НАП с отстъпка за земеделските бензиностанции

Горива за лични нужди - без измервателни системи
Обновена: 4 авг 2015 20:50 | 4 авг 2015 20:48, Веселина Йорданова
12
НАП с отстъпка за земеделските бензиностанции
Снимка: архив, БулФото

След масовите протести на земеделци от цялата страна в края на юли НАП реши да направи изключение за техните ведомствени бензиностанции.

Всички, които зареждат течни горива за собствени нужди от подвижни резервоари (мобилни автоцистерни, отговарящи на съответните изисквания), нямат задължение да монтират измервателни системи до 31 август, съобщиха днес от приходната агенция, цитирани от bTV.

Още по темата
Това се отнася до земеделските производители, транспортните фирми и всички останали търговци, които използват мобилни автоцистерни, отговарящи на законовите норми.

За стационарните ведомствени бензиностанции обаче важи изискването да монтират нивомерни системи и да подават данни в НАП от началото на септември.

Друго изключение важи за тези, които извършват зареждания на течни горива за собствени нужди от съдове с вместимост до 1000 литра и общото заредено количество гориво за календарната година не превишава 2000 литра, както и за зареждане на течни горива на съоръжения и/или инсталации за производство и/или отопление.

В края на юли земеделци излязоха с тракторите си в много градове, за да докажат, че ако зареждат от масовите бензиностанции, ще блокират движението по шосетата и по бензиностанциите.

Те обявиха, че категорично няма да инсталират уреди на собствените си резервоари, защото това е твърде скъпа инвестиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
8
 
! Отговори
до2 преди 8 години
Как не спонсорира?. В земеделието се изливат милиони от евро фондове и от държавният бюджет. Земеделците плащат ли данъци?.
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гербаджийските феодали пак ще перат пари за сметка на данъкоплатците.
3
0
 
16
 
! Отговори
край преди 8 години
Държавата РЕШИТЕЛНО слага край на продажбата на варена царевица по плажовете. С железна ръка пресича тази страшна напаст връхлетяла нашите плажове и заплашваща туристите със задавяне с някое зърно /не това на Памела Андерсън/ . Понякога имам усещането че българската държава е луд субект.
2
7
 
12
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Знаете ли колко трудно се произвежда конкурентно способна земеделска продукция. За разлика от турция и Гърция, България не спонсорира земеделските производители. НАП да гледа пристанищата във Варна и Бургас и нелегалния внос на китайска стока покровителствена от мутрите.
1
6
 
14
 
! Отговори
бай-Марин преди 8 години
НАП въобще знае ли колко струва един камион-цистерна?Като видиш някой от от НАП на снимка да му теглиш боя,егати,през турско е имало сямо десятък,а сега нашите, по-големо черкези станаха и от турците,искат всичко,даже и въздуха който дишаме да им го плащаме.