Машинистът на дерайлиралия влак карал с 35 км/ч

Изчисляват щетите от откраднатите релси, причинили инцидента
Обновена: 18 яну 2014 17:14 | 18 яну 2014 14:44,
164
Машинистът на дерайлиралия влак карал с 35 км/ч
Снимка: БТА

Машинистът на дерайлиралия край гара Яна товарен състав е карал с около 35 км/ч при разрешени за участъка 50 км/ч. Това каза за БТА инж. Бисер Минчев, главен ревизор за безопасността към НКЖИ.

Той и екипи на компанията още от снощи са на мястото на инцидента и работят за отстраняване на последствията.

Kражба на скрепителни елементи от релсите e най-вероятната причина за инцидента.

Работи се в две посоки - изтегляне на дерайлиралия състав и възстановяване на железния път, добави Радомир Шаламанов, ръководител сектор "Контрол на железния път, съоръжения и координация" към НКЖИ.

Още по темата
От компанията се надяват всичко да приключи до три-четири дни, максимум до седмица.

До две седмици щяло да продължи и техническото разследване на компанията, което да установи и какви са щетите. НКЖИ впоследствие ще трябва да ги възстанови от собствения си бюджет на товарни превози.

Ако извършителите бъдат разкрити, компанията ще търси парите си от тях. Инцидентът е в резултат на кражба на скрепителни елементи на железния път, потвърди инж. Минчев.

Липсвали около 170 метра по дължина в едната посока или общо около 340 метра в двете посоки. Последният оглед на състоянието на железния път в участъка е бил вчера сутринта, когато не са установени нередности.

Минчев коментира, че е необходимо кражбите на елементи от жп инфраструктурата да се квалифицират като по-тежко нарушение и съответно да има по-големи санкции. Той посочи, че подобно посегателство би могло да доведе до много тежки последствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ataka pred razcveta si !ATAKA POBEDA !
38
12
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Машинистът на влака е...виновен,за а стане...сакактлъка.Ако беше слязъл да...бута влака,нямаше да стане...дерайлирането.
37
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ataka POBEDA !
36
6
 
19
 
! Отговори
Aquila1488 преди 10 години
"Епохите на крушение на държавата се характеризират с преобладаващата роля на полюса на най-лошите хора."Адолф Хитлер, канцлер на Германия и Фюрер на Третия Райх, борец за благополучието на бялата раса, загинал в битка срещу световното еврейство и останалата част ***
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако са откраднати тази нощ, 100% има как да бъдат открити, и това ТРЯБВА да се случи на всяка цена, веднага!!! а после виновните трябва да бъдат умъртвени с жестоки ритници в стомаха и провисени на някое дърво за назидание!
34
0
 
40
 
! Отговори
Димитър Димитров преди 10 години
Тия *** като ги хванат, трябва да ги съдят за тероризъм..... А, ако това беше пътнически влак, нямаше ли да се квалифицира като терористичен акт?Взе да ми писва, някакви неграмотни ***, който нямат грам мисъл за това какво може да се случи в следствие от безчинствата им да се измъкват безнаказано....
33
0
 
32
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Докато се толерират ***, така ще бъде.
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кражбата на релси трябва да се води за териристичен акт! Нали нов кодекс нещо пробутваха.
31
0
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 години
класифицират,то като терористичен акт (щото според мен,няма разлика) намират виновните и лежат 20г. в затвора.Докато в Европа гонят скорости от 300-340км/ч, в България за 25г. средната скорост е паднала наполовина, а максималната до 80-100км/ч
30
0
 
33
 
! Отговори
Защо сме толерантни преди 10 години
Докато в тази държава няма морал и има пунктове за изкупуване на желязо така ще бъде. Докато се толерират ***, така ще бъде. Боже благодаря от сърце, че не е било пътнически влак. Дано ръцете да им изсъхнат на *** крадци! Тя справедливостта рано или късно възтържествува!
29
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дреме му на Станишев, той ще става еврокомисар, вие си ***.
28
2
 
26
 
! Отговори
ДА преди 10 години
Аз не знам какво се чака още,та не се затвяарят тези пунктове!Ако имаше хора в тези вагони,какво щеше да стане!?ЗАТВОРЕТЕ ГИ!Така ще спрат кражбите и по селата,дворовете,паметниците и т.н.
27
5
 
26
 
! Отговори
мдааа преди 10 години
БСП участва в с две *** партии в Коалиция за България...Едната е Еврома, другата не я знам. БСП играе с *** - очевидно. Не се надявайте да си мръднат пръста и продължавайте все така да не гласувате, а да псувате по форумите....РАЯ!!!
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Липсвали около 170 метра по дължина в едната посока или общо около 340 метра в двете посоки" - колко сте неграмотни, срамота !
25
1
 
45
 
! Отговори
Momo преди 10 години
"Ако извършителите бъдат разкрити, компанията ще търси парите си от тях."Ха-ха-ха... :DГолям виц!
24
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 27Абсолютно си прав. Тия пунктове за скрап са причината *** да крадат на поразия. Да останат само пунктовете за изкупуване на пластмасови шишета. *** хем ще очистват природата от тях ровейки в контейнерите, хем ще си вадят някой лев без да се налага да крадат.
23
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срам за скрападжийската мафия и нейните слуги - политиците.Забранете ги тия пунктове за скрап вече
22
0
 
39
 
! Отговори
Илия Стойнев преди 10 години
Сметката от щетите да се връчи по телевизията на Цветелин Кънчев за да се разбере за какво става дума.
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 1980г също си бяхме бедняците на Европа, който е пътувал по това време знае за какво става дума.
20
10
 
7
 
! Отговори
ЙОВЧЕВ преди 10 години
НЯМА ДАННИ МВР ДА Е ВЗЕЛО УЧАСТИЕ В В РАЗГРАБВАНЕТО НА СКРЕПИТЕЛНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ ТАКА ,ЧЕ ТОВА НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА.МЕНЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДА ПАЗЯ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.ТАКА МИ НАРЕДИ ДОГАН ЧРЕЗ ПЕЕВСКИ.ТАКА ЩЕ СЕ РАЗПЛАТИМ С ХОРАТА НА ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ ЗА ПОДКРЕПАТА.