1,5 млн. българи с 9 лева на ден по празниците

Милион пенсионери пък ще са с 5 лева в джоба
24 дек 2014 08:55, Александър Попов
54
1,5 млн. българи с 9 лева на ден по празниците
Снимка: Булфото, архив

Милион и половина българи ще имат по-малко от 9,2 лева на ден за Коледните и Новогодишни празници, а милион
пенсионери ще са с под 5 лева на ден в джоба си за празниците.

По-хубаво е човек да не се събужда за Бъдни вечер и Коледа, ако разполага с такива пари за празниците, коментира за БТА председателят на Асоциация на пенсионерите в България Димитър Кисимов.

Наскоро НСИ оповести, че през 2013 г. линията на бедност общо за страната e 285.92 лв. средно месечно на човек от
домакинство. При този размер на линията под прага на бедност са били 1 527.5 хил. души, или 21 на сто от населението на страната. Минималната пенсия за тази година е 154,50 лв.

Пред БТА Кисимов напомни, че е поискал от българските евродепутати да настояват за приемане на единен праг на
бедността за ЕС - например 400 евро. Асоциацията на пенсионерите в България ще поиска след Нова година подробна информация за състоянието и управлението на пенсионните фондове. От там имат готовност да предложат информация за допълнителни източници на приходи в НОИ. Например пари за увеличение на пенсии могат да дойдат от развалянето на неизгодния за България според Асоциацията концесионен договор за златното находище в Челопеч, смята Димитър Кисимов.

Прагът за бедност от 286 лв. ще важи от началото на 2015 г., а сега той е 251 лв. Така коледни надбавки от 40 лева ще получат 184 000 български пенсионери повече от миналата година и това е политика за социално подпомагане на най-бедните пенсионери, заяви наскоро финансовият министър Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: бедностпенсионери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
бараба преди 9 години
Успешно се развива планът Ран-Ът! няма герб,няма бсп и др.,всички се придържат към плана и това ще продължи ....
34
3
 
0
 
! Отговори
бедна душица преди 9 години
А аз съм с около 30лв.на ден. Вчера изхарчих 35лв.
33
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A MALKO LI SA?I TOVA IM E MNOGO NA TEZI HESHTASTNIZI.
32
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Еее какво врещите тук във форума. Нали на изборите гласувахте за ГЕРБ, БСП и ДПС, дадохте им пак най-големите проценти, дадохте в ръцете на гербавите комунисти отново управлението, какво пищите, и 9 лв са ви много като ви е толкова мозъка. А на тези избори имаше алтернатива да изгоним ГЕРБ-БСП завинаги от парламента. Но не, тъпо и упорито пак ги набутахте там да крадат. Сега - олее, с 9 лв на ден смее за празницитееее!!!!!! За Великден ще сте с наполовина пари на ден, само гледайте!!
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Блокпостове по всички входни артерии на столицата -Основно напускащите столицата са 3 вида1 служещи (дюмбели) на екскурзия в Гърция и Турция2 същите (дюмбели) но по ЦИНЦИИ отиващи на село ако могат да гепат нещо (картофи, месце)3 Ослужващи първите 2 групи и намазващи от мармалада чрез частни фирмиТЕ ТИЯ не трябва да бъдат пускани обратно в най-корумпирания град в България.Блок постове с оръжие кой каквото намери да защитим София от дюмбелите.
30
2
 
4
 
! Отговори
pet преди 9 години
Все пак са пости и трябва да се спазват каноните.Да благодарим за това на нашите правителства!!!!
29
4
 
21
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
В БЪЛГАРИЯ Е ТАКА ОТ КАКТО СЕ ПОМНЯ ! ПРЕЗ КОМУНИЗМА ВСЕКИ ИМАШЕ РАБОТА ,НО ПАРИТЕ ПАК БЯХА МАЛКО ! А ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ ЗА ДА СИ КУПИШ ВИДЕО ТРЯБВАШЕ ДА ИМАШ ПОЗНАТ МОРЯК ,КОЙТО ДА КУПИ ВИДЕОТО ОТ КОРЕКОМ ЗАЩОТО ВСЕКИ НЯМАШЕ ПРАВО ДА КУПУВА ОТ КОРЕКОМ ! ДОЙДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА - ПАК МИЗЕРИЯ ! ПРЕДИ 2 Г. СИ БЯХ В БЪЛГАРИЯ ,СЪРЦЕТО МИ СЕ СТОПИ КАТО ВИДЯХ КАК ЖИВЕЯТ ХОРАТА ! МОИ ПРИЯТЕЛИ РАБОТЯТ ПО СТРОЕЖИ И НА ДРУГИ МЕСТА ЗА 400 ЛВ. ЗАПЛАТА ПРИ ТАЗИ СКЪПОТИЯ В БЪЛГАРИЯ ! БОГ ДА ВИ Е НА ПОМОЩ !
28
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ги изчислихте тези суми не е ясно? Не може по цял ден да пърдиш пред телевизора и да се сърдиш, че ти дават малко пари! Който иска пари да си напъне мозъка, да работи - стига с тези жалко мърморене и просене!
27
7
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Не е толкова страшно. В Русия има 15 милиона души с под 5 лева (200 рубли) за празниците.
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Асоциацията на пенсионерите/досега не бях чувал,че има такава/,да излезе от анонимност и да призове своите членове и симпатизанти на протест пред парламента,защото не може да изтеглиш 13 милиарда лева за харчлък накаквото ти хрумне,а да подложиш пенсионерите на геноцид,какъвто не е имало дори през омразния соц.Депутатите,в мига,който са прекрачили народното събрание,вече са забравили какво са обещавали ,затова трябва да им се напомни.
25
2
 
