Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!

Протестиращите поискаха оставката на социалния министър
Обновена: 18 окт 2014 16:48 | 18 окт 2014 16:48,
278
Полицаи бранят социалните си права: Не ни е смешно!
Снимка: БТА

Полицаи, пожарникари, спасители, военни и служители в затворите протестираха днес в София срещу ограничаване на социалните им права и с искане за оставката на служебния министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

С плакати "На смешниците не ни е смешно" и "Ранно пенсиониране за Христосков - веднага!" служителите от сектора на сигурността се събраха в градинката пред Централна баня в столицата. Повечето от тях си сложиха клоунски носове.

Исканията им са незабавно прекратяване на всякакви действия по промени в осигурителната система на заетите в сектор "Сигурност" без участие на техни представители, незабавна оставка на Йордан Христосков и спешно приемане на подзаконовите нормативни актове, предвидени в Закона за МВР.

Ние не сме просто човешки ресурс, а граждани, заяви още Валентин Попов, председател на УС на Синдикална федерация на служителите на МВР, ццитиран от БТА.

Цветан Михайлов от синдиката на служителите на затворите отбеляза, че протестът е провокиран не само от готвените промени, но и от арогантното отношение на управници от всички цветове. Той посочи за пример думите на служебния министър Йордан Христосков, който нарекъл исканията за прозрачност "комични" и заявил, че не те са хората, които могат да искат оставката му.

Протестиращите продължиха към социалното министерство, където събраха клоунските носове в кошче с надпис "ХристоскОFF" и ги оставиха пред сградата. След това шествието спря пред президентството, където служителите призоваха президента да поиска оставката на социалния министър, тъй като е назначил служебното правителство.

Протестът е организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР, Синдиката на служителите в затворите в България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Национална Асоциация "Сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: протествоенниПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз протестирам против несправедливите соц. права на фурашките. Трябва закона и правилата да са еднаква за вскички.
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако днес се позволи полицаите да се пенсионират по рано, утре всички ще поискат това. Разберете, не може вече рано да се пенсинираме. Според Е.С. трябва да се пенсионираме на около 68г. Това трябва да се изпълнява.
21
4
 
30
 
! Отговори
Реално и познато преди 9 години
Мой роднина на 52г. е пенсиониран полицай. Пенсия+ заплата, като пазач= 830лв. Същевременно съседите под мен- той- заварчик, тя- мед. сестра, обаче нито единия НЯМА такъв голям доход!!! Смешното и ЖАЛКОТО е, че, именно заварчик и мед. сестра са най-търсените професии в Евросъюза! На тази територия няма НИКАКВА разумна преценка или система относно доходите на населението!!! Ето затова хората под 30 бягат от тук! И са прави.
20
6
 
9
 
! Отговори
До несъгласен преди 9 години
До НесъгласенИменно, понеже спомена учителите. Хайде с ръка на сърце кажи, а ако не знаеш провери, какви и колко привилегии имат фуражките и какви и колко - учителите. И коя от двете категории какво по-точно произвежда.... с каква себестойност в крайна сметка съобразено с икономическата реалност в момент. П.П. Нито съм гербаджия, нито друг подобен ***.
19
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЙ-МЪРЗЕЛИВИТЕ ТЮФЛЕЦИ В ДЪРЖАВАТА,ОЩЕ ИСКАТ ДА ЛАПАТ,НЕГОДНИЦИ,А НАРОДА ГО КРАДАТ И ОБИРАТ ПОСРЕД ДЕН
18
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много нагли и безпардонни твари са тея протестиращи!!!За нищо не стават!!!Нямат нужната квалификация!!Пълна 0 са!!!!
17
7
 
52
 
! Отговори
Х преди 9 години
За другите съм съгласен ,но за полицаите,когато страната е залята от не разкрити престъпления и полицаите да протестират това е нагло.Ранното пенсиониране се полага на хора за извършена тежка и опасна за здравето работа.Не виждам те да са извършили такава работа.
16
5
 
