Мъж почина на спирка пред "Пирогов"

От болницата се забавили с помощта, министерството започват проверка
Обновена: 28 юли 2015 22:20 | 28 юли 2015 22:14, Анисия Иванова
142
Мъж почина на спирка пред "Пирогов"
Снимка, архив Булфото

Мъж почина на спирка на градския транспорт пред "Пирогов". Според очевидци, медиците от болницата не са оказали навременна помощ на припадналия, съобщи bTV.

„Ние им казахме "Елате, лежи човек!", те се скриха вътре. Имаше поне 7-8 човека с престилки пушеха отвънка, веднага се скриха вътре. Няма такава държава”, коментира един от свидетелите. Инцидентът се е случил около обяд. Докато чака на спирката, възрастният мъж припаднал.

„Човекът почина, половин час беше адекватен тук на спирката, каза – „Зле ми е”, лежа, аз лично влязох вътре в болницата да повикам помощ. Полицаят ми каза, че те нямали право, трябвало да дойде линейка, за да го вземат, на ето, виждате, няма и 50 метра от Пирогов”, заяви очевидецът.

От СДВР казаха, че са проверили случая и че свидетелите на инцидента не са разговаряли с дежурния полицай, а със санитарите и с частните охранители на Пирогов.

„Очаквах някаква реакция - все пак това се случва пред болница, още повече пред Пирогов, най-голямата болница за спешна помощ в България”, коментира свидетелка.

Според ръководството на Пирогов, въпреки че не е в задълженията им, медици от болницата все пак са оказали първа помощ на пострадалия.

„Заедно с лекар са отишли на спирката, посрещнати от "будните" граждани с "малко ви бият". Персоналът на Пирогов работи на територията на Пирогов. На улицата, в градинките отговорността е на Спешна помощ. Въпреки всичко нашият персонал, докато дойде спешна помощ, за да не се губи време, са отишли и са взели човека, и са го вкарали в шокова зала, където са му направили опити да бъдат възстановени жизнени функции, но е починал”, обясни д-р Стоян Сопотенски.

От Министерство на здравеопазването съобщиха за bTV, че започват проверка по случая с починалия до Пирогов мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Пироговспиркапочинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС ни попречи да израснем като народ?! . Ако не беше ЕС, вече щяхме да живеем в нормална държава, с нормални хора. Дали щеше да се случи по мирен път или с тояги, не знам, но историята на България нямаше да бъде същата. Европейският съюз ни разврати, и вместо да се научим да градим държава, се научихме да крадем и живеем на заем. Теглим все нови и нови заеми, краят му не се вижда на този живот на кредит. Все по-малко знаем как се държи кирка, а хората, които можеха да ни научат, си отиват един след друг.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ще да е от Здравната реформа на Шмъркача на бело.
2
3
 
31
 
! Отговори
! преди 8 години
започват проверка по случая, като чуя значи омазването на случая е в кърпа вързан, сега ще се цитират един друг и работата ще е ОК !
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това пирогoff,е токуда за ромувите.