Мъж почина на спирка пред "Пирогов"

От болницата се забавили с помощта, министерството започват проверка
Обновена: 28 юли 2015 22:20 | 28 юли 2015 22:14, Анисия Иванова
142
Мъж почина на спирка пред "Пирогов"
Снимка, архив Булфото

Мъж почина на спирка на градския транспорт пред "Пирогов". Според очевидци, медиците от болницата не са оказали навременна помощ на припадналия, съобщи bTV.

„Ние им казахме "Елате, лежи човек!", те се скриха вътре. Имаше поне 7-8 човека с престилки пушеха отвънка, веднага се скриха вътре. Няма такава държава”, коментира един от свидетелите. Инцидентът се е случил около обяд. Докато чака на спирката, възрастният мъж припаднал.

„Човекът почина, половин час беше адекватен тук на спирката, каза – „Зле ми е”, лежа, аз лично влязох вътре в болницата да повикам помощ. Полицаят ми каза, че те нямали право, трябвало да дойде линейка, за да го вземат, на ето, виждате, няма и 50 метра от Пирогов”, заяви очевидецът.

От СДВР казаха, че са проверили случая и че свидетелите на инцидента не са разговаряли с дежурния полицай, а със санитарите и с частните охранители на Пирогов.

„Очаквах някаква реакция - все пак това се случва пред болница, още повече пред Пирогов, най-голямата болница за спешна помощ в България”, коментира свидетелка.

Според ръководството на Пирогов, въпреки че не е в задълженията им, медици от болницата все пак са оказали първа помощ на пострадалия.

„Заедно с лекар са отишли на спирката, посрещнати от "будните" граждани с "малко ви бият". Персоналът на Пирогов работи на територията на Пирогов. На улицата, в градинките отговорността е на Спешна помощ. Въпреки всичко нашият персонал, докато дойде спешна помощ, за да не се губи време, са отишли и са взели човека, и са го вкарали в шокова зала, където са му направили опити да бъдат възстановени жизнени функции, но е починал”, обясни д-р Стоян Сопотенски.

От Министерство на здравеопазването съобщиха за bTV, че започват проверка по случая с починалия до Пирогов мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Пироговспиркапочинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
18
 
! Отговори
me преди 8 години
"въпреки че не е в задълженията им" Ми разбира се, то какво ли им е в задълженията! И това ми било лекари, и това ми било хора! Вместо да се чудят как да му помогнат, те се хванали да се обясняват и да си търсят оправдания къде им била зоната. Като с нашите данъци са ги обучавали, за да може сега да са лекари, дали са питали кои са нашите задължения? Сега като бяхат по чужбина и взимат лудите пари, с обучението от нашите данъци, дали ни питат дали сме съгласни?
23
5
 
28
 
! Отговори
"будните" преди 8 години
Какво точно се е случило не знаем, но да коментираме тогава това, което е ясно - позицията на болницата в лицето на нейния заместник-директор д-р Сопотенски.Хората, които са извикали помощта, са иронизирани ("будните"), следва оплакване - какво им било казано, обяснено е, че това не е тяхно задължение (да оказват спешна мед. помощ (!), налице е и автопохвала и НИТО ДУМА за съжаление и съболезнования. Думите на този господин са типични и обясняват много неща относно българското здравеопазване
22
3
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Не е направил дарение на болницата.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ходили,тичали,а не позвънили на 112От болницата с голи ръце доктор няма да излезе ако не му наредятТе сме в древна Гърция Днес и Хипократ си ива началнициначалнициА санитарите пред входа на Пирогав също са могли да се размърдат и да съобщят на шеф-екипа,че пред болницата става нещо и да вземат мерки навремеЗащото пироговските светира вечто ругаят по екипите на Спешна помощ,ама хич ги няма при инциденти пред вратата на болницатаВсъщност и болница Европа е точно на спиркатаЕгати столицата
20
4
 
15
 
! Отговори
kiro преди 8 години
а хипократовата клетва дали им влиза в задълженията?
19
5
 
19
 
! Отговори
galya преди 8 години
Питам аз ... при положение, че повечето българи работят по на две-три места легално, съответно внасят здр. осигуровки два-три пъти, ЗАЩО трябва насила да умираме?А в същото време същите тези лекари и санитари се страхуват и лекуват? Мдаааа ..... отговорът е *** - защото ги е страх в тъмното ..... ама не от нас ..... затова трябва май и ние да бием и да вадим нож .... явно това е начина!
18
5
 
28
 
! Отговори
galya преди 8 години
Мнооо ме кефи това " ..... Според ръководството на Пирогов, въпреки че не е в задълженията им, медици от болницата все пак са оказали първа помощ на пострадалия...."Представяте ли си ... ВСЕ ПАК .... какъв изказ .... умрелия трябва все пак да им е благодарен, че даже и близките му ... УЖАС!
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Племенницата ми на 10 години преди 10 дни имаше 41.2 градуса температура -след 40 минути чакане на линейка извикахме такси и я откарахме в Токуда-лечението се закръгли на 350 лева- е това за безплатната мед. Помощ. важното е ,че детето е живо и здраво.
16
1
 
