8-милионният българин: Топим се като нация, не е добре!

Емил Хаджиев мечтае децата му да останат в България
143
8-милионният българин: Топим се като нация, не е добре!
Емил Хаджиев. Снимка: Нова телевизия

За мен ние изчезваме, топим се като нация, което не е добре!” Това обяви пред Нова телевизия пловдивчанинът Емил Хаджиев, който остава в статистиката като 8-милионния българин.

Такива са времената, споделя тъжно Емил и споделя, че има две мечти - едната е децата му да останат тук. А другата е да дочака 9-милионният български гражданин.

Емил е роден на 2 април 1952 година в Пловдив. Когато той се ражда, радостта в семейството му е била огромна, но не защото в ръцете си държат бебето-гордост на социалистическа България, а защото са чакали своята рожба дълги години.

„Доскоро пазех и телеграма от Хрушчов, в която поздравява България и родителите ми за 8-милионния гражданин”, разказа Емил Хаджиев. Той посочи, че никога не е имал привилегии от своя статут на гордост на социалистическа България, но признава, че често за рождения си ден като дете е получавал честитки не само от своите близки.

Години по-късно Съветският съюз отново проявява интерес към личността на бъдещия адвокат. Братската социалистическа страна му предлага да се обучава във външнополитически връзки на държавна издръжка. Родителите му обаче отказват.

Въпреки че става медийна и държавна звезда с раждането си, неговото семейство не получава традиционните за онова време дарове от държавата като апартамент или луксозен съветски автомобил. Родителите му обаче получават колело тип триколка, а синът им е обявен за почетен гражданин на Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 59Муахахахаха..***.отчетата без грам ценности родени след 89- -та ще възродят България? По - ***.ски от твоя не съм чел никога.
47
12
 
10
 
! Отговори
9 мил. оФце преди 8 години
След половин век социализъм това е положението. Аз не мога да разбера хората който обвиняват демокрацията!? Ами нали сега 95% от хората в властта са именно продукт на социализма и ДС. Същото се отнася и за повечето от най богатите и влиятелни хора (тази така мразена чат от населението). България има шанс да стане богата държава чак когато се сменят поколенията. Когато родените след 90г. поемат властта чак тогава ще дойде НАЧАЛОТО на истинската промяна.
46
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНеможеш да сравниш българите с евреите по света. Израел е страна на непрекъснати войни. Там казармата е задължителна 3 години. Знаеш ли колко еврейчета от Америка, синове и дъщери на богати американски евреи се чувстват длъжни и доброволно се записват на 3 годишна служба в Израел. Често не се връщат от войните, проливат кръвта си и умират далече от семействата си.Комунизма е упойка при която хората живеят с идеологии без да усетят че потъват
45
9
 
19
 
! Отговори
до 55 преди 8 години
Ами на Бойко дъщеря му се върна, защото тука Тато е Цар - коли и беси.Освен това тя не му е родна дъщеря, а такава на жена му и на втория й съпруг.Бойко няма деца. Но за единия ПР може да влезе в употреба - колко му е.Пък ще бъде и богато възнаградена освен това.
44
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз друго не мога да разбера - още не съм срещнал човек, който да каже, че е гласувал за ГЕРБ.А те печелият, което има точно две логични обяснения. А познавам страшно много хора - работата ми също е такава, че на ден срещам и контактувам поне с едно 500 човека.1.Или ги е срам да си признаят (интересно защо ли)2.Или изборите тотално се фалшифицират
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато не се осъзнаете класово,защото капитализмът навсякъде е един и същ,и не си направите силни синдикати,които да се борят за достойно заплащане на труда ви,заплатите ви ще са жалки.Хвърлят ви кюр-фишеци по медиите,та си мислите,че ще хванете милиона всеки момент,фантазирате по реалити и сериали и вегетирате в собствения си живот.
42
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Количеството няма значение, по важно е качеството!
41
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
49, те поклонниците на Тиквата викаш са по-малко от на сидера феновете, че затова 2 пъти го избират да управлява? Късаш с умствен багаж!
40
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 40 Не само от българия хората бягат. Бягат и от Русия, Белорусия, украйна, молдова. Целия бивш комунистически лагер е една изгнила вмирисана и червясала слива- система на безотговорни крадци
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам мечта-всички новобогаташи да фалират,да си вземат окрадените пари и да се изнесат от България.Предлагам да им помогнем,всеки с каквото може.Тогава и 2 милиона българи да сме ще превърнем България в Рай.
38
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да дам един приятелски съвет, така да се каже на всички нормални, честни и работливи хора, останали в БГ и работещи за жълти стотинки за олигархията. Приятели, не се двоумете, емигрирайте час по-скоро. Лично аз се двоумих около 4-5 години преди да замина и никога няма да си простя това. Вече 5-та година съм в Кьолн. Животът тук е приказка. Детето ни се роди тук и ще се върна в БГ чак когато се пенсионирам, ако още я има.
37
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сам не знаеш колко си прав . Много читави хора са в чужбина вече и не смятат да се връщат . Живота тук е гавра и губене на време в държава със спряло такова ... Никакво развитите ! Тази година и аз се махам :) Успех на всички !
36
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ше сме 5 или 10 млн какво значение има? Люксмебург са половин млн, ама живеят по-добре от млрд и кусур индийци. Трябва да се залага на качество, не на количество.
35
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И по пет деца да започне да ражда българката, вече е късно! Провинцията е завладяна от местните индиански племена, скоро ще паднат и градовете. За какво да създават българите отсега нататък деца, за да има кой да работи за социалните помощи на индианците ли, а те да лежат и да реват за права?!?!?! Да крадат ток и вода и да убиват бабите?! Изтървахме си държавата, за съжаление... И за това са виновни абсолютно всички партии, управлявали от "демокрацията" насам!
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другаре,както ваште,така и наште деца не са създадени за бачкатори в България.Намерете си друг матрял.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мечтата за 9-милионния български гражданиун ще му се сбъдне, но българският гражданин ще е от индийски произход. Внимавайте какво си пожелавате, са казали хората.
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднага след Освобождението българите са били 2 милиона,но затова пък са били качествен материал.Имам чувството,че новобогаташите в БГ страдат от недостиг на работна ръка и им трябват баламурници,но ц,няма нормален българин,който да не си е евакуирал детето от тук.
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е важно колко милиона сме, а колко милиона притежава всеки от нас. Защото един, на който няма да му кажа името вече има 4 милиарда, а внукът му пък още с раждането си е милионер.
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодаря на бай Тошо, че ме изпрати на екскурзия.Дано да е отишъл в рая. Освен че си постигнах всички младежки и детински мечти изучих си и децата, не знам колко струва яйцето даже и хляба.
29
4
 
8
 
! Отговори
Пряпорец преди 8 години
Турските пискюли и в тази статия са инфектирали с отровна турска пропаганда. Но и тях не ги чака нищо добро.