Лекарства за трансплантираните пациенти има

Подадено е заявление да се извадят от Позитивния списък
11 мар 2014 16:34,
1
Лекарства за трансплантираните пациенти има
Снимка: Reuters

Има достатъчно лекарства за трансплантираните, съобщиха от Министерството на здравеопазването в съобщение до медиите.

След получена информация за липса на лекарствени продукти от министерството са направили проверка, от която се установило, че при дистрибуторите на лекарствата има достатъчно количества от медикаментите. Опасност пациентите да останат без лекарства няма.

От министерството съобщават, че фирмата притежател на разрешението за употреба на оригиналния продукт поема разликата, която пациентът следва да доплаща. По този начин лекарствата са безплатни за пациентите.

Компанията, която е регистрирала генерични лекарствени продукти за лечение на трансплантация на тъкани, органи и клетки, е подала заявление за заличаването им от Позитивния лекарствен списък. От министерството припомнят, че в компетентността на лекуващите лекари е да изпишат най-подходящия продукт съобразно заболяването на пациента.

Както Dnes.bg вече ви съобщи, по-рано днес от "Български пациентски форум" обявиха, че ще искат оставката на министър Таня Андреева, ако проблемът с лекарствата на трансплантираните пациенти не бъде решен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Министърке преди 10 години
А защо фирмите трябва да поемат разликата? Това е изнудване и никъде го няма в Европа! Защо не си свършите работата и не разрешите проблема веднъж за винаги? Иначе за нови автомобили има пари нали?