Рашидов за болестта си: Водя голяма битка... Толкоз!

"Дори и на враговете си пожелавам да са живи и здрави"
14 дек 2015 09:00,
79
Рашидов за болестта си: Водя голяма битка... Толкоз!
Снимка: архив, Булфото

Министърът на културата - известният скулптор Вежди Рашидов, повече от два месеца се лекува в клиника в Берлин от възли на гласните струни с активна лъчетерапия.

Процедурите са вече към края си и за Коледа се очаква да се върне у нас. Лекарите дават надежда, че резултатът от лечението ще е пълно оздравяване.

Още по темата

В Германия Рашидов продължава да рисува, а днес приема поздрави за 64-ия си рожден ден.

"При такава подкрепа и толкова много обаждания от добри приятели и познати и дори и непознати хора, разбира се, освен радост и задоволство, това ми дава вяра. Не бих могъл нищо повече да добавя. Вече се знае,че съдбата ми поднесе тежка диагноза и в момента съм при много добри специалисти. Лекуват ме с много прецизна техника. Водя много голяма битка за преодоляване на болестта. Толкоз...

Надявам се, че много скоро всичко ще се оправи. Аз имах щастието по нещастен повод да видя една златна немска есен, така че всеки ден се "лекувам" с рисунки и акварели. И сигурно ще ги покажа един ден. А за скулптурата - много ми се иска да вляза в ателието си, но за жалост, не мога да го направя веднага, понеже лечението ми е активно в момента. Но съвсем скоро лечението ми приключва и се връщам в София", казва той пред "24 часа".

"След такова изпитание, каквото преживявам, на всички, дори и на враговете си пожелавам да са живи и здрави. Няма по-голяма ценност от това Господ да ни даде здраве и щастие. И моето пожелание е никой да не се ядосва, да не хаби нерви, както правех аз", завършва министърът на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
5
 
! Отговори
Народен човек преди 8 години
Вежди, ЧРД! Мноооооооого здраве и кураж! Вярвай в Бог и в доброто! Радвай ни с твоето творчество!
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доктора в момента работи в трета градска, а случая е от предишната му месторабота.Свидетеля пише това в момента.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
звездичките от предишния пост да се четат като жени от лекия бранш
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко доктори си гледат собственото здраве? Пушат, пият, взимат наркотици(някои по индикация) и в същото време лекуват селския народ дето на всичко вярва.Един доктор на нощно дежурство отговарящ за цяла клиника 50-80 човека приблизително напуска дежурството си и нарежда на сестрите да го търсят по мобилния в случай на спешност.И къде беше въпросния доктор - , когато се води че е нощна смяна, а жена му стои в къщи с детето му и му вярва, също като бедните пациенти.ТОВА Е САМАТА ИСТИНА!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ауслендър Омраза ли ? Не е омраза ,просто ,,Каквото почукало това отвърнало ,,Народа гладува а той по вестниците и банкетите с печени прасета ,уиски ,вина, пури и бой по гърдите ,,АЗ съм Мултак,Мултаак,, . И сега когато ножа опря до кокала ,бегом в Германия ,а народа кучета го яли .За него,народа , няма Германски лекари ,а се лекува у нас в ,,реформираното от неговото правителство ,,здравеопазване .Никаква омраза ,А РЕАЛНОСТ.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам - дали има пари или няма пари, дали е политик или обикновен човек, дали е турчин или българин - каква е разликата. Този човек е много талантлив, но и последния клошар да бе - пак бих му пожелал да оздравее и да се радва на дълг и щастлив живот. казах.
35
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега и да победи болестта след 5 или 6 години пак ще се появи. Желая му здраве
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредният Властимащ ,,доверил" се на Българските медици!!!! Зa всички нас - здравен геноцид.......
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Властимащите може да видите само при откриването на онко центровете. Иначе те се лекуват в Германия, с нашите пари
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименOstavi tezi prikazki za baba si . Samo gadna smart za politicite I po vazmojnost za pokoleniqta im , do 9to kolqno
31
9
 
18
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Много *** народ сме и озлобен, защо е нужна тая омраза.... Мисля , че трябва да се създаде министерство на психоаналитиката, където да назначават психолози, психотерапевти и психоаналитици за да работят с душевно болния български народ!
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Желая му от сърце да победи болестта!Искам и другите хора, които имат тези проблеми, да победят!Много е трагично, преживях го, когато млад, способен човек, се прости с живота си, защото интелигенцията е бедна, честността не се заплаща, преследва се, а възрастните хора цинично се унищожават.Цинично, последователно, методично, нагло, отвратително.
29
3
 
14
 
! Отговори
До Анонимен преди 8 години
Хората не се радват на нещастието на Вежди или който и да е друг. Радват се на това, че дълбоко в себе си значт, че има правда и Господ на този свят... доказателства колкото искаш. Да е жив и здрав , но Господ ще го съди със сигурност.
28
2
 
19
 
! Отговори
Ал преди 8 години
Пожелавам му да оздравее по-скоро ! И вече да забрави за цигарите , пушачите боледуват от злокачествени заболявания на гърлото и гласните струни 15 пъти по-често от непушачите!
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимензащото има пари, то тука те "лекуват" само когато ги нямаш
26
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Рашидов, защо сте избягали чак в Германия да се лекувате? Тук нашето здравеопазване не ви ли харесва? Не е ли достатъчно надеждно за властимащите?
25
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живота е много кратък, за да си го губим в разни министерства, постове и бизнеси.ВСЕКИ ЧОВЕК ГО ОЦЕНЯВА - ЕДИН ДЕН.ТОВА СЕ НАРИЧА - БОЖИЯТ ДЕН!
24
1
 
25
 
! Отговори
фен преди 8 години
ЧРД!!! Господин Рашидов,желая от сърце -Здраве, дълъг живот и творчески старини!!!
23
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този свят става все по-малко човечен. Що за удоволствие изпитвате да се радвате на нечие заболяване и в същото време се опитвате да се успокоявате че сте "нормални хора" че може да съчувствате, но на определени категории страдащи, които покриват някакви ВАШИ КРИТЕРИИ.За да се наречеш човек трябва да способен да изпитваш състрадание, емпатия-болка към непознатия към друго живо същество.Трябва да надскочиш дребнотемието, ако не можеш не се самозалъгвай имаш още да "растеш" докато станеш човек.
22
16
 
39
 
! Отговори
нормален човек преди 8 години
Нормалните хора се чудят откъде да намерят пари да отидат дори за един преглед,а този повече от месец седи в клиника в Германия.Колко много пари струва такова лечение-май не ще да ги е спечелил от скулптори само.Всички мутри,забогатели заради държавни постове,далавери и пр.отиват на лечение в чужбина,ама иначе ни убеждават колко добро е лечението в България.Колко деца си отдиха,заради невъзможността на родителите поради финансови причини да заведат децата си в чужбина.За тях ми е жал,не за Веждю