32
 
! Отговори
Тото преди 9 години
Пари нема, оставките не ви виждам. Нито пазите от крадци, нито от убийци!В далаверите сте първи и за лапачката също.Не, мерси. Закривайте я тая институция + съдилищата. Полза за народа няма никаква!
15
26
 
13
 
! Отговори
Несъгласен преди 9 години
Ей ама *** народ сте,не може да помислите един месец напред.Държавата няма да обеднее ако плати на военните и полицаите по 20 заплати,както и по-ранното им пенсиониране не е от съществено значение за икономиката.Проблемът е,че държавата в лицето на политиците днес си позволяват да се подиграват и да си играят с хората на който в дадени моменти разчитат за сигурността и живота си,та какво остава да е отношението им към един безобиден учител и професор.Утре и на въздухът ще ви наложат данък.
14
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много нагли хора!
13
5
 
23
 
! Отговори
Аман преди 9 години
Да имат привилегии и ранно пенсиониране, но ако позволява ситуацията, и не на последно място ако по време на работа - работят а не се оправдават със статуквото.... Самите те, как имат очи да искат и ползват всички тези привилегии... по дяволите... Аман!
12
8
 
41
 
! Отговори
BG преди 9 години
Тия хора нямат ли срам ?! В 90 % от случеите нямат абсолютно никакви умения - нито владеене на езици, нито компютърна грамотност, нивото им на интелигентност е много под средното, и на всичкото отгоре не само че получават заплати на държвна ясна, куп привилегии ами и седнали да протестират !Да не говорим че средно статистическия българин, въобще не вижда и не чува полицията !Нека от синдиката да проверят - бизнеса на оръжените магазини процъфтява ! От "добра и професионална" работа на полицията
11
10
 
52
 
! Отговори
ТОТО преди 9 години
Полицаите май още не знаят, че комунизъм нямаме от 25 години (скоро). Не искам да бачкам двойно, за да ви плащам ранните пенсии. Подавайте оставки, няма проблем, то бездруго работа не вършите.За това, че пазихте Ореха, Мая Манолова и ДПС-то година и половина, никога няма да ви простя!
10
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На въпрос към полицай,защо биете хората по митинги ? ами защото имаме кредити и шефа на заплашва ,че ако не бием ще на уволни
9
2
 
23
 
! Отговори
Апел към Полицаите! преди 9 години
Нали имате зачислени пистолети "Макаров" еми стреляйте по тях и няма да им е смешно!!! То друго решение НЯМА!!!
8
11
 
48
 
! Отговори
BG преди 9 години
Лично аз познавам няколко военни които в свободното си време свирят по *** свадби :)) Е, затова искат ранно пенсиониране ! Право на ранно пенсиониране трябва да имат професиите които произвеждат и работят като волове, а не охранени ... които по цял ден висят пред районното !От синдиката що не кажат колко е например средната коремнна обиколка на техните членове или средното телесно тегло :))) Щото знам и полицаии чиято обиколка на корема е подчертавам абсолютно кръгла ! окръжност :)))
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименtezi sa ot pernik-gradat na prestapnizite,tezi polizai gi prikrivat,a sega daite pari.
6
11
 
29
 
! Отговори
katadjiata преди 9 години
И сега аз като катаджия ще трябва да въррвя на работа повече години, да лежа в патрулкатада ме боли гърба повече, ще кача още наднормени килограми, ще изям още дюнери докато се пенсионирам.
5
9
 
66
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Хайде стига с тия полицай бе!!! Една шепа мизеруващ народ остана тука дето ба4ка и един билюк полицай, угоени като прасета и вършещи нищо! Както всички плащат осигуровки и данъци и тия трябва да плащат!!! Хайде стига с тоя двоен аршин!!!
4
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може и нямат право да искат те по ранно пенсиониране, при положение, че те поддържат реформата за пенсионирането за останалите граждани.

Спонсорирани публикации