Вселенският патриарх благослови деца на загинали полицаи

Децата получиха кръстчета от Вселенския и българския патриарх
8 ное 2015 15:50,
10
Вселенският патриарх благослови деца на загинали полицаи
Снимка: БТА

Вселенският патриарх Вартоломей благослови на днешния Архангеловден деца на загинали полицаи и талантливи младежи, и им подари православни кръстчета и икони. Децата получиха православно кръстче и от българския патриарх Неофит, съобщава БТА.

Още по темата

Вселенският патриарх каза, че дарява и малка сума за инициативата - 1000 долара.

"Това не е първата ми среща с деца на загинали полицаи при изпълнение на служебните им задължения, имал съм такива срещи и тук, но и във Вселенската патриаршия", каза патриарх Вартоломей.

Той пожела на децата "да бъдат упокоени душите на техните бащи, които геройски са загинали за своето отечество".

"Въпреки че сте изгубили вашия земен баща, то вие винаги имате вашия небесен баща, който е на небесата и който моля да ви благославя винаги. Тук на Земята, имате за ваш баща Негово светейшество патриарх Неофит, който се моли за вас. Имате и вашите митрополити във вашите епархии, а във всяка една енория имате и вашите свещеници, които са за вас отци и родители", с тези думи се обърна към децата патриарх Вартоломей.

Той увери, че неговата молитва винаги ще следва децата и ги покани на поклонническо пътуване във Вселенската патриаршия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
15
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Копи-пейст: "Вселенският патриарх иска богослужение на гръцки по Черноморието ни? По неофициална информация той ще поиска и премахването на паметника на Антим I от българската църква Свети Константин и Елена" в Одрин, а също българската църква да се откаже от използването на някои титли."
5
12
 
16
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
До Euro newsА вселенския патриарх (не е дори планетарен, галактичен, интергалактичен и пр., а направо си е "вселенски"! Ей тази титла е в пълен унисон с безкрайната мания за величие на бугаротатарите!) каза ли по какъв начин се е разпространил християнстовото на европейския континент? Спомена ли нещо, че само в България по време на насилственото християнизиране на местното население 60% от болярите и 45% от простолюдието си оставят главите на дръвника, защото не искат да се откажат от Тангра!
4
1
 
26
 
! Отговори
Euro news преди 8 години
Европейските новини предадоха изказване на Вселенския Патриах , против нашествието на мюсолманите на Европейския Континюитет .Той подчертава техните 2 основни цели.Българските медии не го отразяват ?
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2. Не са им златни дрехите !Гледай си мюсюлманския рахатлък и не се грижи за Патриарха на източноправославните християни !
2
11
 
17
 
! Отговори
Retired преди 8 години
Tesi Gospoda s zlatnite dospehi si tarsiat posledovateli i mladi praktikanti za rabota v zlatarskata im firma, misliat mai da se pensionirvat?!
1
10
 
17
 
! Отговори
Жълтият камък преди 8 години
Няма да крия,оставка на безсърдечният Архангел Господен,какъв празник искате да празнувам,пфу...