Българите: Не сме доволни от това, което имаме!

Изследване показва, че 90% са недоволни от развитието на страната
Обновена: 27 дек 2013 13:58 | 27 дек 2013 13:30, Камелия Цветанова
135
Българите: Не сме доволни от това, което имаме!
Снимка: Булфото, архив

Броени дни преди Новата година се оказа, че българите ще я посрещнат не с надежда и хубави очаквания, а с песимизъм и ще изпратят старата годината с негативна оценка за развитието на страната, както и за промените свързани с джоба им.

Близо 90% от пълнолетните интернет потребители у нас изпращат 2013-та година с лоша оценка за политическата и икономическата обстановка в страната. Над половината пък -  55 на сто, се оплакват, че през отиващата си година доходите им са намалели спрямо 2012 г., но в същото време две трети - 67% декларират, че разходите им са се увеличили.

Това сочат резултатите от онлайн проучване, проведено в периода 10-15 декември, 2013 г. по инициатива на агенцията за маркетингови консултации и изследвания BluePo!nt.

Очаквано проучването сочи, че семейството е на първо място за българите. 96,4% от участниците в изследването са го определили като "много важно".

Следват като много важни парите, с които да изхранвам семейството си (85,2 %) и "работа" (77,6%).

На четвърто място с 69,5% се подрежда "развитието на страната".

Не малка част - 39,8% - определят като много важно и "развитието на фирмата, в която работя".

Едва 17,4% са "напълно съгласни" с твърдението: "Аз съм щастлив с това, което имам". Други 38,2% са "по-скоро съгласни".

Висок е процентът на българите – 59,8% - които смятат, че "хората са изнервени и озлобени и всеки гледа да прецака другите".

Само 6,2 % са убедени, че "нещата в страната започват да се оправят", а други 19,5% са "по-скоро съгласни".

Същевременно обаче 62,7% вярват, че е "важно промяната да тръгне от всеки един от нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
21
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ИЗБИРАМЕ ПРЕМИЕР ЗА ДА УПРАВЛЯВА, А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, като БОКО с некадърните си министри!Бюджета Е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза;- Изхода е - ИСТИНСКИ ДАНЪЧНО-ДОХОДНИ РЕФОРМИ в полза на гражданите, иначе СПИРАМЕ ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ И СМЕТКИТЕ НА МОНОПОЛИТЕ!
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това беше година на опита на голяма част от народа да промени политическото статукво според мен...Но за жалост сега буквално ни владеят най дълго време ограбвалите от нас хора,който действат много нагло...хората искаха промяна,а тя не само че не дойде ,но точно статуквото се затвърди...
28
8
 
23
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Не става само с рязане на лентички, трябва и акъл.
27
0
 
21
 
! Отговори
do 22 преди 10 години
Ne tarsete vinata vinagi izvan sebe si. Kenedi e kazal: "Ne pitai kakvo e napravila darzavata za teb, a ti kakvo si napravil za neja".Osven tova bulgarina e nai-golemija pesimist, poznavam mnogo hora ot nai-razlichni strani, mnogo po-bedni, no optimisti i shastlivi. Poljacite naprimer vaobshte ne chakat na darzavata i otidoha mnogo po-napred.
26
1
 
28
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
КОЙ НЕ Е от ДС?- Костов ИЗЛЪГА, че прави демокрация- Сакс-горски ИЗЛЪГА, че ще забогатеем- Станишев ИЗЛЪЖЕ, че е социалист- А.Доганов ЛЪЖЕ че е турчин- Сидеров ЛЪЖЕ, че е националист- Цветанов ЛЪЖЕ, че нищо не знае- Борисов ЛЪЖЕ, че може да управлява- Плевнелиев ЛЪЖЕ, че НЕ ЛЪЖЕ!НО ЧИЕ ЛЪЖОВНО ПУСТОСЛОВИЕ ДА ИЗБЕРА?- Сините ЛЪЖАТ с дясно пустославие- ГЕРБ и ДПС ЛЪЖАТ с либерално пустославие- БСП ЛЪЖАТ с ляво пустословие- Политическите *** ЛЪЖАТ за всичко Всички в хор ЛЪЖАТ, ЧЕ СА ПОЛИТИЦИ, ЧЕ ЗАЩО ДА ИМ РАБОТЯ!!!.
25
4
 
42
 
! Отговори
Ел Че преди 10 години
Българинът е ***, елементарен, мързелив и лесно манипулируем от всякакви политически тенденции на момента. Тези неща го правят опасен както за себе си така и за околните. Българинът не разбира, че национализма означава любовта към страната си (т.е. да НЕ хврълиш *** през терасата долу на детското игрище, да не унищожаваш природата, да не се държиш като комплексиран *** постоянно) .. ама не... няма как да го разбере и продължава да се държи като ***. Никой не ни е виновен освен ние
24
3
 
35
 
! Отговори
Гого преди 10 години
"Най- голямото наказание за мързеливия и некадърния е бедността" - Роналд Рейгън
23
0
 
24
 
! Отговори
Сойка преди 10 години
Колко души са интервюирани, от какъв тип населено място и как? Съществено е, за да можем изобщо да разсъждаваме над тези резултати и за това доколко представят общественото мнение е нагласи.
22
1
 
