Кризата в Гърция няма да повлияе на банковия ни сектор

Подготвени сме за нея, увери Митов
102
Кризата в Гърция няма да повлияе на банковия ни сектор
Даниел Митов. Снимка: архив, БТА

Проблемите на Гърция са от няколко години и страната ни е успяла да се подготви за тази криза. В това увери външният министър Даниел Митов пред БНТ.

Той посочи, че правителството е предприело всички необходими мерки, така че да гарантира влоговете в гръцки банки, намиращи се в България.

Още по темата
“Там се работи с много сериозна ликвидност и банките бяха задължени да поддържат тази ликвидност и да я предоставят в Централната банка. Така че практически ние трябва да кажем на нашите си граждани, че една дори и много тежка криза, която не пожелаваме на Гърция, няма да повлияе на нашия банков сектор, който е стабилен и са взети всички необходими мерки, така че да бъде гарантирана неговата стабилност”, категоричен беше Митов.

Той обясни, че ако има допълнителни обстоятелства, които да налагат още по-сериозни предвиждания на личните планове на българите, които имат намерение да летуват в Гърция, МВнР ще предупреди своевременно.

По думите му вчерашните предупреждения българските туристи да имат пари в брой и за повишено търсене на горива са били превантивни, но се базират на реални обстоятелства.

"За нас Гърция е безкрайно важна като съсед и и като приятел. Ние се стремим да поддържаме приятелски отношения и така трябва да бъде. Никой не се радва от сложната обстановка покрай дълговата криза там и всички се надяваме, че в крайна сметка разумно решение ще се намери", каза още Митов.

По думите му, ако най-неблагоприятните сценарии се реализират, едно известно време Еврозоната ще има период на нестабилност и доверието вътре в нея ще бъде разклатено.

Но така или иначе държавите, които са членки на Еврозоната са достатъчно икономически мощни и стабилни, за да могат да върнат това доверие бързо, коментира външният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
американско мекеренце
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как се е правела демокрацията:през гугъла : "A Broken Promise?" или "Нарушенное обещание? Что на самом деле Запад говорил Москве относительно расширения НАТО"
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откога външните министри се изхождат по въпросите на банките?И вместо да сипе простотии по чужди теми,да обясни как БГ се вписва в официалните цели на НАТО:Первый генсек НАТО лорд Исмэй ... о цели альянса: Держать русских вне Европы, американцев в Европе, а немцев под контролем Европы!Българската армия заедно с американската ще държи Русия извън Европа и ще контролира Германия?Управляващите ни след 1989г явно са претъпкани с наркотици!През гугъла:Чтобы спасти НАТО, надо перестать расширяться
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички банки от родшилдов тип, са финансови пирамиди. Не знам има ли още нормални хора да си държат парите в такива банки, питам само.
51
0
 
1
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
GrykO prydna, Bai Ganq se odriska...
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това недоносче на снимката може да стане министър само у нас.
49
0
 
7
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
До Анонимен 63. Имена не искам да цитирам, защото в доста партии( като се абстрахираме от партийната принадлежност на хората ) има качествени хора, хора експерти, които имат необходимите знания и способности да ни управляват. Проблема ч, че тези хора биват тъпкани от лидерите си и избутвани на заден план. В момента това, което виждам е, че само в БСП се опитват да направят нещо реално. Друг е въпросът, че за да се оправи България кадърните хора трябва да надмогнат партийната си ограниченост
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 71.....А аз да допълня, че гърците показаха какъв народ са на референдума през 2004г. като не се огънаха за гласуването на плана на г-н Кофи Анан по кипърския проблем!!!
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само един факт ще кажа, че гърците не се дупят на никой, защото са велик народ с достойнство. Когато 1999-та година американците тръгнаха да бомбардират Сърбия със стелтовете си, ние им се надупихме веднага на американците, като им позволихме да минават през наша територия. Гърците забраниха на американците да минават техните бойни самолети през тяхната територия за да нападат сърбите. А те са в Нато преди нас даже!Само един пример ви дадвам какви сме ние и какви са гърците като народ!
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митооооуууффф на нас никаква криза не може да не повлияе защото от наща криза по-голЕма няма!!!!Талк ту Ю анд бай!
45
0
 
12
 
! Отговори
nn преди 8 години
то и КТБ беше банка на годината, ама к-во стана!?
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Варуфакис факис, факииииииииис!!!.....Снощи като са чули изявленията на Варуфакис, че Гърция ще си потърси правата в Европейския съд брюкселските лидери бая са се изпотили.Щото знаят,че първият меморандум който наложиха на Гърция е незаконен, защото не е гласуван в Гръцкия парламент, а е само с подписа на тогавашния министър на икономиката Папаконстантину.Щото знаят,че да задължава евр.народи с дълга на частните банки май не е мн.законно!.......Успех на гърците!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АсеновецОК съгласен само кажи кои. Не партии а имена защото аз не виждам никои
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-хаОт ЕЦБ си мислеха,че като затворят банките,гръцкия народ ще се втурне по площадите,ще чупи и ще пали банките...Гр.народ е хладнокръвен и освен това,с последните жестоки мерки,93% от гърците имат спестявания по-малко от 10хил.Те просто няма откъде да знаят,че средният грък днес празнува,че банките са затворени и докато са затворени той ще престане да се занимава с обслужване на заемите,карти,пл.нареждания,чекове и вноски по разсрочено плащане!Хладнокръвен и обединен народ!Евала!
41
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елините са най-древният народ в Европа! Преминали са през всичко през хилядите години, а сега някои смешници искат да им налагат как да мислят. Е как няма да се бъзикат с тях тогава?
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В 23.00 последното предложение на Меркел ще е гърците нищо да не плащат,реформират, съкращават и пак ще им дадат пари.Ако трябва с чували ще им ги мятат но няма да оставят Гърция да им се изплъзне.
39
2
 
11
 
! Отговори
сесил преди 8 години
Господи, спаси ни поне ти от този предател . Срамувам се от това американско двуного. За Гърция, за правителството им -искрено уважение и подкрепа ! Велик народ с прекрасни държавници ! Успех,успех , успех !
38
1
 
14
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Даниел Митов- поредното недоразумение на експеримента ГЕРБ. То не беше Дянков, то не бяха Калинки- Малинки, то не беше М. Найденов, Ем. Константинов, Д. Атанасова, Р. Плевнелиев, В. Рашидов, П. Москов, Лукарски и т.н. и т.н. До кога ще търпиме невежи и простаци да ни управляват. СТИГА ВЕЧЕ. ОСТАВКА
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците може да са лентяи до безбожност, но си знаят мястото на тази земя. Не случайно думата ЕГО е гръцка. Те имат ЕГО, ние имаме ибрикчийски ***.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
иииххх че му повярвах беееееее......... иска да каже че гръцките банки изплатиха няколко милиарда за 2 седмици без да теглят от дъщерните си дружества - ооооо хохохохохо