Българите: Не сме доволни от това, което имаме!

Изследване показва, че 90% са недоволни от развитието на страната
Обновена: 27 дек 2013 13:58 | 27 дек 2013 13:30, Камелия Цветанова
135
Българите: Не сме доволни от това, което имаме!
Снимка: Булфото, архив

Броени дни преди Новата година се оказа, че българите ще я посрещнат не с надежда и хубави очаквания, а с песимизъм и ще изпратят старата годината с негативна оценка за развитието на страната, както и за промените свързани с джоба им.

Близо 90% от пълнолетните интернет потребители у нас изпращат 2013-та година с лоша оценка за политическата и икономическата обстановка в страната. Над половината пък -  55 на сто, се оплакват, че през отиващата си година доходите им са намалели спрямо 2012 г., но в същото време две трети - 67% декларират, че разходите им са се увеличили.

Това сочат резултатите от онлайн проучване, проведено в периода 10-15 декември, 2013 г. по инициатива на агенцията за маркетингови консултации и изследвания BluePo!nt.

Очаквано проучването сочи, че семейството е на първо място за българите. 96,4% от участниците в изследването са го определили като "много важно".

Следват като много важни парите, с които да изхранвам семейството си (85,2 %) и "работа" (77,6%).

На четвърто място с 69,5% се подрежда "развитието на страната".

Не малка част - 39,8% - определят като много важно и "развитието на фирмата, в която работя".

Едва 17,4% са "напълно съгласни" с твърдението: "Аз съм щастлив с това, което имам". Други 38,2% са "по-скоро съгласни".

Висок е процентът на българите – 59,8% - които смятат, че "хората са изнервени и озлобени и всеки гледа да прецака другите".

Само 6,2 % са убедени, че "нещата в страната започват да се оправят", а други 19,5% са "по-скоро съгласни".

Същевременно обаче 62,7% вярват, че е "важно промяната да тръгне от всеки един от нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
24
 
! Отговори
Adam Smith преди 10 години
54 Българския мърморко се смята за вечната жертва, на какво и защо не е съвсем ясно, но важното е че той самия не е виновн за нищо, защото от него нищо не зависело, следователно нямало смисъл той да прави каквото и да е било.
49
4
 
25
 
! Отговори
нашия преди 10 години
живеем в *** ама не сме виновни ние а тези които не вкараха в него, само ни изцеждат да пълним хазната и те да лапат и да си правят далаверите с наши пари... ама сме глупав народ де!
48
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другите 10% червени номенклатурни кадри и мафиоти са много доволни и се присмиват на 90 % бунаци. Абе къде е бисеров? Къде е доган? Къде са семейство станишеви? Другарката манолова къде е? Иде времето когато ще посетят затвора групово под ръководството на олигарски и пеевски.
47
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама то има една нашенска поговорка, ама много хубава - "кой ми *** в гащите". Друго какво да кажа. То кой ли не ни беше виновен - то Америка ли, то ЕС ли, то световния ционизъм ли, то Костов ли. Абе май ескимосите и индианците са най-виновни за положението у нас.
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Ми добре съгласих се с тебе, от утре се променям, ама как да си платя сметките с усмивка ли?
45
2
 
28
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Когато изнудят българина да продаде жилището и дядовите си нивички - той ще излезе на квартира и ще разбере, че НЯМА НИЩО!
44
2
 
17
 
! Отговори
Петкан преди 10 години
До Adam SmithНисш духом си приятелю! Елементарните обяснения на фактите са за елементарни хора....с извинение...
43
7
 
21
 
! Отговори
преди 10 години
при бат Бойко статистиките показваха съвсем други неща.то не бяха магистрали, то не беше спортна зала, опери театри :)само може да мечтаем за тея времена
42
0
 
21
 
! Отговори
Adam Smith преди 10 години
45 Да разбирам, че баба ти, която не е знаела що е то, пералня, прахосмукачка, ел. печка, компютър, автомобил, мобилен телефон, телевизор, хладилник и т.н е живяла в лесни времена от теб? От какво страдаш ти бе Петкане? От преяждане и хемороиди в следствие на прекалено висене пред комптюра и лежане ли?
41
1
 
