Рашидов за болестта си: Водя голяма битка... Толкоз!

"Дори и на враговете си пожелавам да са живи и здрави"
14 дек 2015 09:00,
79
Рашидов за болестта си: Водя голяма битка... Толкоз!
Снимка: архив, Булфото

Министърът на културата - известният скулптор Вежди Рашидов, повече от два месеца се лекува в клиника в Берлин от възли на гласните струни с активна лъчетерапия.

Процедурите са вече към края си и за Коледа се очаква да се върне у нас. Лекарите дават надежда, че резултатът от лечението ще е пълно оздравяване.

Още по темата

В Германия Рашидов продължава да рисува, а днес приема поздрави за 64-ия си рожден ден.

"При такава подкрепа и толкова много обаждания от добри приятели и познати и дори и непознати хора, разбира се, освен радост и задоволство, това ми дава вяра. Не бих могъл нищо повече да добавя. Вече се знае,че съдбата ми поднесе тежка диагноза и в момента съм при много добри специалисти. Лекуват ме с много прецизна техника. Водя много голяма битка за преодоляване на болестта. Толкоз...

Надявам се, че много скоро всичко ще се оправи. Аз имах щастието по нещастен повод да видя една златна немска есен, така че всеки ден се "лекувам" с рисунки и акварели. И сигурно ще ги покажа един ден. А за скулптурата - много ми се иска да вляза в ателието си, но за жалост, не мога да го направя веднага, понеже лечението ми е активно в момента. Но съвсем скоро лечението ми приключва и се връщам в София", казва той пред "24 часа".

"След такова изпитание, каквото преживявам, на всички, дори и на враговете си пожелавам да са живи и здрави. Няма по-голяма ценност от това Господ да ни даде здраве и щастие. И моето пожелание е никой да не се ядосва, да не хаби нерви, както правех аз", завършва министърът на културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Дори и на враговете си пожелавам да са живи и здрави"Господин Рашидов, честит рожден ден!Второ, вие сте умен човек и се надявам,че осъзнавате силата на горната мисъл. Тънкостта е че силата й е в това, човек да вярва в тези думи, преди да се разболее. Тогава тази мисъл ще помогне на човека да няма врагове и да не е ничий враг. Оздравявайте, ние трябва винаги да сме преди всичко хора, а след това всичко останало, което се изисква от нас.
20
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ела бе Рашидов, ела в някоя болница в България. Ще те излекуваме доживот гаранция !!! Веми и Боко и на него ще помогнем.Хубавото е че ще се пречистиш посредством страдение, най-сигурния знак ще ще стигнеш до Бога!
19
2
 
23
 
! Отговори
милен преди 8 години
На мен Веждито ми е симпатичен и му съчувствам. Истината е обаче, че не само съдбата му е поднесла болестта. Той самият вероятно я е поканил донякъде с начина си на живот. Ако не пушеше може би и болестта не би я имаше. Идеята е , че ние самите донякъде сме виновни за някои от сполетелите ни болести и проблеми въобще.
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За министър не ставахте. Но това не ми пречи да ви пожелая скорошно и пълно оздравяване, господине.
17
3
 
44
 
! Отговори
Ами сега преди 8 години
Другарю Рашидов защо не се лекувате в фалирала България?
16
2
 
19
 
! Отговори
н е преди 8 години
Не е от недохранване това е чиста тревога която бушува,на никому да не се случва,но защо в Германия,а не тук и с мен е така,но щях да умра,само бог е свидетел на безхаберието на белите престилки,само когато се касае за техен близък са лекари,колко родилки,колко нещастие са донесли те,дано на всеки има здраве да не се нлага да попада за лечение,не ,че няма лекари с хипократова клетва,но те избягаха от БГ.
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като здравето е ценност, защо пушиш пури?Пазиш ли добре откраднатите от народа пари на Мултигруп?
14
7
 
7
 
! Отговори
Дони преди 8 години
Наздраве Вежди, и аз съм днес рожденник и съм близо до Мюнхен...Ще пия няколко за наше здраве!!!
13
4
 
13
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
И на мен да ми отида 4 млн от КТБ и аз ке се поболея.
12
2
 
42
 
! Отговори
Кривондел преди 8 години
Не искам долното да звучи като заигравка с една лична трагедия, НО:Когато управляващата клика образова децата си в чужбина, почива в чужбина и се лекува в чужбина...Ние, стадото, какво трябва да си помислим?Това ли е мнението за г-н Рашидов за родната, българска онкология?
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демагогия по ГЕРБЕРСКИ. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ/ГРОБ/. Защо Веждичката не остана в Александровска болнца , а би пътя до Германия ? Все пак тук щеше премиера - слънце и Лилето да му идват на визитация. Неговото лекарство е отлежал Гроздомицин . Не знам дали , човека е действително вярващ , но греховете му са безкрайни. Да счупиш нос на полицай в нетрезво състояние и да не те подгони главен прокурор е престъпление. Да си български министър , а да псуваш на турски на обществено място е дебелоочие.
10
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно в Германия приемат за лечение пушачи, пияндета и консуматори на сланина!
9
1
 
10
 
! Отговори
gost преди 8 години
предлагам москов да мине и да закрие половината болниици начело с ловешката и да махне пияните доктори ако това стори реитинга му ще се дигне нее ли срамно пиян да си на работа познавам 5 предния ми доктор бе такъв но има функционирщи още
8
4
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рашидов защо се лекуваш в Германия? Какво не ти харесва в здравеопазването на Москов а?
7
1
 
66
 
! Отговори
Защо преди 8 години
Защо бе господа управляващи, защо така, когато опре до здравеопазване, образование вие самите и вашите деца тичате в чужбина.Защо като хиляди българи не се лекувате и не се учите тука в България.Именно това показва колко сте лицемерни.Защо сега когато сте на власт, не направите така че всички които имат нужда да могат да се лекуват, да се образоват и това да става в България, а не някъде другаде.Нали уж затова сте в политиката, или сте там за друго....А иначе дано човека се оправи.....
6
21
 
12
 
! Отговори
Почитател преди 8 години
Желая Ви бързо възстановяване и още много години реализирани творчески вдъхновения!Много българи имат нужда от Вашето творчество и жаждата, и стремежа Ви да браним и съхраним българското за бъдните поколения!Светли празници!
5
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин Рашидов ,Само си представете българите как се лекуват ?А престоя в западни болници е много скъпо ! Да си жив и здрав и да мислиш трезво !
4
1
 
56
 
! Отговори
Питам се преди 8 години
Какво да правим ние г-н Рашидов, болните , които се борим тук с болестта , защото сме бедни и без перспектива тук в Б-я?Как се уреди в клиника на запад?
3
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е точно и всичко е на ниво в България според думите им, но като опре децата им да учат - пращат ги в чужбина, като опре да лекуват болести - пак там, като опре да почиват някъде, пак навън бягат, иначе в България всичко е ток и жица.
2
3
 
13
 
! Отговори
Преслава преди 8 години
От Джак ли? От Даниелс лиии?