Празниците приключват, ред e на голямото прибиране

В цялата страна днес се очаква засилен трафик
Обновена: 6 май 2014 07:30 | 6 май 2014 07:30, Красимир Ангелов
59
Празниците приключват, ред e на голямото прибиране
Снимка: Булфото

Засилен трафик в цялата страна се очаква днес - последният празничен ден от общо шестдневната почивка в началото на май.

По традиция най-много движение се очаква в посока София и големите областни градове, като най-натоварено ще е по автомагистралите "Тракия" и "Хемус", както и по главен път Е-79.

От полицията и и Агенция "Пътна инфраструктура" отново припомнят предприетата организация за облекчаване на движението по основните пътни направления в страната.

От 11 ч. на 5 май до 13 ч. на 7 май ще има две ленти за движение в посока от Варна към София и една в посока София – Варна при виадукт „Бебреш“ - 30-ти км от автомагистрала „Хемус“.

Целта е повишаване на безопасността при засиления трафик, който се очаква в края на 6-те почивни дни, както и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура, отчитат от АПИ.

Освен по АМ „Хемус“, пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге – София, както и второкласния II-81 София – „Петрохан“ - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

От вчера, 5 май, в участъка при 67-ми км от АМ „Тракия“ движението ще бъде по една лента в посока София – Пловдив и една лента от Пловдив към София. При необходимост превозните средства ще бъдат пренасочвани по осигурения кратък обход на виадукта – от пътен възел "Церово“, с. Церово – временна пътна връзка към АМ "Тракия", като приблизителната дължина на обхода е към 5 км.

От АПИ припомнят, че преминаването на тежкотоварни превозни средства при 67-ми километър от Бургас към София е ограничено още от миналата година. Те се пренасочват по маршрут: Пловдив при пътен възел „Север“ при км 126+200 по път II-64 - околовръстен път на Карлово - път I-6 към София.

Освен магистрала „Тракия“, алтернативно направление за пътуване от Бургас към София е подбалканският път І-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас.

Много българи избраха да прекарат почивните дни в съседна Гърция, поради което се очаква и изключително натоварен трафик по път Е-79 София - Кулата. За улеснение на трафика и повишаване на безопасността ще има полицейски патрули на конфликтните участъци, за да се ограничат неправилните маневри и изпреварванията, застрашаващи живота и здравето на пътуващите.

От АПИ напомнят, че от 14 до 20 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа, както следва:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;

• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;

• път I-5 - Русе - Велико Търново;

• път I-8 – Пловдив - Харманли;

• път I-9 - Варна - Бургас;

• път II-99 - Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

От Пътна полиция и АПИ препоръчват шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия, влажните настилки и да спазват указанията на служителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименОх да ви ожали човек софиянците какви сте стреснати :)
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонимен 20 :Ами що не вземете да си размените апартаментите в София за нивите в провинцията и да населите България ?
31
2
 
5
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
Не ви ли стигнаха 6 дни празници да отпуснете малко тия свити душички, сънародници?По мои наблюдения от преди една година София ми се видя схлупена, задушена от прахоляк и безлюдна. Смятам да отложа следващото посещение за след поне десет години!
30
0
 
2
 
! Отговори
Симеон преди 10 години
Прекрасно е в София през почивните дни.
29
2
 
0
 
! Отговори
силвия преди 10 години
Идат труженичките от Южното черноморие!Туряйте ферджетата!
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо никой не иска да посети софия в почивните дни. Това ли е най- отвратителния град за живеене и посещение.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Администраторите на този сайт се изживяват като Господ.Трият ли трият всичко което не им харесва.Особено коментарите за провинциалистите защото те самите са от "новите софиянци".Но това е цензура, другари и е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!
26
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Е то само софиянци пътуват и тези истинските и тези, младите от провинцията работещи и живеещи в София! Ние селяните от провинцията не пътуваме, защото:1. Заплатите са ни средно 300 - 400 лева2. Имаме си достатъчно селскостопанска работа + редовната, защото няма да оцелеем, ако не изкараме нещо от градините3. Гледаме със завист и превили гръб по нивите, как софиянци префучават по магистрала Е 79
25
1
 
8
 
! Отговори
сашо преди 10 години
Дано не летят буркани по пътищата.
24
0
 
4
 
! Отговори
АРМАНДО преди 10 години
НАРИЧА СЕ-ГОЛЯМОТО НАСИРЪНЕ
23
5
 
7
 
! Отговори
Неутрал преди 10 години
Едно жокерче ще ви спусна така празнично..... Вместо да висите и да пишете глупости вземете вложете тази енергия и направете нещо с което да си подобрите жизнения стандарт ;) та следващите празници вместо във форумите ви пожелавам да сте на почивка ... Макар и в някое село ;)
22
6
 
9
 
! Отговори
Неутрал преди 10 години
Само едно не ви разбирам. Как всички който са пътували по празниците ги определяте като селяни? Това че нямате възможност , време и финанси да заминете и да си починете някъде не е повод да злобееете. Защото нищо не ви е даром тук като сте от София и идват хора нахъсани и ви взимат работните места а вие се вайкате какви софиянци сте. Та продължавайте , злобейте си по форумите ... Много ще постигнете ;)
21
1
 
12
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Аз бих перефразирал заглавието на статията така: "Празниците приключват, ред е на голямото плюене по форумите на тема София-провинция, кореняци-селяни и т.н."
20
4
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 10 години
какво каза?! коментарът ти е пълен с грешки и се чете трудно. панелният дивак не твърди, че трябва да си стоиш в софия през почивните дни, а че само през почивните дни в софия става за живеене. прави каквото си поискаш, с децата си или без. бъдете и мултикултурни и отворени, щом това ви радва. боже, колко много *** има по форумите!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До optimistПо-добре е, отколкото да издоиш кравата на къра и после да оревеш България, че ще дойдеш в СОФИЯ, за да го излееш пред нар с-ние, щото прекупвачите ти го купували по еди-колко си стотинки.
18
8
 
16
 
! Отговори
жител на софия преди 10 години
Отвратен съм от армията панелни и мизерни мишоци, за които единствената утеха по такъв тип почивни дни почват да плюят срещу сънародниците си, кой от къде бил , кой от къде идвал. Роден съм тук, родителите ми са родени тук, децата ми, но в почивни дни обичаме да скитаме и страната и в чужбина. И някой си панелен дивак дивак да твърди ,че в почивни дни трябва да си стоиш в София ,абе хора сега светът е отворен, мултикултурен. Отворете стегнатите си души най-накрая и вие.
17
2
 
5
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 31 - Е как, друго си е да отидеш на мол или да се разходиш по мрамора на йендекато :)
16
1
 
6
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Бензинец - 50 лв, нови чистачки - 20 лв, - да карам по Южна дъга без нито една друга кола около мен - безценно!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mnogo mi haresva kogato se spori na tema:Sofiq - provinciq,bih iskal i az da se gordeq che sum sofianec,no za alost sum si ot provinciqta! :(
14
1
 
10
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Еми това е съдбата на София за съжаление.Аз съм от провинцията и си живея и работя тук.Но бях студент в студентски град преди 20 год. и осъзнах,че не съм чак такъв селянин на фона на останалите концентрирани в този град.Идея си нямате на какво съм се нагледал.И тогава се почна - 90% от тези останаха в София в този период, сега не знам как е, но предполагам че повечето пак остават. В малкия ми роден град има само стари висшисти и по изпаднали такива, които не са капацитет ...

Спонсорирани публикации