17
 
! Отговори
х преди 10 години
До do 22Ти нещо не ме разбираш,за да направи някои каквото и да е,както за него така и за държавата,трябва да има правила които до важат еднакво за всички. Комунистите не допуснаха в България да има равенство пред закона да се чул за осъден, политик,висш комунист,министър или червен олигарх в държавата,осъдени и гонени от чиновниците са само дребните предприемачи. В Полща извършиха лустрация на комунисти и ДС сружители и те имат право само да се движат по улицата, а в България те командват.
40
6
 
23
 
! Отговори
Петкан преди 10 години
В сложни времена живеем братя!Процесите са световни но ние ги усащеме най болезненно защото сме изстрадал народ!Държавата трябва да си я изградиме ние обикновенните хора ,с божията помощ и без политици!Да запчочнем от семейството ,от морала....
39
2
 
22
 
! Отговори
Нострадамус-българия преди 10 години
Господ явно наистина е българин.Доходите намаляват, разходите се увеличават а в същото време 36 милиарда са депозирани в банките а обема на кредитите намалява постоянно.Който и икономис да се опита да го обясни по скоро ще се обеси. Черногледството винаги е било присъщо за тоз народ.Всяка година намаляваме с по 50-60000 без да броим емигрантите.Все по малко деца се раждат а все повече таблети и скъпарски смартфони се продават.Българина не заслужава да пребъдде.Природата просто ни обрича !
38
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Твърдението трябва да гласи: Не сме доволни от това, което сме! Трябва всички да се променим.
37
3
 
30
 
! Отговори
Adam Smith преди 10 години
Най-голямото удоволствие на българина е да се оплаква, така че тези резултати няма как да отразяват реалността.
36
0
 
25
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Като отиваме в църква не трябва молитвата ни да започва с Господи дай ми, а с Благодаря Ти господи за това което имам.
35
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
90% от българите са недоволни защото ги ограбват останалите 10% ! Хора които безда са работили и ден сега са мултимилионери.
34
9
 
26
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До кога евроунижения?- Взеха ни пазарите и заводите, разориха селското ни стопанство и искат да ни изкупят земята - МЪЛЧИМ!- Взеха ни 10% от спестянатията, 90% живеят с доходи под Обществения минимум от 562лв., качват ни възрастта за пенсий МЪЛЧИМ!- Спряха ни евтиния от Козлодуй, пробутват ни скъпия фото-ток и ни пречат да печелим от Южен поток и Белене ДО КОГА ЩЕ МЪЛЧИМ? - Едно унижение, което не получи подобаващ отговор, става причина за все нови и нови унижения Р.Рейгън!!!ВСЕКИ ПЪТ, КАТО ЗАМЪЛЧИМ, ТАКА И СТАВА!!!.
33
0
 
35
 
! Отговори
Ел Че преди 10 години
А любовта към България не означава омраза срещу всички останали. Но понеже 90% от нацията в момента са ниско-образовани, комплексирани простаци с егота до небесата, той предпочита да мрази и да лае понеже е по-лесно. Вместо да прави деца на жена си за да се реши демографския проблем в България (отново само ние сме си виновни и никой друг), продължава да краде, да мрази останалите, ама после да тупа гърдите като велик "националист. И вечерта като се прибира от кръчмето отново *** през балкона
32
7
 
22
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели,За да спре гетоцида Ран-Ът, са ни нужни ИСТИНСКИ ДАНЪЧНО-ДОХОДНИ РЕФОРМИ:1. Обявяване на Криза и шокова Либерализация в енергетиката2. Замяна Данък лихва с Данък банкови транзакции3. 20% Корп. данък4. Махане "тавана" на Осигуровките, изваждане Пенсиите от КСО, а инвалидните да се плащат от Здравните осигуровки5. Качване на чистата МРЗ на Обществения мин. - 562лв. (на 3 мес. с по 20лв)6. Връщане на ДДС за лечение, лекарства и храна7. Родителите на децата - без ДОД и спиране на платената Педофилия, чрез "майчински" само за пълнолетни!.
31
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както беше написал някой тук: Народ, имащ поговорки от сорта на "Учи, за да не работиш" и "Мен са ме учили с един пръст да работя", сам си е виновен за съдбата.