Нова окупация на Софийския университет

Новите окупатори-студенти отново искат оставка на правителството
Обновена: 25 яну 2014 10:43 | 25 яну 2014 09:00,
410
Нова окупация на Софийския университет
Снимка: Булфото

Нова окупация на Софийския университет. Малко след полунощ в социалните мрежи се разпространи информация, че студентите са подновили протестните си действия. Според информациите става въпрос за група, различна от тази на Ранобудните студенти.

Те обаче участвала в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Студентите, извършили поредната блокада на Ректората, се скрили там по-рано през деня като вечерта заключили сградата отвътре, съобщава bTV.

След 2.00 часа младите хора прочетоха декларация, в която определят себе си като „студенти, които подновяват окупационния протест”.

Исканията остават същите като тези от предишната инициатива - оставка на кабинета "Орешарски" и разпускане на парламента с цел нови избори.Този път обаче окупаторите настояват и за оттеглянето на ректора на СУ проф. Иван Илчев.

Още по темата
Пред bTV част от участниците в новата акция обясниха, че целият университет е заключен и този път в него няма да има лекции или административна дейност, докато не бъдат изпълнени исканията им. Хора, които подкрепят инициативата, ще бъдат допускани само в двора на ВУЗ-а.

Новите окупатори посочват като мотив за действията си мониторинговия доклад на Европейската комисия, който потвърждавал, „че България не може да продължава да пренебрегва елементарен морал и законност“.

„Съдебната система, политическата легитимност и доверието към институциите на практика са съсипани. Ние отказваме да търпим това.

Правителството продължава да взима трайно обвързващи страната заеми с нищожен социален ефект. Прокуратурата прикрива прането на пари от страна на Христо Бисеров и го представя пред обществото само като свидетел по други дела. "Народен" представител, скандалният Волен Сидеров си позволява грубиянски прояви спрямо френски дипломати и български журналисти. Отново "народен" представител, Страхил Ангелов извърши недопустимо действие, изразявайки подкрепа за Башар Асад в Сирия, с което злепостави страната ни. Абсолютно неприемливият Делян Пеевски незаконно заседава в Парламента докато подготвя информационния монопол над разпространението на печата. Подготвя се и поредното разхищение на природен ресурс с незаконни строежи в Странджа.

Същевременно няма и никакво държавно решение в интерес на тютюноработниците или бежанската криза. Всичко това показва парализата на управлението, заинтересувано само от прокарването на руски интереси у нас“, се посочва в декларацията.

На 25 октомври 2013 г. "Ранобудните студенти" обявиха пълна окупация на Ректората на СУ, а на 17 ноември тя беше прекратена и протестиращите студенти се преместиха в аулата на висшето училище, за да може да започнат учебните занятия в Ректората.

На 14 януари "Ранобудните студенти" обявиха, че прекратят окупацията на аулата на Софийския университет и ще започнат да организират кръгли маси по различни теми и проблеми. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още по темата: окупацияСУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквата е получил поредния транш печалба от контрабанда и сега веднага ги влага в протести
20
14
 
10
 
! Отговори
Бай иван преди 10 години
Викайте танковете мамка му.
19
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно предишните добре са се напечелили от "окупацията", та тия също са решили да бръкнат в кацата с мед.
18
6
 
41
 
! Отговори
Антисоросоид преди 10 години
До анонимен 10Аз съм студент и не ги подкрепям тия протестиращите. Ти как изобщо реши, че мнозинството от младите ги подкрепят, при положение, че протестират по двайсетина души на площада?
17
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов е бесен , ще направи всичко възможно да свали Правителството! Той беше очаквал че ще бъде на власт поне 50 год. и сега не може да си намери място! Всичко ще жертва за влстта.
16
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво! Всички в парламента трябва да знаят, че повече така не може! " реформаторите" и те да не се присламчват към недоволните!
15
6
 
32
 
! Отговори
Хаха преди 10 години
Пропуснали са студентчетата в исканията си да напишат,че им се полага по една тройка на изпитите в тая сесия...Иначе олигофренията им се вижда в другите им жеания!
14
8
 
42
 
! Отговори
d преди 10 години
Тиквуня е развързал джоба. След фрапиращото фиаско на 5мата бойкобудни, да видим сега каква дивотия ще бъде. Дано поне тези да имат формулирано мнение, защото предните искаха нещо, ама не стана ясно какво и защо. Да паднат едни народни предатели, само за да качим други, които са същите. Критерият е кой плаща по-добре, а драги студенти?
13
8
 
46
 
! Отговори
Мей Ли преди 10 години
Хей, менторите на тези ***, т.н. ранобудни студенти, поне им формулирайте исканията да изглеждат като за студенти от СУ! Не може да имаме толкова *** студенти!!! Щом в СУ са такива, какви ли са в НБУ? Хей правителството, и аз ще почна да ви искам оставката, ако не спрете субсидирането на т.н. висши учебни заведения, защото студентите не искат да учат, те искат "демокрация" , ама както те я разбират "слободия", така казват на село!
12
20
 
15
 
! Отговори
ОСТАВКА-некадърници преди 10 години
Много правилно е след,като се получи доклада от ЕС,да се окупира отново но това трябва да е пред парламента,а не в ун-тите...
11
10
 
53
 
! Отговори
Не се учудвайте преди 10 години
Цветанов и Борисов са способни на всичко само и само да отърват съда и затвора! Могат да жертват образованието на едно цяло поколение за да се върнат на власт!
10
10
 
56
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Поредно безумие режисирано от властолюбиви "кукловоди".Няма ли някой да каже на тези *** ,че ни втръснаха.
9
13
 
44
 
! Отговори
:) преди 10 години
ранопияните си разотидоха, а тези кви са само бог знае.... клошари, не им писна да просят от гейб..
8
23
 
12
 
! Отговори
Мале преди 10 години
Един и същи *** поства мнения, нямаш представя ако те намеря някъде братле какво ще те правя, *** платен недоносен.
7
11
 
46
 
! Отговори
Спиро преди 10 години
Тези от по-късно събудилите се ли са? Ония не ядоха сопата обаче на тези земанета няма да им се размине!
6
18
 
63
 
! Отговори
Антисоросоид преди 10 години
Тези студентчета вече стават смешни. Ако някой все още им вярва, толкова по- зле за него.
5
48
 
26
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Браво, Браво, Браво! Престъпното правителство на Мафията падна в Брюксел, но трябва да падне и в България.
4
75
 
29
 
! Отговори
Повече преди 10 години
Повече такива хора трябва!!! Браво момчета и момичета!
3
18
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е баретите да покажат за какво получават заплати
2
29
 
71
 
! Отговори
Да ги смачкаме ! преди 10 години
Предлагам на бащите които имат студенти в СУ да отидем и да смачкаме ***, които провалят сесията на децата ни.

Спонсорирани публикации