Машинистът на дерайлиралия влак карал с 35 км/ч

Изчисляват щетите от откраднатите релси, причинили инцидента
Обновена: 18 яну 2014 17:14 | 18 яну 2014 14:44,
164
Машинистът на дерайлиралия влак карал с 35 км/ч
Снимка: БТА

Машинистът на дерайлиралия край гара Яна товарен състав е карал с около 35 км/ч при разрешени за участъка 50 км/ч. Това каза за БТА инж. Бисер Минчев, главен ревизор за безопасността към НКЖИ.

Той и екипи на компанията още от снощи са на мястото на инцидента и работят за отстраняване на последствията.

Kражба на скрепителни елементи от релсите e най-вероятната причина за инцидента.

Работи се в две посоки - изтегляне на дерайлиралия състав и възстановяване на железния път, добави Радомир Шаламанов, ръководител сектор "Контрол на железния път, съоръжения и координация" към НКЖИ.

Още по темата
От компанията се надяват всичко да приключи до три-четири дни, максимум до седмица.

До две седмици щяло да продължи и техническото разследване на компанията, което да установи и какви са щетите. НКЖИ впоследствие ще трябва да ги възстанови от собствения си бюджет на товарни превози.

Ако извършителите бъдат разкрити, компанията ще търси парите си от тях. Инцидентът е в резултат на кражба на скрепителни елементи на железния път, потвърди инж. Минчев.

Липсвали около 170 метра по дължина в едната посока или общо около 340 метра в двете посоки. Последният оглед на състоянието на железния път в участъка е бил вчера сутринта, когато не са установени нередности.

Минчев коментира, че е необходимо кражбите на елементи от жп инфраструктурата да се квалифицират като по-тежко нарушение и съответно да има по-големи санкции. Той посочи, че подобно посегателство би могло да доведе до много тежки последствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никаква кражба не е това а е тероризъм навремето му казваха саботаж. Махнали само скрепителите за да не се вижда и да заблуди машинистите. Кои автобусни фирми имат изгода от сриване имиджа на БДЖ. На кого са. На Доган на вички е ясно. Доган вече стабилно клати станишев за да свали правителството щото вече и ДПС трупа негативи
98
2
 
2
 
! Отговори
Kris преди 10 години
Izvinqvam se che ne pisha na kirlica no nqmam na rabota
97
3
 
3
 
! Отговори
Kris преди 10 години
ami prosto trqbva da se vyvede zakon po otnoshenie na glasuvaneto, a imenno samo ''hora'' zavyrshili sredno obrazowanie da imat pravo da bydat glasopodavateli
96
1
 
13
 
! Отговори
Ку-Ку преди 10 години
Не можеее, не може да криминализират кражбата на жилезу, защото ще намалее оборота на фирмите на дупитатите! Нали те си гласуват лобистки закончета за банките, за изкупните пунктове, за какво ли още не. За да се види зор и да се принудят все някога да направят компромис с джоба си, трябва да се окраде сичкуту жилязу и да не останат здрави влакове + много жертви разбира се!
95
2
 
24
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Законодателни промени срещу вилнеещата *** престъпност ще има,чак когато *** започнат да опъват жените на дУпетатите и министрите в луксозните им коли макар, че и това не някои от тях ще хареса...
94
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къде сте ве политиците орешарски станишев доган/местан борисов да ви *** майката проста! ще направите ли нещо полезно за тая *** държава ве *** гнусни?!
93
1
 
25
 
! Отговори
държавна сигурност преди 10 години
БХК трябва да бъде обявена за терористична организация а на Крадимир Кънев, Магарица Илиева и останалите ***, които я оглавяват да им бъде отнето българското гражданство и да бъдат изгонени с камъни от България!!! Доколкото до *** които извършват кражби от ж. п. съоръженията, трябва да бъдат съдени за тероризъм и обесвани на найпубличното място!
92
1
 
21
 
! Отговори
Чалгар преди 10 години
Мъка ,мизерия, скръб...на територията на Чалгата !!!
91
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и собственика на пункта дето ги е изкупувал у затвора доживот!!!ако бе минал пътнически влак с по-висока скорот!
90
0
 
