40 гласа не стигнаха на убиеца, за да е "Човек на годината"

Гласуването в класацията приключи – тихо и почти незабележимо
Обновена: 7 дек 2015 16:15 | 7 дек 2015 14:37,
76
40 гласа не стигнаха на убиеца, за да е "Човек на годината"
Снимка: архив Булфото

40 гласа не достигнаха на убиеца на студента Андрей Монов, Джок Полфрийман и организацията му (Българско затворническо дружество за реабилитация ), за да стане "Човек на годината" в класацията на Българския хезински комитет.

Това показва справка в сайта на класацията, чието гласуване приключи на 30 ноември.

Още по темата

Въпреки шума около номинацията на Полфрийман за престижната награда гласуването приключи тихо и почти незабележимо.

Официалното събитие по награждаване на победителите ще бъде на 10 декември.

Първото място в класацията печели Свилен Чешмеджиев, регионален координатор и отговорник природозащитни дейности в Българско дружество за защита на птиците. Той събира 12% от гласовете или 762 гласа.

На второ място с 11% или 725 гласа се нарежда Българско затворническо дружество за реабилитация. Това вероятно нямаше да направи чак такова впечатление, ако останалите номинирани не бяха събрали по 1-2-3%. Разликата е огромна.

Можем да се напише много по темата, както и да се гадае за мотивите на гласуващите. Дали медийният шум около номинацията е грабнала сърцата на българите с каузата на сдружението? Дали пък не става въпрос за наказателен вот срещу позорната номинация? Или пък резултатите имат нещо общо с факта, че Андрей беше един от изявените фенове на футболен клуб "Левски", а впоследствие ликът му оживя на не един или два мача?

Всъщност от БХК "оттеглиха" кандидатурата на Полфрийман заради обществения натиск и последвалите протести.

Номинацията му обаче реално остана, тъй като организацията, чийто председател е той, "наследи" кандидатурата му. Тогава от БХК се оправдаха с това, че в дружеството членували много лишени от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя,който го е предложил за "човек" на годината трябва да бъде пратен при него и да му прави компания през оставащото време!
26
0
 
5
 
! Отговори
Една преди 8 години
Отново съм аз:)) Вие знаете ли кой е Андрей? Знаете ли кой е баща му? Един от най-големите приятели на Амет Доган. Познавах лично Андрей Монов. За съжаление поредното момче обсебено от наркотиците и алкохола в промишлени количества. Мислеше се за много Хай заради връзките на баща си. Системно се напиваше с приятелчета и нападаха хора по улиците. За съжаление или не - трябваше да умре един Монов. Тези хора са превзели държавата във всеки един аспект! Омръзна ми от корупция!!!!
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АЗСинът на Монов си е търсил ножа - в пияно състояние с агресивно и расистко поведение. Австралиецът е бил пребит преди да посегне.... Това е горчивата истина. Освен това - излежава си присъдата, бори се за правата на затворниците и е доста ерудиран - пише интересни неща и не е спрял да се измъчва за това, което е сторил.
24
4
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Това се нарича ИДИОТИЗЪМ-ТОЗИ УБИ НАШЕ МОМЧЕ И НЕ МУ СТИГАТ 40 ГЛАСА ДА Е ЧОВЕК НА ГОДИНА. А ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ДА НЯКОЙ ДА УБИЕ ЦЕЛИЯ НАРОД, ТО ТОГАВА ТОЯ ЩЕ СТАНЕ НОБЕЛОВ ЛАУРЕТ, ПОЧТИ БОГОИЗБРАН!
23
1
 
7
 
! Отговори
Една преди 8 години
Джок е интелигентен млад човек. Хуманист. Научил е перфектен български език. Невероятна реч, такава с каквато нито един от ДПСарските депутати не може да се похвали! Относно присъдата му - бил е нападнат от 15тина футболистчета.. от ония с гелосаните коси и *** на Келвин Клайн в комбинация тениски на Филю Плейн. Най-големият разбирач, разбира се, от фамилията Монови - Андрей Монов, решил да се направи на безсмъртен. Ама взел че умрял. Край на историята.
22
3
 
5
 
! Отговори
убиец преди 8 години
Ако съдебната ни система не беше толкова корумпирана бих повярвала,че той е убиец,но при всичките скандални записи,излизащи в последно време (не ми се мисли за тези,които не излизат засега),как да повярвам,че той е убиец? При тази съдебна система никой не е застрахован и всеки може да бъде "убиец","крадец" и каквото ви хрумне.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...И още нещо... Щом ги натиснаха да не избират убиеца за човек на годината, заради врявата, която дигна обществото, значи ако сме достатъчно активни и единни в посока "ВЪН БХК от България", рано или късно или ще изчезнат, или ще ги дянат в миша дупка. НО ТРЯБВА ДА СМЕ ПОСТОЯННИ И БЕЗОТКАЗНИ. Ако не го направим, значи можем да търпим още, но не забравяйте, че и турците сме ги изтърпяли 500 години, това обаче не ни е помогнало днес да имаме по-силна държава, а дори напротив. С БХК е същото...
20
2
 
