенал на тази партия, включително с мобилизирането на онзи неин контингент от политически кариеристи, готвещи се да седнат на държавната
17
7
 
24
 
! Отговори
Свършвaт мaнгите преди 10 години
Смятaйте колко е крaл Бaнкянския *** , че още имa дa плaщa нa тези клоуни.Aмa товa със студентите сa му последните нaпъни , смятaм че в тях е хвърлил последните пaри и aко не му помaгa Пaшaтa товa ще е то!150 левa нa ден зa къснобудните сa достa рaзходи.
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахах, че те не стигат за.едня свадба!
15
13
 
27
 
! Отговори
Мир преди 10 години
Тотални ***, водещи страната към гражданаска война, а после какво.......
14
4
 
28
 
! Отговори
Бигуй преди 10 години
Обърнете внимание на подзаглавието "Студенти пеят български народни песни и свирят с вувузели". Твърде глуповато - народни песни с вувузили.
13
9
 
19
 
! Отговори
ХАХХАХААА преди 10 години
НАСРАНО пуска агенциите за променяне на Мненията и студентите стават на АЛКОХОЛИЦИ ПИЯНИЦИ НАРКОМАНИ И ТЕМ ПОДОБНИ АМА ТАКА ИМ НАРЕЖДА ПАРТИЯТА ПЪК НЯКО ЙЛЕВ ЩЕ ИМ ДАДЕ ОТ ОТКРАДНАТОТО...ХВАЛА НА ТАКИВА ДЖУДЖЕТА .....ЗБОГОМ ДРУГАРИ ЗБОГОМ
12
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Приведени, усмихнати, ръцете трепкат в неволни спазми ... Пидалът да не е минал с гумена ракъвица зад строените си подчинени?
11
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шебеци!
10
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Театро безплатно, малко клоуни и скрити ,но известни режисьори.
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВикиТова в опорните точки ли го пише?
8
23
 
9
 
! Отговори
JustTom преди 10 години
И от двете страни на барикадат разиграват театър... Но, много по-солена ни излиза постановката на г-н Орешарски...
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Abe Odi Sei da ti... Maikat
6
17
 
33
 
! Отговори
Вики преди 10 години
Вижте ги добре и преценете,дали тия кресливи *** ще ни подобрят живота и държавата!Студенти 1-ви курс-та те един изпит още не са издържали,какви студенти са!Не е това начина за промяна!
5
18
 
9
 
! Отговори
ТОВА Е НАРОДЕ... преди 10 години
...ДЕМОКРАЦИЯ , ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ!!!ИСКАХТЕ "НЕЖЕН ПРЕХОД"---получихте си го!ГРАБВАЙТЕ , КОКТЕЙЛИТЕ *** , ЗА ДА ОЦЕЛЕЕТЕ И СЕ СЪХРАНИТЕ КАТО НАРОД И ХОРА!ВОЙНАТА за ИСТИНСКА ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ --е нашето нормално състояние/ДРУГОТО СА ЛИГАВЩИНИ НА ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕБОЯДИСАНИ "ДЕМОКРАТИЧНИ ***/!БЕЗ ИСТИНСКА БОРБА--НЯМА ПОБЕДА!НЯМА "ПОДАРЕНА" СВОБОДА --ИМА САМО "ИЗВОЮВАНА"!..иначе -"който ти Я "ПОДАРИ" -отново ще те пороби"
4
24
 
14
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
AAAAAAAAAAAAA brawo тази снимка съ суигурност ще обиколи света , браво на студентите не спират да бъдат изобретретателни.Межсду другото ДНЕС СТАНИШЕВ ПРИЗОВА ЧЕРВЕНИТЕ НА МИТИНГ от трибуната на Народното събрание , само на мен ли ми се струва че ЗА ПЪРВИ ПЪТ В НОВАТА НИ ДЕМОКРАТИЧНА ИСТОРИЯ СЕ ПРИЗОВАВА ОТ ТРИБУНАТА НА НАЙ-ВИСОКОСТОЯЩИЯ ОРГАН В ДЪРЖАВАТА НА МИТИНГ , поправете ме ако греша но мисля че е ПРЕЦЕДЕНТ , помислете само това недостче Станишев колко низко е паднал в сттраха си от БОБО
3
8
 
20
 
! Отговори
boza преди 10 години
Leka nost deca otdavna mina .
2
15
 
45
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
200 другият път.Не повече от 100 платени дрогирани псевдо демократи.
1
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много бе, цели двеста души!!!!