Тенорът Георги Петров не ще парите Рашидови

Омерзен съм, историята се профанизира, заяви хористът
21 апр 2015 16:38, Александър Попов
79
Тенорът Георги Петров не ще парите Рашидови
Снимка: Нова тв

Тенорът Георги Петров, който беше отстранен от хора "Йоан Кукузел" след статус във Facebook, все пак реагира на думите на Вежди Рашидов от тази сутрин. Припомняме, че министърът го разкритикува в ефира на bTV, че достойнството струвало 50 лева и обеща - "100 лева ще му дадем, да се успокои и да не пее, ако може".

Рашидов не поиска да чуе правото на отговор и от телевизията се съобразиха с желанието му. Той разкри още, че се радва много на есемеса, изпратен му от рибарите от Ченгене скеле, с което му благодарят, че прославя България по света.

Още по темата

Все пак Петров коментира грозните нападки.

"Не съм обиден, аз съм омерзен от това, че министърът на културата се радва на есемеса на рибарите. Защо не е министър на рибарите, а на културата? Не желая да общувам с такива хора, не съм ги избирал, но законовото положение е аз да си плащам данъците и хората, които са на власт, да получават заплатата си от такива като мен", заяви певецът пред bTV.

Георги Петров изрази недоумение защо някой, когато иска да използва услугите на друг, смята, че те са безплатни.

"Моят въпрос не седи за това дали опират до 100-200 лева. За мое голямо съжаление институция като Министерство на културата го сведе до битийното му обяснение и принципно защо дейците на културата не получават заслуженото и как да оцеляват в България и не влизаме ли в крив популизъм", заяви тенорът.

Той допълни, че няма нужда от парите на Рашидов, тъй като не е свършил никаква работа за него.

"Неговите пари са си негови, изкарани с неговия труд и аз нямам никакъв претенции към това нещо. Имам принципно положение, което съм поставил от самото начало. За съжаление, аз съзнавам моята грешка на начина ми на писане и на изказ, но стигаме дотук - хората трябва да се научат да търсят същността на проблема", допълни Петров.

Той добави още, че се чувства обиден от профанизирането на цялата история.

"Едни хора, които ми говорят за престиж и как трябва да правя престиж без пари, най-вероятно бъркат основни правила в най-обикновените стоково-парични отношения. Аз смятам, че всеки български певец трябва да бъде възнаграден според достойнствата си и смятам, че г-н Рашидов също така е възнаграден", аргументира се хористът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 9 години
А можеш ли да познаеш кои са инициаторите за създаването на тази нова партийка, а?!! Кои са генните инженери?! Ще ти дам жокер, централата им се намира на Пози.ано ..!
33
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вежди Рашидов не е никакав скулптор, а просто един самохвалко - той е само едно паленце, величаещо Мутрата. Не е с нищо по-различен от Яне Янев, Бареков, Шибидар и другите лакеи. Срам ме е от този министър, а и не само от него ...
32
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно този т.н. певец е решил да ходи в партията на Велизар Енчев. Как познах ли , ами по простотия си приличат .
31
18
 
9
 
! Отговори
Пфу преди 9 години
Ето това е днес България. Мрънкачи и подлизурковци. Не му стигнали парите да се напие в парижките клубове и сега орева всички телевизии. Ами трудно е да, когато ти се пие и да не можеш да се напиеш защото е скъпо. Ако господинът си беше останал в София, щеше да се търкаля под масите и да почерпи компанията даже.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
логично е като се кани такъв известен хор да има и подходящи хонорари!а не само да се плати една командировка!!това не е хор от долно нанагорнище съставен да кажем от пенсионери и хора обичащи народната самодейност!!друг е въпроса че хориста е можело да откаже и т н!
29
17
 
14
 
! Отговори
Петров преди 9 години
Не винаги парите са най-важното нещо!Едва ли друг път ще се отдаде възможност на някой от тях да пее там. Човек трябва да има и малко морал и национална гордост,когато представлява страната си!Но при другаря тези ценности явно липсват!
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
imame ministr na kulturata , koito govori s 10-15 bukvi ot azbutakatadori turskia sultan e imal po-kultruen ezik kogato riazal armanskite glavi predi 100 godini
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТостави го ти Рашидов, ами я кажи къде изчезна бялата Златка.
26
8
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
"Рашидов не поиска да чуе правото на отговор и от телевизията се съобразиха с желанието му." Телевизията не за лично ползване на Веждата! Нашите журналисти ако бяха истински такива, а не *** на задни части, трябва да знаят, че правят предаванията си за публиката. И ако Веждата може така грозно да развива някаква теза, редно е и другата страна да може да изложи своята!
25
23
 
