"Прегрял" ли е мозъка на акушерката?

Версия: Синдромът Burnout може да е причина за агресията й
24 апр 2015 20:17, Александър Попов
124
"Прегрял" ли е мозъка на акушерката?
Снимка: Нова тв

Едно от възможните обяснения за избухналата агресия на акушерката Емилия Ковачева е синдромът Burnout, познат още като професионално изчерпване. Това твърдят психиатри, изследвали симптомите на заболяването, цитирани от TV7.

Психиатрите описват синдрома Burnout като прегряване на мозъка. Постоянното напрежение и всекидневният стрес отключват т.н изпепеляване.

Още по темата

Изследванията показват, че синдромът се проявява при почти всички професии - юристи, артисти или полицаи, но статистиката показва, че 70% от медицинските работници страдат от изпепеляване на мозъка.

"Това са онези сектори на здравеопазването, в които има висока степен на смъртност, висока степен на обременяване с отговорност", обяснява психиатърът Дроздостой Стоянов.

Завеждащият отделението по хемодиализа в университетската болница"Свети Иван Рилски" д-р Ненчо Ненчев дава рецепта, за да не "прегрее" мозъка - разходка в планината, туризъм, четене, телевизия.

Според изследванията от "запалването на мозъка" до "изпепеляването му" минават средно 7 години, за това експертите съветват при поява на симптоми да се търси медицинска помощ.

Междувременно стана ясно, че състоянието на пострадалото бебе е стабилно, съобщиха от болница „Токуда“, където то беше прието след побоя, предаде БНР.

Тепърва ще се правят изследвания на бебето, за да се установи има ли последици от тежките травми, нанесени от акушерката. Неонатолозите от екипа на д-р Радка Масларска се борят да бъдат избегнати късните усложнения и рисковете за качеството на живот на детето, каза Боряна Маринкова от болница "Токуда".

Столичната болница „Софиямед”, чиято служителка преби бебе на 4 дни, е била обект на 11 проверки след жалби на пациенти от създаването си през май 2012 г. до март 2015 г. Това съобщиха за bTV от Изпълнителната агенция „Медицински одит”.

Проверката на Агенцията „Медицински одит” по този случай все още тече.

"Всички жалби досега са за неудовлетвореност от качеството на оказаната медицинска помощ, като последната е от март 2015 г.", сочи статистиката на контролния орган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
7
 
17
 
! Отговори
hm преди 9 години
Тая не е за затвор а за разстрел
69
1
 
16
 
! Отговори
А преди 9 години
КАКВА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ . И ТЕХНИТЕ МОЗЪЦИ АКО ПРЕГРЕЯТ.??ТОГАВА.
68
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лично бих я напълнил с около 100кг олово без милост. *** ГАД
67
0
 
37
 
! Отговори
Свидетел преди 9 години
Племеницата ми роди преди 1 месец в тази болница. Същата Емилия се е държала доста безцеремонно с майката и безотговорно с детето. С безмилостно стискане се опитала да освободи кърмата, майката се разплакала от болки, акушерката я наругала и оставила детето гладно през цялото си дежурство. От вчера палим свещи, че не го е пребила. Очевидно кризата й не е от вчеа.
66
0
 
18
 
! Отговори
Веселина преди 9 години
Как може това да се случва,и то във време и място,където си мислиш,че детето ти трябва да е на възможно най-сигурното и защитено място?!?!!?Не го побира умът ми........Възмутена е слабо казано,повръща ми се от тази ТВАР!!!!!!!!!!Аз също съм майка и съм потресена от случилото се..Какъв човек трябва да си за да посегнеш на едно новородено,било то ромче или българче,етносът няма никакво значение !!***,УБИЙЦА !!!!!!!!!!!!!!!!!
65
6
 
11
 
! Отговори
Мюмюн Бостанджи преди 9 години
Тая ако ми беше пипнала с пръст малкия Асанчо, щях да й спретна един мини харменски геноцит!!!
64
5
 
10
 
! Отговори
Мюмюн Бостанджи преди 9 години
На гилотинатаааааа!!!!?
63
1
 
36
 
! Отговори
Пъзел преди 9 години
Като слушах как я защитаваха колегите и, мисля че, накрая ще изкарат детенцето виновно!Искам да питам...ако аз "прегрея" и и вкарам 3 тупалки в мутрата, дали някой би ме защитил???
62
0
 
16
 
! Отговори
лл преди 9 години
колко ли такива умопобъркани стоят заключени с децата ни в болниците .Дете ,новородено нито за миг при тия касапи Всички са до един такива.
61
0
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
slu6ax komentari po televiziite 4e truda i bil tejak s malko zapla6tane ,ami na drugite da ne e lek i te sa6to zemat tolkova ,ma ne sa proqvqvali takava agresia taka 4e za taq nqma opravdanie
60
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъчение чрез електрошокове в продължение на 15 години ще й бъде малко на този мръсно подобие на човек на снимката. На 32 съм, здрав мъж със здрави нерви, и се разплаках. Издържах точно 2 минути от видеото. А то продължава над час. Нямам думи. Просто нямам думи.
59
2
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
neka badem milostivi taq zaslujava injekcia s cianid
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
taq maloumnata neee trqbva da e na svoboda samo v zatvora do jivot .da umre
57
0
 
8
 
! Отговори
ss преди 9 години
taq marsha trqbva ubita kak e posmqla da udrq takova malko bebe kak ne i e bilo jal .i tq bila maika .kakva maika e tq to sa lichi .gospod da q nakaje po nai jestokiq nachin.i roditelite na deteto da q sadqt do smart da ne q ostavqt na svoboda taq e maloumna samo kato i gledash snimkata .shte vidi tq v zatvora ot kade izlizat bebetata
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Клипът е най-отвратителното нещо което съм гледал. Къде са "конспираторите" сега да обясняват как неволно изпуснала бебето да падне. ТАЗИ *** М*РША ГО БИЕ БЕБЕТО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ЧАС
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щях да повърна клипа. Тази е за ВЪЖЕТО.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bgdnes.bg/Article.asp?Id=4731518Не го гледайте
53
0
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
taq sega trqbva da q sadqt za opit za ubiistvo
52
0
 
13
 
! Отговори
bravo преди 9 години
Радвам се, че са го качели в ytube нека целия свят да го види. За първи път документиран опит за убийство /има мн.доказани , но не и докум. / от мед.лице. Признавам си, че не можах да го изгледам стигнах до там, където свинята пренася с ръце цялата си тежест в/у *** му. Каквото и да говорят лекарите не вярвам, че това дете няма да има неврологични заболявания в бъдеще.
51
4
 
3
 
! Отговори
vana преди 9 години
xora kak moga da nemerq vedio0to tarsia go v youtube i neemoga da go otkriqq ako0 moje nqko0ii da mi gu izprati....