Нямаше друга възможност по делото срещу Цветанов!

Цацаров се позова на промените в Закона за МВР
Обновена: 30 яну 2015 13:05 | 30 яну 2015 13:04, Красимир Ангелов
45
Нямаше друга възможност по делото срещу Цветанов!
Сотир Цацаров. Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата не е имала друга законосъобразна възможност, освен да не поддържа обвинението срещу Цветан Цветанов, обяви главният прокурор Сотир Цацаров в коментар за оправдателната присъда на бившия вътрешен министър по делото за незаконно подслушване.

Както Dnes.bg съобщи, преди ден Софийски градски съд оправда Цветанов, като това стана няколко часа, след като прокуратурата се отказа от обвиненията срещу зам.-председателя на ГЕРБ.

Още по темата
"В момента действа Закон за МВР, който закон е бил предложен на вниманието на Народното събрание, внесен от Министерски съвет в НС през ноември 2013 г. В преходните и заключителните разпоредби на закона са били предвидени и изменения в Наказателния кодекс“, започна обяснението Цацаров.

По думите му тези изменения касаят приложенията на т. нар. военно-длъжностни престъпления по отношение на длъжностните лица от състава на МВР. „Тези изменения предвиждат, че спрямо тези лица наказателна отговорност в такива случаи се носи само при война, военно положение или на изпълнение на мисия в чужбина", уточни главният прокурор, цитиран от "Фокус“.

Цацаров изрази категоричното си мнение, че прокуратурата не е имала каквато и да е друга законосъобразна възможност, освен да не поддържа обвинението срещу Цветанов.

Главният прокурор коментира отново и доклада на ЕК, който по думите му не е насочен само към органите на съдебната власт. „Съдебната власт не може да заработи по-добре само на базата на вътрешни структурни реформи. На съдебната власт й трябва адекватен инструментариум, а такъв би бил не толкова формален Наказателно-процесуален кодекс", подчерта Цацаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двамата от снимката са най големите престъпници в държавааа. Държанките на Пеевски.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаше и още как. Тогава заповедите се издаваха от сараите а цацата *** порции от там. ОСТАВКА!!!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами така е..като престъпността си има държава , парламент....Прави си закони, удобни за нея....Язък ,за "споминалите се" свидели и експерти, по делото!
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възможно ли е промени приети през 2013 г. да имат действие със задна дата и да касаят като оневиняват събития, които са предхождали тези промени в законовата уредба ?! За големи балъци ни имат скъпи сънародници !
30
0
 
10
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Пак казвам.За всички тези бъркотии,злоупотреби на власт имащите и другите золуми които стават в държавата ни вече 25г са виновни българските граждани защото самите те позволяват да бъдат правени на маимуни и неандерталци във всички сфери на управлението,вместо да се хванем и изметем тази корумпирана паплъч в затворите.
29
0
 
9
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Гн. Цацаров вие лично го обявявахте това дело разказвахте заедно със заместника ви как с отверката са трили записи, как са могли да подслушват с тази техника и още други престъпления. Та питам говориш преди да мислиш или ти плащат, а може да си обикновен ......! Което от трите да си трябва да си поемеш отговорността.
28
6
 
2
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Това дело по което обвинението срещу Цветанов беше написано от прокурор фантаст по измислен сигнал, обявено от прокуратурата като незаконно подслушване се трансформира в не създаване на регламент. Завърши с недвусмислено изявление на съдията, че обвинението не струва. Цацаров сега като защитава прокурора и делото, доказва евтината цена на прокуратурата!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много избързахте с делото. Трябваше да го оставите да отлежава още няколко години, да се приемат нови изменения в закона и Цецо да осъди вас, самите пишман прокурори. Какъв разгул на беззаконието цари в държавата.
26
0
 
16
 
! Отговори
кк преди 9 години
Цацаров, *** такъв!!!! Вече е ясно кой те избра за Главен Прокурор!!!!Започна добре, обещаващо, но бързо се *** и сега ужасно миришеш....
25
0
 
14
 
! Отговори
Казанджиева преди 9 години
Явно живеем в псевдодържава. Жалко за децата ни, жалко и за нашия пропилян живот!
24
0
 
4
 
! Отговори
Никой преди 9 години
Ели, възхищавам се на твоята гениалност :D.
23
0
 
3
 
! Отговори
conservator преди 9 години
И как съдебната власт възпира законодателната в случая.
22
0
 
6
 
! Отговори
Никой преди 9 години
Тоя Цапцарапаров ми е много забавен не знам защо :D.
21
0
 
14
 
! Отговори
Marto преди 9 години
Абе замислих се - делата срещу Цветанов са мега публични и Цацара ги обсъжда свободно в медиите. Какво става с Христо Бисеров примерно и що не казва Цацара?
20
3
 
15
 
! Отговори
Коко преди 9 години
Тия мискини за Ванко 1 промениха закона та за Цв.Цв ли няма да го направят.Цирк голям са.
19
2
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 9 години
Бъркаш. Проектозаконът за МВР (в 34 на който е въпросното изменение на НК) е внесен в Народното събрание на 11/11/2013 г. от Министерския съвет (кабинетът Орешарски) и е окончателно приет (след прегласуване поради вето от т.нар. президент) на 19/06/2014 г. Така че, следва странен извод - Цв. Цв. на практика го оправдаха БСП, ДПС и Атака, с чиито гласове беше приет закона (нямам ясен спомен, но ГЕРБ или не бяха в залата или гласуваха против).
18
0
 
1
 
! Отговори
! преди 9 години
До ИСТ 4Дано, дано, *** на дали!
17
2
 
4
 
! Отговори
? преди 9 години
А докога същата тази прокуратура ще повдига обвинения при явно липсващи уличаващи доказателства и докога ще ни съди ЕСПЧ и ще й плащаме бъкиите?А?Или тя има за цел да изкара по едни големи обезщетения за причинени неимуществени щети на определи, харесвани и желани от нея хора?
16
0
 
13
 
! Отговори
писар преди 9 години
хаиде сега пак ни лансират партенки как мафията ще осъди мафията законите са си техни за тях неважят страх ги е само от народен съд и куршуму
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствената възможност за вас беше да се надупите, което и направихте....ех магистрати, т.е. магистралки!

Спонсорирани публикации