10
 
! Отговори
belasica_22@abv.bg преди 9 години
Според мен този другар ГЕОРГИ ПЕТРОВ не трябва да се показва никога на сцена ,даже и по улиците,зада не плаши децата. ако много му се пее да пее на село на някоя поляна много далец от хората.
24
19
 
10
 
! Отговори
belasica_22@abv.bg преди 9 години
Според мен този другар ГЕОРГИ ПЕТРОВ не трябва да се показва никога на сцена ,даже и по улиците,зада не плаши децата. ако много му се пее да пее на село на някоя поляна много далец от хората.
23
18
 
18
 
! Отговори
батето преди 9 години
значи батенце, ти беше в Нотър Дама, Париж, Лувъра, взе си командировачни, самолетен билет, разходки ала бала, вечери, обяди, закусни и тем подобни, и като се върна в България си спомни че искаш повече пари, ами да не си ходил, да не си харчил парите на народа бе...кой те кара...аман от мизерници като теб, само нещо да плюят, шушумига...пей в Син Сити за повече пари...
22
14
 
17
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
Да очерниш един човек и то министър,лесна работа се оказа у нас.Министърът това,министърът онова,г-н Петров има закони и правила които не са писани от министъра и с които всички се съобразяват,това за командировачните,ако вие бяхте поканен лично от френска страна имате право да се договаряте и да имате претенции ,когато ви поканят като член на хор да представите страната си и ви платят всички разходи вие отказвате заради обидно възнаграждение.Понеже гостуването било в Париж,ако беше в Плевен пак
21
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите побесняха, че ГЕРБ са на космическа дистанция от тях по подкрепа и се чудят с каква помия да заливат.След разкритията за жалкото фиаско "Костинбрд", където Манолова и Бареков бяха изобличени и станаха за смях червените *** имат остра нужда от скандали,с които да закрепват сриващата си се подкрепа.
20
9
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Всъщност като се замисля и минималната работна заплата е твърде щедро възнаграждение за месечните напъни на хиляди българи да изхранват себе си и челядта си.Защо да не я намалим.Творчеството на г- Рашидов очевидно е доста подценено от вещите познавачи на изкуството от Мултигруп при това само с няколко милиона.
19
10
 
17
 
! Отговори
Немо преди 9 години
Като че ли проблема не е в Министъра на Културата, а в културата на министъра.
18
9
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 5Рашидов беше поканен преди 7-8 години от Сашо Диков в предаването си 5 за 4 по Кнал 3. Тоя *** с такова умиление говореше за Илия Павлов, че чак да ти стане смешно. Едвам не се разрева когато говореше как е отгледал Илия Павлов като малък и как го използвали Илийчо за схемите си.. Сашо Диков го слушаше...слушаше и не можеше да повярва че тоя защитава Мултигруп. За какъв човек си говорим...
17
18
 
18
 
! Отговори
тТт преди 9 години
Хайде стига сте го правили медийна звезда този Г.Петров! Пак евтини полит-игрички ни поднасят на тепсия и всички лапнахте кукакта! Какво иска г-на Петров? 35ЕUR при осигурен хонорар, спане, храна и транспорт. Е?!? 350ЕUR/ден ли да му дадат?!? Имам приятел-осветител в културно учреждение, взима 400-450 лв месечно с комадировките! Работи там, но си й търси нова работа, човекът. Та успех с намирането на нова работа на Петров... ама 'що ли ми се чини, че скоро ще го видим в листите на някоя партийка
16
17
 
10
 
! Отговори
Пиар агент преди 9 години
И какво каза т.н. певец , нищо но от сърце. Профана си ти , че се правиш на велик . Хайде сега си пей и си печели колкото искаш , никой не те спира . Не съм чул Пол Макартни да споменава министъра на културата за командировачни .
15
15
 
18
 
! Отговори
Разбери преди 9 години
25 евро на ден са командировъчните на Рашидов. на Станишев бяха 1000 евро на ден.И затова ГЕРБ е първа сила с двойно повече гласове от БСП във всички последни проучвания!