23
 
! Отговори
ot Germania do 13 преди 10 години
i do Georgi: Tuk vseki se sramuva da ne bade "chernata ovca" v kvartala (mahalata). Kogato vsichkichistjat, njama kak da ne se vkluchi chovek. No trjabva da e INTEGRIRAN v nemskata sreda, kakto sa integrirani etnicheskite BULGARI tuk v Germania, zatova se poluchava.Inache v Dortmund, Duisburg i drugade, ima celi kvartali veche s murgavite ni sabratja, tam polozenieto stava podobno na getata v Bulgaria. VESELI PRAZNICI !
21
1
 
29
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Нормално да си недоволен, при положение, че в момента имаме държава, която я интересуваш само когато трябва да ти прибира всевъзможните данъци, такси, глоби и винаги я няма когато трябва да дава пенсии, надбавки, помощи на млади български семейства. Да не говорим, че всеки, който е казал или направил нещо против държавата нашите политици години наред му правят пас все едно никой нищо не е направил или казал. Така не се ръководи съвременна държава.
20
3
 
31
 
! Отговори
х преди 10 години
България е зле, защото 70 години управляват комунисти, а те са без вяра и морал, за тях общочовешките ценности са без значение, партията /сектата/ винаги е права. Българския народ направи всичко за да им вземе власта, като е даде последователно на Костов, Симеончо и мутрата Борисов, а те вместо да изчистят държавата от комунизма, се договориха с тях и червените олигарси как взаимно да се пазят и да ограбват хората, като ни превърнаха в най бедния и нещастен народ в Европа.Държавата вече загива!
19
1
 
25
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До Анонимен 13Проблемът е единствено в самите нас - виж ми ника, означава "Всичко свое със себе си нося" (Omnia mea mecum porto). Можещите и работливите са били такива и тук, там просто са по-оценени. Некадърните лузъри и там яхват системата за помощи и окайват "късмета си".
18
10
 
19
 
! Отговори
brown point преди 10 години
Сигурно е , че тази година е по добра от следващата.
17
2
 
37
 
! Отговори
художника преди 10 години
Аз пък съм доволен от това, което имам. Имам Здраве, Приятели, Роднините и Семейството са около мен/все още/, имам Работа...Но не съм доволен от това, което давам.Не мога да дам достатъчно щастие и усмивки на милите ми хора. Не мога да им отделя от времето си, да ги целуна, да подаря цвете на любимата си. Защото всичко това, което искам да дам ми го отнема държавата. А то е: СПОКОЙСТВИЕ, СИГУРНОСТ и ВЯРА в утрешния ден.
16
1
 
28
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели,МОРАЛ е...:1. Хуманизъма... - по нашенски "човещина..."2. Соцалната справедливост... - по нашенски "хорски срам"...За да разбереш разликата, прочети за:Човещина... - Що е то "Жизнен минимум" (351лв. =Мин. пенсия) ..., Хорски срам... - Що е то "Обществен минимум" (682лв. = Мин. заплата)..., А у нас 90% от хората живеят с по-малко пари и това е НЕМОРАЛНО!!!.Ало-ооо..., Талибаните, защо не искате МОРАЛ???.
15
9
 
25
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Аууу, тук пак се напълни с Българофоби.Чорбаджии, които ще ви внушават колко мързеливи, злобни, загубени хора сме, че сме ''ЛОМ МАТРЯЛ''.Да, ама не, продадени душици, загърбили произхода си, тази омраза към ближния ще ви довърши.Добавям и завъшвам към Хасан-***, които си внушиха, че са нацисти и сега борят комунизма.Много добре знаете,че сте същите като БСП, но ако се заигравате още с призрака на КОМУНИЗМА ще слизате все по надълбоко в политическия ***, нещо не ви се получи номера
14
11
 
29
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Преди 9 месеца - Американо-комисаря в ЕС, КриСТАЛИНКА, каза: "- Трябва ни спешно заем от минимум 5 милиарда евро. За целта 41-рото народно събрание трябва да гласува правомощия на служебния кабинет, за да не рухне финансово страната!- ЗА ДА НЕ РУХНЕ ДЪРЖАВАТА ДА НУЖНИ 5 МИЛИАРДА!- ЗА ДА СЕ СТАБИЛИЗИРА ОЩЕ 5 МИЛИАРДА!- ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ - МИНИМУМ ОЩЕ 5 МИЛИАРДА!ИЛИ - ЗА ДА ПОЧНАТ ДА РАСТАТ ДОХОДИТЕ - МИНИМУМ 15 МИЛИАРДА, А ЗА 4г. НЕЗАКОННО СА ИЗНЕСЕНИ ОТКРАДНАТИТЕ ОТ ГЕРБ 35 МИЛИАРДА!- ГАРАНТИРАНО ГЕРБ!!!.
13
3
 
24
 
! Отговори
usa преди 10 години
Е,как да е доволен българина-колко взима на час един средностатистически немец,къде сме ние ,къде са те?Може би ,ако се сравнияваме с кубинците,сме по-добре.
12
1
 
24
 
! Отговори
ot Germania do 9 преди 10 години
Prav ste, v Germania se nalagat solidni globi, dori i na pensioneri, ako ne si pochistjat trotoara pred doma.Inache tuk samo 33% imat sobstveno zilishte, no ne se oplakvat kato sanarodnicite mi, 95% ot koitopritezavat sobstven dom. Vapros na MANTALITET.
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Георги и _anonimen_, интересното е, че същият този човек, попадне ли в Германия, изведнъж става можещ, работлив, амбициозен и много загрижен за чистотата и реда.Явно проблемът не е само в него, а?