Здравното министерство ще покрива напълно лечението в чужбина

Сега има лимит от 180 хиляди лева за пациенти над 18 години
4
Здравното министерство ще покрива напълно лечението в чужбина
Снимка: Булфото, архив

Предвижда се премахване на съществуващия лимит от 180 хил. лева за финансиране лечението на български граждани над 18-годишна възраст в чужбина, когато това лечение не може да се осъществи в страната. Това съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Промяната ще бъде осъществена чрез проект за изменение и допълнение на Наредба 12 за условията и реда за заплащане на лечение на български граждани в чужбина.

Министерство на здравеопазването е анализирало всички постъпили заявления по реда на Наредбата и е установило, че от 2012 г. до настоящия момент от всички 179 финансирани лечения на пациенти в чужбина при 10 заявления за финансиране, предимно на органна трансплантация, предоставените оферти значително надвишават този лимит.

Останалите средства се набавят от пациентите най-често чрез събиране на дарения, благотворителни концерти.

Чрез премахване на ограничението се гарантира, че българските граждани, които не могат да проведат лечение в страната, ще получат необходимото лечение в чужбина, се посочва в съобщението.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NA NIKOGO NE TRIABVA DA SE DAVAT PARI ZA BEZPLATNO LECENIE V CUGBINA, NE MOGE LI DA GI GUSHNEM NIE BALGARSKITE LEKARI,NO AKO LECENIETO NE E POLZOTVORNO --BOG DAL I BOG VZEL VASHITE DEZA.
2
0
 
0
 
! Отговори
Науката е слънце преди 9 години
За 180 000 не може ли някой да бъде обучен ? Или сегашните медицински шефове не знаят английски (те и руски не знаят) пък не им се ще някой млад да започне да вдява. Ще чакаме босовете да измрат и тогава идва новата смяна - шимпанзета които никой на нищо не е научил, понеже и самите учители са пълни ***
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давайте пари за лечението на малките деца, че сърцето ми се къса като видя по телевизията как родителите молят за пари.