Горанов призна: Винетката скача! Но остава под 100 лева

Няма как с 67 лева да поддържаме магистрали и пътища, обяви той
322
Горанов призна: Винетката скача! Но остава под 100 лева
Снимка: Булфото

Предвидено е поскъпване на годишната винетка за леките автомобили, а цената й вероятно ще се вдигне до под 100 лева, стана ясно от думите на министъра на финансите Владислав Горанов в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Още по темата
Финансист №1 призна, че има дебат за увеличение на цената на годишния стикер, който сега струва 67 лева. Според Горанов обаче пътната агенция и МРРБ ще предложат увеличение до100 лева и винетката едва ли ще струва чак стряскащите 145 лева.

Министърът посочи, че дебат за цената на винетката трябва да има и все пак ще има. “Цената на винетката не е увеличавана от 2008 година и със сигурност би било добре да се увеличи”, посочи Горанов.

"Съгласете се, че с 67 лева винетка да искате да имаме магистрали, 30 000 км републиканска пътна мрежа и тя да се поддържа, това е нереално”, посочи министърът. По думите му хората трябва да приемат, че ако искаме да има тунел под Шипка, трябва да плащаме за минаването през него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
1
 
! Отговори
Otzvjk преди 8 години
Vinetki? - losha praktika v Rbg. Izhvarliame loshata praktika ot upotreba. :-):-):-):-)Koito polzva autobahna, toi si plasta na kilometar pat i na kilogram MPS kefa da leti po prav,barz pat bez dupki v RBg. Pa ako ste i da umira barzo,stom iska i taka si e platil. Koito si kara po rimskite i sultanskite patista s dupkite bavno i poleka, nema nikakvi vinetki.:-):-):-) to i prez turskoto ne e bilo s vinetki, a e imalo bulgarski predpriemachi, zanaiatchii, fermeri, fabrikanti, barutchiinici.:-):-)
194
0
 
2
 
! Отговори
възмутена преди 8 години
И нашите заплати не са вдигани от 2006 година ама няма кой за се сети за това.......!А минималната заплата си расте.Хората с с квалифициран труд както е тръгнало ще получават някъде мин.заплата. Ама иначе гледаме ,че винетките не били вдигани от 2008 година.Ами гледайте от кога не са вдигани и заплатите бе нахалници.Да не говорим какви са пътищата - мизерия.За хората пари няма,ама на всичко друго да се вдига цената може.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
193
1
 
4
 
! Отговори
за Витков! преди 8 години
Какви ли щяха да бъдат резултатите от изборите ако тази и новината за реформата в МВР бяха излезли миналия месец? Тогава и фалшификацията нямаше да ги спаси.
192
0
 
0
 
! Отговори
... преди 8 години
не са важни пред изборните обещания,важни са след изборните "нацепки",след предните избори вдигнаха годините на пенсионирането,сега дигат винетките. СПИ *** БАЛКАНСКИ,ВСЕКИ НАРОД ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА СИ !!!
191
0
 
13
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Това го знаехме.Искат да струва 100лв. няколко дни пишат че ще е 140. хората мърморят, и изведнъж е няма да е 140 а 100.Само да попитам колко от полицаите имат винетка на личните си коли?
190
0
 
2
 
! Отговори
мангал преди 8 години
я досега съм си карал ладичкана без винетка,да я вдигат ,яя не плащам това ми нарушава етническите пръвъ
189
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
полицай,съдий,прокурори винетка не ги "лови". грубо да кажем че са към 100 000 души,с кола за него и жена му стават 200 000 автомобила. е нали от някъде трябва да има "избиване" на тази аванта,а най-лесния начин е да се оскъпи цената на стикерите.
188
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
полицай,съдий,прокурори винетка не ги "лови". грубо да кажем че са към 100 000 души,с кола за него и жена му стават 200 000 автомобила. е нали от някъде трябва да има "избиване" на тази аванта,а най-лесния начин е да се оскъпи цената на стикерите.
187
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Гербери, борете ефикасно корупцията, вкарайте сидера и други знакови фигури плюс цецо в затвора и си подсигурете подкрепа и правилно разпределение на парите !!! Тогава мислете за вдигане на данъците , а сега кво прайм- вдигаме схемите и резултаг пак няма да има за народа заради бюрокрацията, която до пускате.
186
0
 