32
 
! Отговори
путки преди 10 години
Защо този материал не се излъчи по Евро нюз и Си ен ен? Да покажат на цял свят как черните *** посягат на нашите права и дали заслужават милост или трепане? Нека всички "демокрации" , които са зад човешките права и свободи сега си вземат манговците и да си ги гледат при тях! Бял ден да не видят дано!!
89
1
 
22
 
! Отговори
българин преди 10 години
Сега трябва да хванат оново копче председателя на БЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ-Г-н Кръстев и да му покажат золумите на тези които защитава.Ако тук,сега беше генерал Пиночет, това нямаше да се случи.Бог да прости територията и държавата БЪЛГАРИЯ.Отиваме си дами и господа.Да живеят бъдещите собственици-БХК и крадливите ***.Не ***-крадливите *** подчертавам.Защото познавам много *** които си изкарват хляба честно и си плащат сметките.А за БХК-гроб.
88
0
 
29
 
! Отговори
MANGAL преди 10 години
АБЕ ТО И АЗ СЪМ *** АМА ЧАК ТОЛКОВА *** ДА СЪМ КАТО ЖИВОТНО - НЕ , АМИ АКО МИНЕ ПЪТНИЧЕСКИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ , ЕГАТИ ТЪПИТЕ *** *** *** , ХВАНЕТЕ ГИ И ГИ ВКАРАЙТЕ ДОЖИВОТ ТАКИВА ДА ИЗЛЕЖАТ И ТОВА ЗА КОЕТО И НЕ СА ВИНОВНИ . МОЖЕТЕ ДА ГИ ХВАНАТ ПО ВТОРИЧНИТЕ КЪДЕТО СА ГИ ВЪРНАЛИ ЗА ЖЕЛЯЗО ТЕЗИ ЕЛЕМЕНТИ..!
87
0
 
23
 
! Отговори
Циганско бъдеще преди 10 години
Партийните глутници много добре знаят какво става ама не им дреме щото за сега от *** страдат само обикновенните хора. Радвам се че ще мине време и палатчетата на комунистите ще трябва да се отбраняват като средновековни крепости от бъдещите тумби ***. Замаците дето построихте за деца и внуци ще им бъдат и гробници.
86
6
 
23
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
С Воленчо и онова *** Петното се дават ясни сигнали към всички престъпници - можете да правите каквото си искате. След комунизъм идва разруха и престъпност.
85
1
 
21
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
крайно време е да почнат да тикат крадците по лагери за принудителен труд
84
0
 
22
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Поздравления за тези , които доказаха , че липсва държава . Сега тази вечер като си легнат проверяващите да откраднат и влака . Колко още неща трябва да се случат , че да започне обратния процес ?????
83
0
 
25
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Възстановяването на инфраструктурата в участъка и изправянето на композицията щяло да струва около 300 хил. лв (на фона на 30-40 лв колкото ще вземат от скрапа е огромна сума), чувал съм, че за възстановяване на ел.захранването при такива кражби в северозападна БГ отиват средно на ден 30-40 хил лв(които ЧЕЗ ни начислява разбира се), правете сметка колко ни струват заедно със социалните плащания и освидетелстваните с подкупени от тях лекари в ТЕЛК.
82
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не са виновни *** ,а търговците на желязо и слабият държавен контрол.Сложете камери на скапаните пунктове,както в пунктовете за ГТП. ДАНС да ги следи и при нерегламентирано изкупуване да следва отнемане на лиценза и наказателна отговорност за съдействие на терористи. Лицата крадящи релси и жици да се третират като терористи ,каквито са и срещу тях да се прилага оръжие.
81
0
 
22
 
! Отговори
ss-waffen преди 10 години
Не знам. Само знам, че в северозападнала България преди много години спряха теснолинейките. Оказа се, че малко след това изчезнаха не само крепежните елементи, а и самите релси. Сега там има само трева.
80
0
 
25
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
До кога ще се изкупува скрап без документ за произход !? Иначе все ще е така , и проводниците на трамваите и влаковете ще изчезнат ...от мръсните *** гласоподаватели.........