Управляващите посрещат 2015-а с евксиноградска ракия и джолан

Кувертът в правителствената база "Орлица" в Пампорово е 85 лв.
Обновена: 31 дек 2014 11:16 | 31 дек 2014 07:45,
114
Управляващите посрещат 2015-а с евксиноградска ракия и джолан
Снимка: Архив Reuters

Депутати и висши чиновници ще посрещнат новата 2015 г. с млада евксиноградска ракия и печено джоланче на трапезата. Това включва празничното меню в правителствената база „Орлица” в Пампорово, която вече е заета изцяло и е предпочитана дестинация за представителите на властта през зимните празници, особено за любителите на ските. Кувертът за новогодишната нощ струва 85 лв. на човек и предлага богат избор от кулинарни изкушения, както и забавна програма и DJ, пише "Монитор".

Навръх Нова година освен с ракия, законотворците ще могат да си кажат наздраве и с вино „Мезек Сира”, както и със специален сорт от избата в резиденция „Евксиноград”. Салатите са много разнообразни. Едната е огромна порция от половин килограм и представлява „желиран език, фаршировано яйце и пушена сьомга, гарнирани с мариновани сиренца в зехтин и дива мента върху краставици и домати в комбинация от кьопоолу, смилянски боб с печена чушка и „Снежанка”, пише в празничното меню. Народните представители ще могат да си изберат и домат с плънка от кълцано телешко месо, бекон, гъби, спанак и сирена. За ордьовър пък ще има пушено филе и пастърма.

За основно ястие кулинарите в базата в Пампорово са подготвили специалитет, с който депутатите направо ще си оближат пръстите - печено свинско джоланче, обвито в пилешко филе с фъстъчено масло, кисели краставички и топено сирене, гарнирано със зеленчуково шишче асорти и гъбен сос.

Организаторите на новогодишния празник са се погрижили и за спазване на традицията, като кувертът включва още парче баница с късметче, а който предпочита, може да я смени и с питка. За десерт депутатите ще могат да си вземат плодове, лешници и бадеми, или да се поглезят с крем „Дипломат” със специален сироп.

Нощувката в правителствената база за празниците също ще излезе сравнително евтино за представителите на властта, предвид солените суми, с които се изръсват останалите туристи в курорта в пика на сезона. Така стая с 2 легла излиза 78 лв. на нощ, а апартаментът, в който могат да се настанят четирима души, е 114 лв. В по-луксозните сектори Б и В цените са с около 10-20 лв. отгоре. В стойността влиза и закуска.

Базата предлага условия и за приятно прекарване на свободното време – има фитнес зала, а в сауната депутатите скиори могат да почиват след цял ден спускане по пистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
4
 
! Отговори
ср преди 9 години
Да им приседне,дано!
76
0
 
5
 
! Отговори
ANONIMEN преди 9 години
VASTA mama hayduska ,yaste,piyte EU plasta.Naroda gladuva,mizeruva a vie na PAMPOROVO vasta koza DA... mirsi
75
0
 
6
 
! Отговори
Бахму преди 9 години
Да пукнат дано задавени с джолан и вино!!!
74
0
 
16
 
! Отговори
Оттърваване преди 9 години
Докато не ги окичим с въжени вратовръзки........така ще е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
73
0
 
22
 
! Отговори
Бръчков преди 9 години
Да им приседне , да се задавят и....да пукнат дано !!!
72
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плющят им у шиите после щ е н и сурвакат
71
0
 
15
 
! Отговори
Пльоскане за ... преди 9 години
... последно?
70
1
 
7
 
! Отговори
evgobul преди 9 години
Blagodarq za podrobnata vi informaciq...Mnogo se interesuvax tochno ot tova...Ravni nqmate! Evalla!Bravo!...Dobar Apetit i Nazdrave! Da Vi e sladko!
69
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕДНИ УМИРАТ ДРУГИТЕ ИМ ГО ЗАВИРАТ. ДЕМАДЕКРАЦИЯ БРАТЧЕ. КАКВО ДА СЕ ПРАВИ? ЕДНО ВРЕМЕ И ТАТО ЯДЕШЕ И ПИЕШЕ АМА И ЗА НАРОДА ИМАШЕ СВИНСКО И ВИНСКО. А СЕГА ИМА ОТ ТРИТЕ НАЙ ДЪЛГОТО ЧЕ Е ПО СЛАДКО.
68
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И пълни банкови сметки, бабите и дядовците както и 70% от населението с хляб и сол.Да ни е честита новата година.
67
4
 
27
 
! Отговори
Простотията при ... преди 9 години
... Борисов продължава. Като пожелание за Новата 2015 Година - Оставка!
66
2
 
29
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Сега ще хапнат и пийнат а през 2015 г. ще получат по един шут в мазните г***зове.
65
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера по новините казаха, че няма ренген в детската реанимация, чакали дарение от 180 000 лв.ДАРЕНИЕ?????Аз казвам да продадат две от новите автомобилчета и да купят ренген!Да ама не???????????????
64
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано се задавят всички до един.
63
1
 
24
 
! Отговори
se преди 9 години
Безсрамници! ОСТАВКА!
62
0
 
18
 
! Отговори
ж.стоев преди 9 години
аз бих им направил друго меню. за някой от тях пранги и на хляб и сол в панделата а за повечето АК47 с трасиращи патрони
61
1
 
5
 
! Отговори
СТЗ преди 9 години
ГГЗ
60
10
 
5
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: номер 62Ти явно си мазохист щом си фен на диктатора Живков, но както и да е.Умножи тия 20 лева по 10, за да получиш реалната цена в днешно време.И така нали си учил в училище умножение? Колко прави 20х10? Двеста лева нали така?Или най-малкото по 5. Двайсе по пет е сто нали? Сто лева нали?Е те, това ще ти струва куверта сега ако беше времето като при бай ти Тошо и той беше още на власт.Щото заплатите ни тогава не бяха по 1000 - 2000 лева както днешните, а бяха по 100 - 200 лева.
59
7
 
2
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Хич няма начин как да ме изкушат, особено с "печено свинско джоланче".Никогаж не съм кусвал подобна гадост и няма и да кусна... е, може би с автомат Калашников опрян в главата, ще се прежаля, ако трябва да избирам.А ракийка макар да си имам, предпочитам водка. Избрал съм си една такава, руска водка Кремльовка (да не ме обвинят че съм русофоб). Хем евтина, хем руска, хем хубава.А уискито е само скоч. Паспорт. За другото си го ям като всеки ден, пържоли, мешана скара, филенца, салатки...
58
3
 
24
 
! Отговори
iwan.iwanow преди 9 години
С хляб и сол трябва да посрещат тяхната ***!