9
 
! Отговори
Ffffg преди 8 години
Da bara mecha 50 evro za vinetka, zaplata sredna 200-250 evro ..na protest
185
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва в тоя сайт да се наричат роми! Ние в собствената си държава търпим дискриминация а те се оплакват! Ми то нормално да се оплакват и ние да имаме момичета в чужбина на пътя и да караме коли за по 100 бона и няколко офшорки и ние ще се оплакваме нали? С такива пари ще сме много "нещастни"! :-D
184
0
 
11
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
На протест!
183
0
 
5
 
! Отговори
Fuck the politics преди 8 години
Само в нашата държава има пожарникар който вместо да потушава създава пожари! Иначе като подпукаме *** ги защитават! Знаете ли какво БГ ще бъде по добра за нас като очистим *** тогава политиците само на нашия глас ще разчитат! Няма смисъл да казвам всеки го знае и от полицията нищо не става едни заядливи ***! Мен ме бяха спряли един път за лична карта дадох я държаха ме с един приятел 2 часа а нямаше никакъв проблем после дойде още една патрулка излязоха още мъжкари! :-D
182
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРОТЕСТ!ИСКАМ ПРОТЕСТ!ЦЯЛАТА ТРАНСПОРТНА МРЕЖА НА БЪЛГАРИЯ Е В ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ - МАГИСТРАЛИТЕ И ВТОРОКЛАСНИТЕ ПЪТИЩА ГИ КЪРПЯТ ВЕДНАГА ЩОМ ГИ НАПРАВЯТ, ТРЕТОКЛАСНИТЕ СА ПЪЛНА ДУПКА ДОРИ С ДЖИП ТРУДНО СЕ МИНАВА ПО ТЯХ.....ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБАВ ДА ДАВА ПАРИ НА НАС ЧЕ ПОЛЗВАМЕ ИНФРАСТРУКТУРАТА - НЕ НИЕ НА НЕГО.
181
1
 
13
 
! Отговори
Очевидно преди 8 години
Обаче старателно се трият коментари касаещи пряко ББ...Просто изказах логично предположение защо аджеба искат да одерат още няколко кожи от гърбовете ни.А то беше:Може би Лилито е бременна и наш Бочко иска да подсигури на наследника някой и друг милиард?
180
1
 
16
 
! Отговори
версия преди 8 години
Да намалите депутатските заплати за сметка на винетките ако мислите за народа разбира се
179
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нагляр...а процентите дето ги плащаме със все бензина какво правим? Или викаш кво е тва а Горанов? Иначе филма си го знаем още от 1ва минута - 145 лв.!от 1ви 2016та! След тва, споко бе - под 100лв ;) По-точно 99.99...
178
0
 
28
 
! Отговори
Lemmy преди 8 години
Първо ни подгряха със свръх психологическите 150 лв. После като опрощение на греховете ни, че караме коли ни съжалиха и така подготвени ни натресоха 100 лв. Всички овце в тая държава трябва да се почувстваме пожалени от "божията ръка" до следващия път. Отделен е въпроса защо плащаме пътен данък, както и защо няма тол станции на магистралите и защо изобщо трябва да даваме пари за винетка... Защо А!?
177
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винетката се увеличава, а заплатата=константа! Лошо, много лошо.:(:(:(:(....
176
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Съгласете се, че с 67 лева винетка да искате да имаме магистрали, 30 000 км републиканска пътна мрежа и тя да се поддържа, това е нереално хахахха, и това го казва Министъра на финансите дето е завършил супер, мега, гига престижния университет в Свищов - счетоводство и контрол. То вярно, че от тоя университет излезнаха "супер гиганти" в българската политика, ама чак толкова да се оливат си е за резил.