Машинистът на дерайлиралия влак карал с 35 км/ч

Изчисляват щетите от откраднатите релси, причинили инцидента
Обновена: 18 яну 2014 17:14 | 18 яну 2014 14:44,
164
Машинистът на дерайлиралия влак карал с 35 км/ч
Снимка: БТА

Машинистът на дерайлиралия край гара Яна товарен състав е карал с около 35 км/ч при разрешени за участъка 50 км/ч. Това каза за БТА инж. Бисер Минчев, главен ревизор за безопасността към НКЖИ.

Той и екипи на компанията още от снощи са на мястото на инцидента и работят за отстраняване на последствията.

Kражба на скрепителни елементи от релсите e най-вероятната причина за инцидента.

Работи се в две посоки - изтегляне на дерайлиралия състав и възстановяване на железния път, добави Радомир Шаламанов, ръководител сектор "Контрол на железния път, съоръжения и координация" към НКЖИ.

Още по темата
От компанията се надяват всичко да приключи до три-четири дни, максимум до седмица.

До две седмици щяло да продължи и техническото разследване на компанията, което да установи и какви са щетите. НКЖИ впоследствие ще трябва да ги възстанови от собствения си бюджет на товарни превози.

Ако извършителите бъдат разкрити, компанията ще търси парите си от тях. Инцидентът е в резултат на кражба на скрепителни елементи на железния път, потвърди инж. Минчев.

Липсвали около 170 метра по дължина в едната посока или общо около 340 метра в двете посоки. Последният оглед на състоянието на железния път в участъка е бил вчера сутринта, когато не са установени нередности.

Минчев коментира, че е необходимо кражбите на елементи от жп инфраструктурата да се квалифицират като по-тежко нарушение и съответно да има по-големи санкции. Той посочи, че подобно посегателство би могло да доведе до много тежки последствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ako dnes ne otnemat balgarskoto grajdanstvo na ***, Balgaria skoro shte ostane bez balgari.Tova pleme e mnogo strashno ! Ako se otnemat vsichki prava na *** i te sami shte si otidat ot Balgaria
58
3
 
23
 
! Отговори
BG преди 10 години
Я да чуя комунистите как пак се извинявате на тия за възродителния процес !!
57
0
 
29
 
! Отговори
комунистите са лъжци преди 10 години
До akudАбе не знам дали точно турците са с ***.Друг е въпросът до колко ДПС са турци де.Но в Кърджали в един блок си личеше на кой етаж живеят българи или турци, и на кой ***.Щото и българите и турците поддържаха чисто, а на *** етажи беше ***, *** беше изхвърлен пред вратите им и беше затрупал стълбището. Отделно бяха превърнали асансьорната шахта в сметище. И така заради 5 етажа с *** целият 14 етажен блок страдаше. Няма оправия. Държавата ако не се намеси, кой?
56
0
 
23
 
! Отговори
Weisse wolfe преди 10 години
*** си берат жп релси
55
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде сега лицемерната Европа и нашите продажни политици да кажат как да я интегрираме тази крадлива ***, която буквално убива България и бъдещето на децата ни. Всички такси, данъци и т.н. се вдигат, защото намаляващите работещи българи трябва да изхранват тези престъпни ***. Не сме народ, щом търпим това.
54
1
 
14
 
! Отговори
комунистите са лъжци преди 10 години
Мисля, че трябва да наградят *** с медал. Щом не ги затварят и не ги съдят. Поне да правят нещо. Явно е, че щом винаги са невинни, то трябва да се помисли и за това как да бъдат насърчени в обратна посока.Но едва ли. Каква е целта на този *** ред в момента?Управлява ни ЦКП (*** комунистическа партия).Те могат да правят всичко.За тях всичко е позволено.Ако не си член на ЦКП си подсъден и виновен, но ако си член, не.Който е против ЦКП е анти-циганист и е враг на *** народ.
53
1
 
23
 
! Отговори
akud преди 10 години
ромите по заповед на дпс унищожават България но по интересно ми е къде са "БЪЛГАРИТЕ"
52
0
 
15
 
! Отговори
лпд преди 10 години
Прекратете *** набези. В противен случай заедно с цганите ще оформите двете страни на една монетата. Нали не искате това?
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Prisadata kakvato se dade na Jdipsitata sashtata prisada dase dade i na kupuvachite na cvetni metali ! Kogato te ne izkupuvat ot *** darjavno sobstvenost kadeto te po dobre znaqt che ne biva , togaz drastichno krajbite na jelezo shte namaleqt !
50
0
 
14
 
! Отговори
лпд преди 10 години
За какви пунктове за скрап става въпрос? Това си е чиста проба терористичен акт и за извършителите се полага доживотна присъда. Стига партийни чадъри над тази безскрупулна *** ***. Стига сме издържали с мизерните си доходи тези плевели плъзнали по земята ни. Стига са ни плашили разни продажни соросчета. Има една хубава поговорка - "На зла круша зъл прът" Към тази мързелива, крадлива и необразована част от обществото се налага вече да се приложи цялата сила на закона на принципа каквото повикало такова с обадило. Свършете си работата господа политици, полицаи, прокурори и съдии. Прекратет
49
3
 
9
 
! Отговори
qwerty11 преди 10 години
къде си бай Стойо къде си ген.ЧОЧОУЛУ
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
К`во пищите бе? *** крадат жИлязуту, а българите го изкупуват. Не значи, че ако вие сте честни и другите са такива. Държавата прави законите и те са направени така, за да стимулират престъпниците. ТЕ ТОВА Е !!!
47
1
 
19
 
! Отговори
void преди 10 години
Много е просто решението - изсипват се 500 полицаи в махалата и почват да бият наред. После събират всички на площада и питат: знаете ли защо ви бихме? Ако да - къде е това дето го търсим и кой е виновен; ако не почваме наново... До сутринта всичко ще е изяснено и ако такъв инцидент се повтори, то много се съмнявам че ще се потрети.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички в парламента единодушно се обявяваме в защита на ценните си избиратели.
45
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Partiq ATAKA e istinata , nqma po realistichna sila ot nas ! Mnogo sme , silni sme GORDI sme , Tuka sme !!!!!!!
44
0
 
16
 
! Отговори
иес преди 10 години
***, ***.
43
3
 
35
 
! Отговори
Хаххаха преди 10 години
До Анонимен 44И какво направи АТАКА за всички тези години? Реши проблемът с *** или Болен открадна едни парички за да си чеша шизофренията по скъпарски хотели? Я да видим дали си достатъчно ***, че да не се сетиш ? :)
42
37
 
4
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
То па на българите все *** са ви виновни. На крива ракета, космоса и пречи. Ай сиктир с тия расизми и ксенофобии.
41
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 45 ! Istinata ! Ataka POBEDA !
40
1
 
6
 
! Отговори
Abe преди 10 години
Tovaa da ne sa sluchaino oneq, deto im plashtate izdrujka vseki mesec/godina/desetiletie? Koi e glupak - vie :)