Тенорът Георги Петров не ще парите Рашидови

Омерзен съм, историята се профанизира, заяви хористът
21 апр 2015 16:38, Александър Попов
79
Тенорът Георги Петров не ще парите Рашидови
Снимка: Нова тв

Тенорът Георги Петров, който беше отстранен от хора "Йоан Кукузел" след статус във Facebook, все пак реагира на думите на Вежди Рашидов от тази сутрин. Припомняме, че министърът го разкритикува в ефира на bTV, че достойнството струвало 50 лева и обеща - "100 лева ще му дадем, да се успокои и да не пее, ако може".

Рашидов не поиска да чуе правото на отговор и от телевизията се съобразиха с желанието му. Той разкри още, че се радва много на есемеса, изпратен му от рибарите от Ченгене скеле, с което му благодарят, че прославя България по света.

Още по темата

Все пак Петров коментира грозните нападки.

"Не съм обиден, аз съм омерзен от това, че министърът на културата се радва на есемеса на рибарите. Защо не е министър на рибарите, а на културата? Не желая да общувам с такива хора, не съм ги избирал, но законовото положение е аз да си плащам данъците и хората, които са на власт, да получават заплатата си от такива като мен", заяви певецът пред bTV.

Георги Петров изрази недоумение защо някой, когато иска да използва услугите на друг, смята, че те са безплатни.

"Моят въпрос не седи за това дали опират до 100-200 лева. За мое голямо съжаление институция като Министерство на културата го сведе до битийното му обяснение и принципно защо дейците на културата не получават заслуженото и как да оцеляват в България и не влизаме ли в крив популизъм", заяви тенорът.

Той допълни, че няма нужда от парите на Рашидов, тъй като не е свършил никаква работа за него.

"Неговите пари са си негови, изкарани с неговия труд и аз нямам никакъв претенции към това нещо. Имам принципно положение, което съм поставил от самото начало. За съжаление, аз съзнавам моята грешка на начина ми на писане и на изказ, но стигаме дотук - хората трябва да се научат да търсят същността на проблема", допълни Петров.

Той добави още, че се чувства обиден от профанизирането на цялата история.

"Едни хора, които ми говорят за престиж и как трябва да правя престиж без пари, най-вероятно бъркат основни правила в най-обикновените стоково-парични отношения. Аз смятам, че всеки български певец трябва да бъде възнаграден според достойнствата си и смятам, че г-н Рашидов също така е възнаграден", аргументира се хористът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те командировъчните са си 35 евро по някаква си там Наредба, но в самата Заповед за командироване на ГОЛЕМЦИТЕ принципно им се полагат "представителни разходи" - разбирай осребряване на касови бележки за каквото и да е било - лекарства от аптека, плюскане, тоалетна хартия.. Това му е в повече на Ражди Вешид, 35-те евро са си 35.
13
9
 
26
 
! Отговори
ами преди 9 години
Не питай министъра защо е ***,питай себе си,защо той е министър?
12
30
 
16
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
Аз съм възмутен от факта, че няма достойни българи. Възмутен съм от един оперен певец, който нарича себе си достоен човек. Няма нищо достойно в неговата постъпка, а напротив показва неговата истинска същност - бедна и мизерна душа. Като не е искал да ходи в Париж на едно огромно събитие, от което вместо да се гордее, че е поканен, то направи пълен панаир, че му били платили 35 евро. Господин Петров желая ви бързо да хванете Т2 и колкото по-малко хора останат в България като вас, толкова по-добре
11
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И още нещо- може ли МИНИСТЪР в Р.България (егати Р.-то, ако Вежди й е министър), да държи тон като кмета на село Галиче в национален ефир? То че правоговора не му се отдава е друг въпрос, но и малко морал трябва да има в изказа на човек на даден пост... Ама нали си цедира парите от КТБ, не е парвилния човек от който да се търси морал.
10
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Аз смятам, че всеки български певец трябва да бъде възнаграден според достойнствата си".....................възнаграден ОТ КОГО ??? от държавата ? от бюджета ? от данъците на хората ? не мисля ... не си спомням пък аз да съм те избирал за певец ...И въобще другарю певец, ... осъзнайте, че комунизма и Тато си отидоха !Ако ПАЗАРА ви възнагради - това е друга работа !
9
17
 
16
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Интересен човек е Петров:Първо е недоволен, че рибари поздравяват Рашидов за изложбата. Той може да не е техен министър, ама те не са *** и имат право на мнение. Второ е недоволен, че не му се плаща достойно за него. Като не иска да не ходи, никой не го е застваил. Тезите на Петров са неоснователни.
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами, парадоксалното е, че всъщност платците на заплатите на Рашидов и другата, нямат съвсем думата при определянето им. Аз лично не съм се съгласила той да взима 2000+ лева заплата и после добавки от 30 комисии и тн.Нито пък изработката им определя взимането или не на заплата - то ако беше така, за 2 мандата какво направи Веждито - изгони наемателите от Табако и организира една екскурзия до Париж. Е. няма що!
7
12
 
15
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
До АнонименКога министър се е занимавал с проблемите на един хор които е на самоиздръжка и какво да съгласува с един хорист,които е обиден ,че представлява България без специални екстри,защото пътя,хотела и дневните са му платени от министерството,другото е чест и достойнство,което липсва в този тенор.Пее за имиджа на страната или иска да му плащат като на Павароти,само дето никой не е чул за бастуна Петров,ако е толкова голям певец защо не почне солова кариера и да си договаря сам хонорара.
6
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами като са му малко парите защо е отишъл
5
8
 
32
 
! Отговори
Рашидов е нагъл преди 9 години
Рашидов за мен винаги ще си остане побойника дръзнал да удари полицай в центъра на София и Мултака на годината - придворен пудел на Илия Павлов. Това е положението. Може да станеш министър, но миналото си не можеш да промениш.
4
11
 
35
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 9 години
Много ми е интересно, Рашид Бей с 35 евро ДЪРЖАВНИ ПАРИ ли е командирован... или за него и ханъмите му сме дали 350 000 ?????Този човечец ще го унищожат сега, защото е посмял да си търси правата ! Ще го наричат комунист, нищо че ТЕ са комунистите и мултаците. Ще го обиждат по медиите СИ. Ще изкарат мръсотии за него. Не му завиждам, но го поздравявам за смелостта. Ако половината българи бяха като него, сега нямаше да сме най-гадната *** в Европа. Това е !
3
8
 
26
 
! Отговори
Say NO to UKIP преди 9 години
Г-н Петров,не би трябвало да сте обиден или омерзен.Напротив, въпрос на чест би било за всеки почтен, възпитан и разумен българин да бъде обект на такова вербално полуцинично министерско посегателство - значи сте читав човек !Гордейте се с това.
2
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поздравявам този човек, че има смелост да говори за всичко това. Начинът, по който реагира академик Рашидов показа какъв човек в кавички имаме за министър на културата.
1
56
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този очилат козел е платен с парите на Моника и Сергей Станишев да създава размирици и да руши имиджа на България.