17
 
! Отговори
Шано преди 9 години
Браво, добра статия, но тъжна. Вчера колко много щели да пътуват зад граница и как по офисите в София поръчвали храна за поне 35 лева. Ами аз не пътувм извън пределите на страната, първо защото нямам нужните пари и второ защото съм на работя по празниците. Също така не си и поръчвам храна с доставка, дори не се храня по ресторанти, а си готвя - пак по обективни финансови причини. И не на последно място да спомена, че и на мен ми пращат от чужбина пари и така, че да не карам всеки ден с 15 лева
24
23
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
До Ало алоТУК СИ В ГРЕШКА ! НАРОДЪТ Е КАЗАЛ -СИРОМАХ ЧОВЕК ЖИВ ДЯВОЛ ! ПЕНСИОНЕРИТЕ САМИ ГИ ИЗМИСЛЯТ ТЕЗИ ИСТОРИИ С ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ ЗА ДА ИМАТ ОПРАВДАНИЕ КОГАТО ОТКАЖАТ ДА ДАДАТ ПАРИ НА ВНУЦИТЕ СИ ЗА ПОРЕДНАТА ДОЗА МАРИХУАНА ИЛИ БУТИЛКА ВОДКА ! И КОГАТО ВНУКЪТ КАЖЕ -БАБО ДАЙ МИ 20 ЛЕВА *** ! БАБАТА НАЙ-ЛЮБЕЗНО МУ ОТГОВАРЯ -НЯМАМ БЕ БАБЕ ,НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ ОНЗИ ДЕН ВСИЧКИТЕ МИ СПЕСТЯВАНИЯ ГИ ВЗЕХА АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ !
23
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От къде ги намерихте толкова богаташи бе! Що не пишете за милионите дето са ще карат празниците с много по-малко от 9лв в най-бедната страна в света ***
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много са.
21
18
 
6
 
! Отговори
не се оплаквайте ! преди 9 години
Абе хора ,знаете ли по белия свят кякми мъки има ?! В Русия заради лошата икономика хората от преди 4-5 години започнаха да варят алкохол от *** ,събират *** в бидони ,добавят захар и алкохолната ферментация започва нормално както при ферментация с плодове ! Но през последните месеци заради санкциите и появилата се още по-голяма мизерия ,това вече не е възможно защото 90% от руснаците не ходят редовно по голяма нужда и няма достатъчно *** !
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯИ па аз ще отида да работя в Сибир и от там ще пращам на родителите си РУБЛИ ! И все някак ще се оправим !
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А онзи ден се хвалехте в някаква кичозна статия, че офисите поръчвали храна за средно 35 лв. на ден. Кой живее в тая държава с повече от 10-15 лева на ден, бе харпуни? 70-80% от населението, независимо дали е пенсионер, студент или работник живеят с толкова, и това включва и храна, и кафе и квото се сетите! А тия кичозните с тънките цигарки, прическите настрани и квадратни очила не важат! Нито "мъжете" от тях са мъже, нито жените жени!
18
7
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
До пореденНЕ Е ЛЪЖА ,ЧЕ 30% ОТ ХОРАТА ИМАТ НАД 1000 ЛВ. В БАНКАТА ! ТЕЗИ ХОРА ИМАТ РОДНИНИ ГУРБЕТЧИИ КАТО МЕНЕ ! НАПРИМЕР ЕДНО СЕМЕЙСТВО АКО ПРАЩА МЕСЕЧНО В БЪЛГАРИЯ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ ПЕНСИОНЕРИ ПО 200 ЕВРО ,ТЕЗИ ПЕНСИОНЕРИ ВНАСЯТ 100 ЕВРО В БАНКАТА ,А ОСТАНАЛИТЕ 100 ГИ ПРИБАВЯТ КЪМ ПЕНСИИТЕ СИ И С ТЕЯХ ИЗКАРВАТ МЕСЕЦА ! И ТАКА ДО СЛЕЗВАЩИЯТ МЕСЕЦ И СЛЕДВАЩИТЕ 200 ЕВРО ОТ ГУРБЕТЧИИТЕ ! НО ТОВА НЯМА ДА Е ВЕЧНО ,ТЕЗИ РОДИТЕЛИ СКОРО ЩЕ СИ ОТИДАТ ОТ ТОЗИ СВЯТ И ЩЕ СПРЕМ ПРАЩАНЕТО НА ЕВРО !
17
2
 
20
 
! Отговори
пореден преди 9 години
То няма такава платена наглост полята обилно с дебелоочие ... вчера в новините ми говорят глупости как разбираш ли 30 % от хората имали ДЕПОЗИТ над 1000 лв в банката и как доверието в банките нарастнало с проценти въпреки "ония никви си 5 млд лева " ... слизай Господи и си вземи версиите .Проклети навеки бъдете мръсни крадливи политически кърлежи ...
16
12
 
8
 
! Отговори
художника преди 9 години
Що ревете по Борисов бе? Борисов е следствието, а не причината. Пенсийте ги окрадоха още в зората на "Демокрацията" едни червени ко`елета с едни червени куфарчета. Те сега са новите Ви работодатели, които ви плащат, за да плюете по Борисов, за да дойдат пак на власт.Бойко може и да е ***, но поне се пробва да свърши нещо. Все едно крадец да ти открадне парите и после с твоите пари да те почерпи нещо, а ти без да знаеш ще го хвалиш, колко е "Благороден" човек.