Рашидов за болестта си: Водя голяма битка... Толкоз!

"Дори и на враговете си пожелавам да са живи и здрави"
14 дек 2015 09:00,
79
Рашидов за болестта си: Водя голяма битка... Толкоз!
Снимка: архив, Булфото

Министърът на културата - известният скулптор Вежди Рашидов, повече от два месеца се лекува в клиника в Берлин от възли на гласните струни с активна лъчетерапия.

Процедурите са вече към края си и за Коледа се очаква да се върне у нас. Лекарите дават надежда, че резултатът от лечението ще е пълно оздравяване.

Още по темата

В Германия Рашидов продължава да рисува, а днес приема поздрави за 64-ия си рожден ден.

"При такава подкрепа и толкова много обаждания от добри приятели и познати и дори и непознати хора, разбира се, освен радост и задоволство, това ми дава вяра. Не бих могъл нищо повече да добавя. Вече се знае,че съдбата ми поднесе тежка диагноза и в момента съм при много добри специалисти. Лекуват ме с много прецизна техника. Водя много голяма битка за преодоляване на болестта. Толкоз...

Надявам се, че много скоро всичко ще се оправи. Аз имах щастието по нещастен повод да видя една златна немска есен, така че всеки ден се "лекувам" с рисунки и акварели. И сигурно ще ги покажа един ден. А за скулптурата - много ми се иска да вляза в ателието си, но за жалост, не мога да го направя веднага, понеже лечението ми е активно в момента. Но съвсем скоро лечението ми приключва и се връщам в София", казва той пред "24 часа".

"След такова изпитание, каквото преживявам, на всички, дори и на враговете си пожелавам да са живи и здрави. Няма по-голяма ценност от това Господ да ни даде здраве и щастие. И моето пожелание е никой да не се ядосва, да не хаби нерви, както правех аз", завършва министърът на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
40
 
! Отговори
пожелание преди 8 години
ЗА ДА ПОЖИВЕЕШ ОЩЕ НЯКОЯ ДРУГА ГОДИНА , СПРИ ПУРИТЕ И УИСКИТО !