18
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
"40 гласа не достигнаха на убиеца на студента Андрей Монов, Джок Полфрийман и организацията му (Българско затворническо дружество за реабилитация ), за да стане "Човек на годината" в класацията на Българския хезински комитет." По-абсурдно изречение не боях чел! А Вие? Но докато в България съществува Антибългарския хелзинкски комитет може и по-лошо да стане. Но ние сме за бой, че го търпим. Не знам да е защитил нещо нормално досега, само "братята" роми с техните изнасилвачи и разбойници...
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде от мен да мине, не да останат безработни, а да си намерят работа, която не допринася за това държавата ни да бъде все по-закопавана и все по-силно тласкана към третия свят, а някаква, с която са полезни на българското общество(те и така са полезни на нечие общество, но не и на нашето).Скъпи комитетаджии, моля се с все сърце да разпуснат в най-скоро време седянката ви, която е много вредна за държавата ни. Вие естествено не го осъзнавате, защото за това са нужни както акъл, така и морал...
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може ли с една подписка най-сетне този БХК да бъде закрит? Ако да, колко човека трябва да се подпишем? И 3 милиона да са, едва ли ще е проблем да ги съберем. Ако не може, тогава да съберем подписка поне да бъде преименуван на антибългарски хелзински комитет, защото в този комитет един път не съм чул да защитават интересите на някой българин или на нещо българско, така че антибългарски ще бъде най-точно. Пожелавам им много здраве на комитетаджиите и скоро да останат безработни...
17
7
 
3
 
! Отговори
1914 преди 8 години
До Анонимен - Много знаеш ти, кво е станало. Като не сте наясно, поне мълчете.. интернет плъхове
16
0
 
9
 
! Отговори
Мъдьо? преди 8 години
Тъкмо се отчаях че не ми триеш постовете и ми стана скучано.
15
1
 
64
 
! Отговори
Убеждение преди 8 години
Твърдо вярвам, че този БХК трябва да бъде забранен!Следя много внимателно за кого и при какви обстоятелства реагира и " излиза на бял свят !И разбрах, че не трябва да съществува!
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не му стигнали. То излиза според новината, не че хората бяха взривени от тази крещаща несправедливост, а че малко му била подкрепата.
13
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако му бяха теглили куршума на джок нямаше да се стигне то тази излагация на мизерното бугарско племе.
12
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БХК искаше да си направи реклама, че е способно да награди дори и убиец и да го изкара едва ли не национален герой. Ако беше станало, представяте ли си как щяха да се юрнат разни типове да се изкарват жертви, че не могат примерно да си крадат необезпокоявано и те.м подобни. В нашия град имаше реален случай на хванат крадец на местопрестъплението, собственикът на имота му ударил няколко и му счупил ръката и накрая осъдиха собственика, че едва ли не не му е позволил да си върши работата.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСЕ ТАЯ!!!!АКО БЕШЕ КЛАСАЦИЯ ЗА ИЛИ ПРОТИВ ПУТИН ЩЕШЕ ДА ВИДИТЕ КАКВО ЗНАЧИ ГЛАСУВАНЕ ;DАЗ ОТ ЕДНА СТРАНА СРЕЩУ ПЛАТЕНИЯ ПУТИНИСТ ДЕТО ШАРИ ТУК И ДВАМАТА С ВКЛЮЧЕН НЕОГРАНИЧЕН ВПН :D ЩЕШЕ ДА СЕ ИЗТРЕПЕМЕ С ГЛАСУВАНЕТО :DDDDDDDDDDD------------------И ДА БЕШЕ СПЕЧЕЛИЛ ПРИ НАШИЯ СЕГАШЕН НЕЛЕГИТИМЕН ПРЕЗИДЕНТ НЯМАШЕ ДА ГО ПОМИЛВАТ ЩОТО ПЛЮВНЮ ПОМИЛВА САМО АКО СИ УБИЛ ПОНЕ НЯКОЛКО ДУШИ ЕДНОВРЕМЕННО :D
10
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този не е никакъв убиец, просто се е защитавал от група хулигани.
9
4
 
0
 
! Отговори
митрофан преди 8 години
До Анонименминималната заплата е 100 долара.
8
3
 
10
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
по скоро не са му стигнали 500лв и 100-тина кебабчета ,да му е за урок за другия път