5
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Do 18, kak shte go nosqt horara ako nablizo ima medici??? Ami ako stane po-losho pri prenasqneto??? Da be doshyl lekar i da im beshe kazal wzemete nosilka, i horata da otkajat, bih razbral da gi pliuesh. Ama taka na swoq glawa da trygnat da go nosqt pri uslowie, che doktorite sa tam...
15
2
 
12
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Doktorite w BG otdawna ne slujat na Hipokratowata kletwa, a na Finikienata.Sram i pozor, towa utre shte se sluchi na tehnite roditeli, bratq ili sestri!!!
14
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ooo skoro pak ima6e edin podoben slu4ai samo 4e tam direkno go pitali ima6 li pari,pripadnaliq de smqtaite toi polu4il toplinen udar te po4nali da mu barkat iz djobovete da tarsqt pari
13
2
 
9
 
! Отговори
колио преди 8 години
Ако аз бях на мястото на оная трастика бочко щях да заповядам да им спрад месечната стипендиика и да ги пратя да поработят в смолянската болница поме една годинка след това наи свясните пак в пирогов.
12
4
 
37
 
! Отговори
iсалих преди 8 години
Костов въведе тази "здравна реформа " и превърна лекарите в еднолични търговци.В България няма здравеопазване, а алъш-вериш.Имаш пари ,може да ти окажат някаква помощ и то само по определена "здравна пътека"Колкото повече пари имаш , шанса ти да оцелееш се увеличава , но ако нямаш власт , може само да ти вземат парите и да не те долекуват.С тези купени дипломи от последното десетилетие се питам :Дали могат да лекуват изобщо?
11
0
 
17
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Нормално за тази"либерал-демокрация".... и ше става все по лошо!...
10
1
 
14
 
! Отговори
az преди 8 години
Kazvam go pak BG zagiva IZ4EZVA tazi skapana teritoriq i neka po burzo da iz4ezne zaedno s skapaniq narod
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мояя странааа, моя Бългаарияяяя!
8
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грешката му е била, че е нямал документи - съответно е нямало на чие име да му пуснат пътека и са решили да чакат да се свести да си каже данните или да умре. Все им е едно на господа-другарите от Лапаческото министерство на психото Москов.
7
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещастникът е прекарал повече от 20 минути, паднал на тротоара! В същото време "доктори" от "Пирогов", само на 50 метра от него най-спокойно са си пушели цигарите! Притекли са се на помощ, когато вече е било късно! Да, наистина малко ги бият! Това не са лекари, а ***, това са просто касички за пари! Как не се е намерил някой, който да ги снима? Пред очите им е умрял човек, а са можели да му помогнат! Ще научим ли имената на тези твои хубавци бе, "чичовото", дето все ревеш, че парите за "Пирогов" не ти стигали?!
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ,ДЕФОРМАТОРИТЕ И "ПАРИЧНИЯ ФРОНТ" Вече нещо обикновено в *** В тази измислена държава няма парламент Има 240 *** да се чешат езиците и да се чудят какво да откраднат. Няма правителство Няма министър председател. Има лице което мисли как да остане на власт Има *** които гласуват за тях. БОГ ДА ПРОСТИ БЪЛГАРИЯ !!
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В БЪЛГАРИЯ ЖИВОТА ВЕЧЕ НЯМА СМИСЪЛ. УМИРАМЕ ВСЕ ПО-МЛАДИ. ИНФАРКТИ, ИНСУЛТИ, УБИЙСТВА САМОУБИЙСТВА.... ОСОБЕНО ОТКАК ВЛЕЗНАХМЕ В ЕВРОСЪЮЗА. ПО-ТОЧНО ОТКАК НИ НАБУТАХА ВЪТРЕ В КОШАРКАТА БЕЗ ДОРИ И ДА НИ ПИТАТ. ЗАТОВА СЕ САМОУБИВАТ ХОРАТА. ЖИВОТА СТАНА НЕПОНОСИМ, А И ОТ ДЕН НА ДЕН СТАВА ВСЕ ПО-НЕПОНОСИМ. НЕ ЗНАМ ЗАЩО НИ БЕ ПОТРЯБВАЛ ТОЗ СЪЮЗ. ОКАЗА СЕ ПО-ЛОШ И ОТ СЪВЕТСКИЯ. А ЗА ПЛЕВЕЛИЕВ И ДРУГИТЕ ЛАПАЧИ НЯМАМ ДУМИ. ЗА НАРОДА ХИЧ, АМА ХИЧ НЕ ИМ ПУКА.